SK Sparta Řevničov

1. kolo okresního poháru

Napsat komentář

Na olešné jsme postup do dalšího kola nevybojovali a po individuálních chybách prohráli


FC Pásová Ocel Olešná 5:1 (2:0) SK Sparta Řevničov
1. kolo okresního poháru 18. 8. 2012 | 17:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Tóth, Vacínek, Bílek, Kučera – Murčo, Pedál, Zejmon, Petráček  – Pesl, Arnošt (Bechynský)

Branky: Bechynský

Rozhodčí: Titlbach – Švácha, Bystřický

Týden před ostrým startem sezóny 2012/2013 se naše mužstvo vydalo na pohárový duel. Los nám přisoudil soupeře z Olešné, kam jsme také odpoledne odcestovali poměřit síly s místním A mužstvem hrající druhou třídu na Rakovnicku. V utkání jsme nemohli počítat s kapitánem Hoškem, který je na dovolené, dále s Mudrou, který nebyl na území ČR a do poslední chvíle se nevědělo, stihne-li se vrátit z dovolené Bechynský. Ten nakonec dorazil na druhý poločas.

Do Olešné jsme odcestovali v jedenácti lidech. Až poté, jak jsem zmiňoval, se na druhý poločas dostavil Bechynský, který to dříve ovšem stihnout nemohl. Do utkání jsme nevstoupili špatně. S domácími jsme hráli vcelku vyrovnanou partii, ovšem s tím rozdílem, že domácí se pokoušeli často o zakončení, kdežto náš celek se k výraznějšímu ohrožení branky nedostával. I přes to se hrálo dlouhou dobu bez branky. Domácí si vytvořili šanci po protiútoku, ale zakončení jejich útočníka Poláška skončilo mimo branku. Následně se pokoušelo vstřelit branku naše mužstvo střelou za velkým vápnem, ale tato střela šla vedle. Obrovská šance se zrodila před naší brankou po rohovém kopu. Dlouhý balón na zadní tyč, kde jsme špatně pokryli hráče a ten osamocený hlavičkoval, ale vedle brány. Naše mužstvo se dostalo do nadějné situaci po souhře Pesla a Pedála, když druhý jmenovaný z vápna branku přestřelil. Když domácí nedokázali zaskočit našeho brankáře ani krásnou střelou za vápnem, tak se zdálo, že poločas skončí bez branek. Jenže po rohovém kopu se míč dostal na velké vápno, kde fauloval Bílek Radka Poláška. Sám postižený si postavil loptu a střelou přes zeď s pomocí břevna dostal domácí do vedení. Aby toho nebylo málo, inkasovali jsme v závěru prvního poločasu ještě jednou. Peterka vyhodil balón na velké vápno Bílkovi, ten jej ztratil, lopta se dostala k Radkovi Poláškovi a ten přehodil Peterku a dal domácím pojistku.

Do druhého poločasu jsme udělali změnu. Arnošta nahradil v útoku Bechynský. Druhý poločas začal tak, jak skončil ten první. Naše mužstvo na začátku drželo balón, následně ho ztratilo na zhuštěném prostoru před velkým vápnem domácích, ti loptu nakopli přes Vacínka, ten si nepohlídal v útoku Radka Poláška a ten šel na Peterku sám, položil si jej a kličkou do strany zvýšil na 3:0. Následně jako přes kopírák opět dlouhý balón za naší obranu a opět Radek Polášek 4:0. Naše mužstvo si poté vytvořilo šanci, ale tu domácí Pavlíček pokryl. Za tohoto stavu se domácí zbytečně nikam nehnali a stáhli se ke svému vápnu, odkud poté vyráželi, po našich chybách, do protiútoků. Když se nejdříve neprosadil Šutera ani Radek Polášek (obě střely šly nad síť za brankou) povedlo se to našemu mužstvu. Na pravé straně jsme hezky zakombinovali, Pedál se Zejmonem a ve vápně našli osamoceného Bechynského, který pohodlně snížil. Poté se ještě dostal do šance Tóth, když mu loptu na vápně posunul Bílek, ale ten zakončil vedle branky. Pátý gól domácích vstřelil Kandler, když mu nahrával Radek Polášek, tato situace zaváněla offsidem, ale rozhodčí hru nepřerušil a domácí udeřili. Když se poté z velkého vápna podařilo domácímu hráči skoro trefit praporek signalizující rohový kop a Peterka chytil jasnou tutovku, skončilo utkání výhrou Olešné 5:1.

V dnešním utkání jsme hlavně vinou individuálních chyb prohráli a v poháru končíme. Nyní už se budeme připravovat na první mistrovské utkání, v němž zajíždíme k derby do Kroučové. Utkání je naplánováno na sobotu 25.08. 2012 od 14:00 SEČ. Po zápase následuje na hřišti v Řevničově zábava.

Napsat komentář