SK Sparta Řevničov

1. mistrovský zápas

Napsat komentář

V utkání jsme po poločase po gólu z offsidu prohrávali, ve druhé půli jsme vydřeli alespoň bod


TJ Sokol Kroučová 2:2 (2:1)
SK Sparta Řevničov
1. kolo 25. 8. 2012 | 14:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Tóth (Bobák), Vacínek, Bílek, Pesl (Mudra) – Pedál, Murčo, Petráček (Zukriegl), Zejmon – Kučera, Bechynský

Branky: Petráček 2x

Rozhodčí: Klekner – Strouhal, Tichý

Po minulém pohárovém zápase na Olešné nastoupilo naše mužstvo k již prvnímu mistrovskému zápasu. Na první kolo jsme zajížděli do Kroučové, kde se dal očekávat velice pikantní duel, takové malé derby. V těchto utkáních si oba týmy většinou nic nedarují a jak se říká, jede se na krev až do posledního hvizdu. Dnešní utkání odřídila trojice sudích. Jako hlavní arbitr Klekner, na lajnách mu vypomohli Strouhal a Tichý.

Do dnešního utkání jsme nemohli počítat ještě s kapitánem Hoškem, který je stále na dovolené. Naopak k utkání se dostavil dlouho vyhlížený Mudra, který se posadil na střídačku. Do utkání naše mužstvo vstoupilo velmi dobře. Kombinace fungovala a domácí jsme donutili k chybám. Po jedné z nich, kdy se centr z pravé strany snesl do vápna, kde jej zpracoval Kučera pro Petráčka a ten střelou po zemi k levé tyči otevřel brankový účet utkání. Místo toho, aby jsme po vstřelené brance pokračovali v nastoleném tempu, jsme najednou začali kazit a zbytečně pustili domácí do hry. Ty toho dokázali také po chvíli náležitě využít. Autové vhazování na Husáka H., ten se obtočil okolo Vacínka, zakončil, náš brankář střelu sice vyrazil, ale pouze k dobíhajícímu Kissovi, který neměl problém uklidit loptu do brány. V následných minutách se naše mužstvo dostávalo do dvou dobrých příležitostí, ale u obou byl zvednut praporek pomezního Strouhala, přičemž u jednoho se umávl a zhatil naši šanci. Ani domácí nechtěli zůstat pozadu a hrozili rychlými protiútoky mnohdy do otevřené obrany zejména po naší levé straně. Po jednom dlouhém nákopu se do vápna vřítil Janek, před ním si kryl balón stoper Tóth a tento hráč ho naprosto zbytečně skluzem u lajny dojel. Rozhodčí Klekner ovšem kartu žluté barvy nevytahuje a domácímu hráči pouze ústně domlouvá. Následně se hra odehrává zejména uprostřed hřiště s nepřesnostmi na obou stranách. Přesto se domácí dostávají do vedení. Zbytečný faul u lajny, rozehrán přímý kop, lopta se odrazila od tyčky na velké vápno, odkud uklízí míč do sítě jeden ze záložníků. Na tom by nebylo až tak nic zapeklitého, pokud by ovšem nestál na brankové čáře Kiss a balón neprolétl okolo něj a on se jej nepokoušel nohou zasáhnout, bohužel se mu to nepovedlo. Jasný offside a odkop od brány. Nic z toho se nekoná a ještě dostává za pravdu stoper Tóth žlutou kartu a Klekner tuto situaci vysvětlí slovy: „Ten hráč na brankové čáře se toho míče ani nedotkl“, ale že zasáhl do hry, to už pan Klekner nevidí. No nic domácí se ujímají vedení a do kabin odcházejí spokojenější. Každopádně žluté karty se rozdávali v prvním poločase vesměs za kecy a ne mnohdy za nevybíravé zákroky domácích.

Do druhého poločasu jsme museli udělat jednu změnu. Zraněného Tótha nahradil na hrací ploše Mudra. Na stopera se postavil kapitán Bechynský. Do druhého poločasu muselo naše mužstvo vstoupit aktivně, což se také potvrdilo. Kombinace funguje, ale nejsme s to vystřelit z velkého vápna, aby taková střela brankáře ohrozila. Vyrovnání mohlo nastat po rohovém kopu, kdy se několikrát pokoušelo naše mužstvo zakončit z chumlu ve vápně. V další šanci se ocitl Murčo, když se individuálně prodral až do vápna a bodlem v nemalé míře zaměstnal domácího brankáře Radu. Ten loptu vyrazil před sebe nohou do vápna, tam už se ovšem k druhé dorážce Murčo nedostal. Naše mužstvo hrálo vzadu dost na riziko a proto se otvírali naše zadní vrátka, po kterých domácí hrozili. Nejdříve si vytvořili tlak ve vápně několika rohy, následně vše zakončili nepřesnou ranou nad branku. Spravedlivého vyrovnání se naše mužstvo dočkalo po akci po naší pravé straně, kdy jsme adresovali nádherný bochánek na velké vápno, kde se do vzduchu zavěsil Petráček a svojí druhou krásnou brankou vyrovnal. Do konce v tu chvíli chybělo sedmnáct minut i s nastavením. Naše mužstvo se nechtělo smířit s remízou a dál se snažilo tlačit do útoku. Do slibné šance se probil Bobák po krásném přenesení hry od Zejmona, ale hlavou branku minul. Na druhé straně se probíjel do šance Husák H., ale toho obral o balón Bechynský. V posledních minutách utkání se toho moc zajímavého již nestalo, nepočítám-li nedovolené zákroky a nespokojenost hráčů s výkonem hlavního rozhodčího. Utkání nakonec skončilo remízou 2:2.

V dnešním utkání jsme vybojovali bod. Je to bod z venku, ale určitě jsme mysleli na víc, než jen na ten jeden. Výkon to sice nebyl zcela optimální, ale přeci jenom to byl první mistrovský zápas. V dalším mistrovském zápase se představíme na domácí půdě. Soupeřem našemu celku bude rezerva Zavidova. Utkání je naplánováno na neděli 02.09. 2012 od 17:00 SELČ. Přijďte naše mužstvo povzbudit v prvním domácím utkání této sezóny.

Napsat komentář