SK Sparta Řevničov

4. mistrovský zápas

komentáře 2

Po nepodařené první půlce jsme dokázali v té druhé utkání otočit a dovést do vítězného konce


SK Sparta Řevničov 3:2 (0:1)
TJ Sokol Srbeč
4. kolo 16. 9. 2012 | 16:30
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Vacínek, Bílek, Pesl (Landa) – Pedál, Murčo, Petráček (Tomeš P.), Zejmon – Bechynský (Arnošt), Kučera

Branky: Kučera, Pedál, Pesl

Rozhodčí: Blín

Čtvrté mistrovské utkání sehrálo naše mužstvo na domácí půdě. Soupeřem mu byl celek Srbče, který měl na kontě také čtyři body jako naše Sparta. Hostující celek v minulém kole porazil na domácí půdě béčko Lán a připsal si plný bodový zisk. Naše mužstvo si vedlo podobně, v Čisté vyhrálo 3:1. Dnešní utkání odřídil sudí Blín, na lajnách mu vypomohli lajci, za naše barvy Radek Vitner.

Naše mužstvo sčítá zraněné a k dosavadním Hoškovi a Tóthovi se v patnácté minutě přidal také Bechynský, u kterého visel otazník zda bude v tomto utkání vůbec moci nastoupit. Nakonec nastoupil, ale po patnácti minutách si obnovil zranění z Čisté a musel být střídán Arnoštem. Po tomto střídání zůstal na lavici náhradníků už pouze Pavel Tomeš, náš druhý brankář, ale kvůli absencím v našich řadách musel navléci hráčský dres. První ohrožení si připsal, ještě v té době hrající, Bechynský, který hlavičkoval po dlouhém autu do vápna těsně vedle branky. Po střídání převzal kapitánskou pásku Pedál. Hosté se osmělili následně a jen vinou špatného zakončení nedošlo k ohrožení naší branky. Situace se udála po přízemní přihrávce od pravé lajny do vápna, ale střela šla hodně vedle brány. Totéž si hosté vyzkoušeli i o něco málo později, ovšem s tím rozdílem, že střela byla zblokována na rohový kop. Naše mužstvo se dostalo do obrovské šance po několika minutách. Ve vápně hostů se po centru shlukl chumel hráčů, následně střílel Petráček do beka a poté i Arnošt, až následně ležící gólman loptu schoval do rukou. Nedáš dostaneš, tato otřepaná fráze se mohla do puntíku vyplnit následně. Hosté podnikli průnik po naší levé straně, z velkého vápna vystřelili, střela se odrazila od tyčky a za zády Peterky proletěla až k druhé tyčce, odkud následně náš hráč odkopl na roh. Štěstí, jaké jsme měli při situaci minulé, už v další šanci bohužel neplatilo. Hostující střední záložník Svítek si udělal ve vápně slalomové tyče ze tří našich hráčů a předložil před prázdnou bránu Eisensteinovi a ten jen nastavil nohu 0:1. Hostům narostla křídla a v závěru první půle ještě rozehráli nakrátko přímý volný kop, ale střela prolétla pouze křižně celým vápnem až do autu. Náš celek ještě následně kontruje střelou Bílka z penaltového puntíku, střela zblokována na rohový kop. Poločasový rezultát 0:1.

Do druhého poločasu nezbývalo našemu celku nic jiného než vrhnout všechny síly do útoku a skórovat, pokud chtěl v dnešním zápase bodovat. O první vzruch se postaral na pravé straně Zejmon, když adresoval přízemní centr do vápna na Petráčka, ale ten o pověstný kousek nedosáhl. Ovšem poté vytáhl ze sorty bravurních kolmici mezi beky Pedál a Kučera šel sám a pod padajícím brankářem srovnal brankový účet utkání. Druhý poločas jsme dobře kombinovali a s tím přicházeli i šance. V další se zjevil Murčo. Petráček nahrál Bílkovi do lajny, ten se dostal před vápno a nahrál Murčovi, ten vyslal z hranice vápna dobrou střelu, která jen o kousek minula hostující svatyni. Následně se Murčo objevil jako asistent u branky. Přiťukl na vápně Pedálovi balón a ten technickou střelou plackou po zemi naklonil misku vah na naší stranu. V této fázi měl o něco více ze hry náš celek. Do střelecké listiny se zapsal i pravý obránce Pesl. Pedál dostal přihrávku u levé lajny, přešel přes jednoho hráče právě u lajny a poté si loptu posunul podél druhého ve vápně a přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování právě Pesla. Vedli jsme o dvě branky a relativně mohli být v klidu. Jenže to platilo jenom chvíli. Srbečtí se přeci jenom ještě dokázali vrátit do zápasu. U rohového praporku si vzal balón Svítek a přistrčil si loptu do vápna na svou silnou nohu, tudíž levou a střelou po zemi k levé tyčce snížil narozdíl jedné branky. Očekávalo se dramatické rozuzlení zápasu. Hosté se hnali za vyrovnáním. Vytvořili si už ale pouze jednu šanci. Od lajny, přesněji řečeno od pravé lajny, přišla přihrávka do vápna, kde se ocitl nehlídaný hráč hostů, ale vystřelil pouze doprostřed branky, kde stál připravený Peterka. V úplném závěru zápasu se ještě blískl povedeným přímým kopem Bílek, ale jeho snahu o vstřelení pojišťovací branky gólman hostů zmařil. To už ovšem naše mužstvo mrzet nemuselo. Sudí Blín naposledy foukl do píšťalky a utkání ukončil.

Po prohrané první půli jsme dokázali utkání otočit a ve velice bojovném a ne až tolik oku lahodícímu utkání nakonec bereme tři body. Body jsou to velmi důležité. Další utkání sehrajeme příští neděli, to jest 23.09. 2012 od 16:30 SEČ a to na půdě Sýkořice.

2 thoughts on “4. mistrovský zápas

  1. Chlapi nijak se nikomu nechce do debaty:))))tak já tedy začnu a předpokládám že ostatní navážou:)))začnu pozitivními věcmi za 1) 3 body zůstaly doma,za 2)Dotáhli jsme čelo tabulky v čemž nadále hodláme pokračovat,za 3)ukázala se síla týmu otočit nepříznivý výsledek,za 4)Mozek hry (Pedy a Murčák) opět skvěle fungovalo z čehož vyplynuly 3 super goly,za 5)Tonda 1tutová šance a jeden gol velké zlepšení oproti Čisté za 6)je vidět že goly umí dávat všichni jak nám ukázal nestárnoucí Jiři Pesl a nakonec za 7)kolektivní dobrý výkon v 2 půlce a touha vyhrát:)))no a ted ty negativa:( za 1)hodně špatný výkon v 1 poločase:( na tom musíme máknout!!!!!!za 2) pár slabších momentů u mě a Tydry:(na tom z Michalem zamakáme na tréninku:)))))a ted to nejdůležitější a tím je naše rozsáhlá marodka:((((myslím že kdyby jsme byli komplet tak si Srbeč vezla bůra!!!Co vy na to?vyděl jsem dobře a objektivně???doufám že jsem na nic nezapomněl:)))jo a PS:Super fotky od Dejva Charváta a jeho bráchy:)

    To se mi líbí

  2. Souhlasím s Páračkou, jen dodávám, že před zápasem se musí hřiště připravit (lajnování, natahování sítít atd.) a snad se naše marodka dá do neděle do pořádku a zůstane nám touha vítězit a bojovat. Náš cíl je jasný do 5. místa. AŤ ŽIJE SPARTA!!!!

    To se mi líbí

Napsat komentář