SK Sparta Řevničov

5. mistrovský zápas

1 komentář

Remízu a tudíž bod nám odvlála osmdesátá sedmá minuta utkání



TJ Sokol Sýkořice 1:0 (0:0)
SK Sparta Řevničov

5. kolo 23. 9. 2012 | 16:30
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Vacínek, Bílek, Pesl – Pedál, Murčo, Petráček, Zejmon – Šíma (Landa), Kučera

Rozhodčí: Sedláček – Szabo, Blín

V dalším utkání nás čekal soupeř, na jehož hřišti jsme už více jak deset let nevyhráli. Sýkořičtí dokázali ve čtyřech odehraných kolech nastřádat plný počet a to dvanáct bodů. Naposledy si poradili s rezervou Lán na soupeřově hřišti, když vyhráli 3:0. Naše mužstvo na domácí půdě porazilo celek Srbče 3:2. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Sedláček, na lajnách mu vypomohli Szabo a Blín.

Do utkání jsme nevstoupili špatně a po většinu celé první půle jsme měli míč v držení. Nejdříve se pokusil o ohrožení branky Murčo, ale jeho střela z vápna byla zablokována, odraženého míče se ujal Petráček a levačkou vystřelil pěknou střelu, ale ta šla nad branku domácích. O další střelu ze střední vzdálenosti se postaral Pedál, ale jeho střela k tyči neměla potřebnou razanci, aby domácího strážce ohrozila a ten loptu schoval do náruče. V dalších minutách se dostali k ohrožení naší branky i domácí. Po naší levé straně se dostal z úhlu do nebezpečné situace jeden z domácích útočníků, ale Peterka jej vychytal. Poté si vzal slovo kapitán domácích a svojí hlavičku poslal těsně nad břevno naší brány. V dalších minutách musel likvidovat Peterka nebezpečnou střelu z přímého volného kopu, kterou domácí vyslali. Hra se odehrávala uprostřed hřiště. Obě mužstva vyprodukovala dost nepřesných přihrávek a tak se hra přelévala z jedné strany vápna ke druhému a zase zpět. O další vzruch se následně pokusil Pedál, ale jeho střela skončila v ochrané síti za brankou. Bezesporu největší šance našeho mužstva se udála těsně před koncem prvního poločasu. Landa našel krásnou českou uličkou na druhé straně na vápně nabíhajícího Kučeru, který se z čista jasna zjevil před brankářem domácích, ovšem balón měl hodně pod nohou, z čehož rezultovalo špatné a také slabé zakončení. Domácí odkopli na rohový kop. Z rohového kopu nezapršelo a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas začal naší standardní situací. Kousek za vápnem si postavil loptu Urbanovič a tvrdou, ale za to mířenou střelou, provětral domácího brankáře, který našemu stoperovi vyrazil takřka jistou branku. Do dobré střelecké příležitosti se dostal i Murčo, když mu servíroval Zejmon, ale jeho střela byla slabá a brankář jí ukryl ve svých rukavicích. Spravit chuť si chtěl tentýž hráč o několik minut později, ale výsledek byl stejný, lopta skončila vedle brány. O něco lépe si vedl Pedál, jehož střela do brány sice šla, ale pouze doprostřed, s čímž si domácí gólman opět poradil. Domácí se nepouštěli do nějakých světoborných kombinací, vše řešili dlouhými nakopávanými míči. Po jednom takovém se dostal jeden z domácích do zakončení, ale bránu našeho brankáře taktéž neohrozil. A když se o nic lépe nevedlo ani dalšímu domácímu hráči, skóre zápasu zůstavalo stále stejné. V této pasáži hry si diváci na své rozhodně nepřišli. Obě mužstva předváděla kontraproduktivní pojetí hry a branky se ne a ne dočkat. Po dlouhé době přišla střela, která mířila mezi tři tyče. Postarali se o ni domácí, ale Peterka se nachytat na švestkách nenechal. Když se neujala ani střela Bílka, která mířila mimo bránu a Zejmona, kterého vychytal domácí brankář, čekalo se na konečný hvizd a dělení bodů. Jenže tři minuty před koncem utkání domácí udeřili po dlouhém nákopu za naší obranu a rozhodli o třech bodech, které zůstali v Sýkořici. Bohužel asi remízové utkání, ve kterém soupeř fotbal moc hrát nechtěl, přesto vyhrál. Chtěli jsme sice asi vyhrát, ale asi na úkor toho, že v závěru zbytečně inkasujeme, kdy se tlačíme v osmi lidech dopředu a zapomínáme na zadní vrátka, ztrácíme balon místo zakončení, a pro naši stoperskou dvojici a brankáře je trojice soupeřových hráčů opravdu nerovným soustem a neřešitelná situace následně končí vítěznou brankou soupeře a my prohráváme, protože na zvrat zbývá do konce opravdu málo času. V úplném závěru, kdy se pokoušíme o nějaký tlak, ale už nic nevychází, a jen skvělé reflexivní zákroky Peterky nás zachraňují před dalším inkasováním, se ještě nechává vyloučit po druhé žluté kartě vracející se Urbanovič. Zatažení za dres neuniklo oku rozhodčího a tak vytahuje žlutý kartónek, a protože náš hráč již jeden obdržel za komentář k nějakému verdiktu rozhodčího v prvním poločase, následuje červená. Otázkou zůstává, jestli v první minutě nastavení není toto v již pravděpodobně prohraném utkání zbytečné, přičteme-li i tohoto hráče k třem zraněným, kteří asi také do příštího zápasu budou chybět. Nezbývá než doufat, že se marodka trochu vyprázdní.

Dnešní utkání jsme prohráli brankou tři minuty před koncem. Chtěli jsme tři body, ale nakonec nevezeme nic. Nezbývá nic jiného než se připravit na další utkání, které sehrajeme na našem pažitu v neděli 30.09. 2012 od 16:30 SEČ. Soupeřem nám bude Ruda.

1 thoughts on “5. mistrovský zápas

  1. Kluci tak tenhle zápas budu rozdejchávat hodně dlouho:(!!!!Nějak představám rozumět určitým věcem,do Sýkořice jsem určitě nejel prohrát a snažil jsem se v rámci svých možností odehrát utkání dobře(ostatně jako všichni)ale s jedním malým rozdílem že vždy když jsem cokoliv udělal je to špatně to už se mi přestává libit(pára to a pára tohle)tohle neni narážka na nikoho z hráčů,dále bych chtěl vysvětlit jednu věc to že vezmu ve středu hřiště balon a projdu přes 2 hráče a na hranici velkého vápna mi bohužel soupeř odebere balón to neni tak že to chci takzvaně vodit!!(Ano vím nabíhal mi Péťa Landa)ale napadlo někoho třeba to že jsem chtěl rozhodnout????Ač se to sice nepovedlo ale kdyby se posledni klička povedla a dal bych gól to by bylo slávy!(nevím proc ale jednou se o něco individuálně pokusím a hned si vyslechnu proslov:(každej druhej si kuličku udělá ale Lukáš Petráček prostě nemůže!!!Dál bych chtěl říct že opravdu nerozumím pokynům typu „neboj se,kopni do toho a už vůbec nechápu proč to mám pořád někam nakopávat!!!Když to k ničemu nevede!!Ale na druhou stranu bych chtěl všem poděkovat protože opět jsme hráli nekompletní a bylo to hodne těžké tím myslím samozřejmě i trenéry vím že s takovou marodkou to nemáte lehké!!!!Pojďme to hodit za hlavu a pokusit se něco změnit takhle to asi nepůjde:((Doufám že projevením svého názoru jsem si pod sebou nepodepsal ortel!!Čus Pára

    To se mi líbí

Napsat komentář