SK Sparta Řevničov

6. mistrovský zápas

komentáře 2

Domácí utkání s Rudou jsme zvládli a bereme plný počet bodů


SK Sparta Řevničov 5:2 (4:0)
Sokol Ruda
6. kolo 30. 9. 2012 | 16:30

SK Sparta Řevničov: Peterka (Tomeš P.) – Hošek, Vacínek, Bílek (Mudra), Pesl – Pedál, Murčo, Petráček, Landa (Zukriegl) – Zejmon, Kučera

Branky: Landa, Murčo, Kučera, Pedál, Hošek

Rozhodčí: Titlbach – Kozák, Faigl

Po velice těžkém minulém utkání čekalo naše mužstvo utkání s Rudou. Ta si dokázala v minulém kole na svém hřišti poradit vcelku s přehledem s rezervou Lán, když zvítězila 3:0. Naše mužstvo nedokázalo prolomit smůlu na hřišti v Sýkořici a opět jsme zde nedokázali zvítězit a soupeři podlehli 1:0. Dnešní utkání odřídila trojice sudích. Jako hlavní sudí Titlbach, na lajnách mu vypomohli Kozák a Faigl.

Do dnešního utkání jsme mohli počítat už s Hoškem, který vyléčil zranění lýtka a vrátil se po dvouzápasové absenci do hry. Naopak jeden stop má za červenou Urbanovič. Do prvního poločasu jsme vstoupili velmi aktivně a soupeře přehrávali. Do první nadějné pozice se probil po přihrávce Kučery Zejmon, ale trefil pouze gólmana. V další akci si už ovšem vedl o mnoho lépe velezkušený Landa, jehož střelu z vápna stečoval za záda svého gólmana jeden z obránců. Po rohovém kopu se dostal na zadní tyči k hlavičce Hošek, ale gólmana hostí nepřekvapil. Na druhou branku ovšem diváci nemuseli čekat dlouho. Zejmon uprostřed hřiště patičkou přiťukl Pedálovi, ten si loptu posunul o kousek dopředu a přízemní střelou k levé tyčce rozjásal publikum podruhé. Hosté se osmělili k vážnějšímu výpadu až po druhé inkasované brance. Na našem vápně chybovala dvojice Pedál, Vacínek a hostující útočník šel sám na Peterku, ten ale chybu našich hráčů napravil a nohou vyrazil na rohový kop. Následně se dostal ke střele Murčo, jeho střela olízla břevno konstrukce. V další dobré příležitosti se zjevil Kučera, kterému adresoval bochánek za obranu Pesl, gólman hostů chytá. Propagační střelu vyslali hráči Rudy, ale ta na úspěch nárok neměla. Murčo, který trefil břevno, si gólovou radost užil o něco později. Kučera přistrčil loptu a Murčo urugvajským bodlem po zemi k levé tyči vstřelil třetí branku. O něco lépe si hráči Rudy vedli ke konci poločasu, jejich střela už měla správné parametry, ale šla doprostřed a Peterka chytil. Krásně zahraný přímý kop vykouzlila Ruda o několik málo minut později. Balón se snášel do růžku hájenství Peterky, ale ten vytáhl bravurní zákrok a loptu vyrazil na roh. Na druhé straně kontroval po přihrávce Pedála mezi beky Kučera, ale sám v tváří v tvář brankáři neuspěl, střelu poslal pouze do boční sítě. Druhou standardní situaci zahrávala Ruda, ale ve výsledku to žádné vážnější ohrožení nebylo, lopta šla nad bránu. Když se neprosadil po rohu ani Hošek, když trefil boční síť a Kučera z malého vápna, jež přestřelil, očekával se hvizd hlavního sudího. Ten ovšem přišel až po střele Kučery, taktéž k levé tyči 4:0.

Do druhého poločasu nahradil Peterku v bráně Pavel Tomeš. Další dvě střídání na sebe nenechaly dlouho čekat, do hry zasahuje i Mudra a Zukriegl. Ze hry jsou staženi Bílek a Landa. Obrovská šance našeho mužstva se zrodila ihned po zahájení druhé půle. Kučera si udělal na hranici vápna jednoho z hostů a naservíroval centr přes gólmana na malé vápno Petráčkovi, ale ten loptu hlavou netrefil. Následující střely Murča, jehož gólman vychytal a Pedála, který mířil vedle, brankou proto neskončily. Centr ze sorty tech lepších následně vytáhla Ruda, ale útočník Rudy ve vápně o pověstný krůček na loptu nedosáhl. Opět se činil Kučera, když servíroval přihrávku na malé vápno Zukrieglovi, ale ten vystřelil velmi špatně a zakončení doplachtilo obloučkem gólmanovi pouze do rukavic. Nikdy není dobré dělit si kůži medvěda, který ještě běhá po lese. To se také potvrdilo. Husák se dostal do protiútoku, načež naše obrana se rozestoupila a Husák pravou šajtlí k tyči snížil. Konstrukce brány se zachvěla i podruhé. Ke střele za vápnem se dostal Pedál a lopta se odrazila od břevna dolů, ale nikolivě za brankovou čáru. Gól proto uznán správně nebyl. Regulérní branky jsme se ale přece ještě dočkali. Hošek si vzal na starost přímý volný kop a střelou, kam jinam, než po zemi k levé tyči a jak jinak to skončilo, než gólem. To nebylo ovšem poslední slovo aktérů na hrací ploše. Petráček fauloval ve vápně pronikajícího útočníka a byl nařízen pokutový kop. Toho se ujal Husák a přízemní ranou doprava poslal Tomeše na druhou stranu, ten byl bez šance. Hosté se ještě v závěru dožadovali dalšího pokutového kopu po nepřehledné situaci na malém vápně, ale hlavní sudí tuto situaci jako penaltovou neposoudil. Utkání skončilo výsledkem 5:2.

Dnešní utkání mělo dva odlišné poločasy. Ten první byl v jasné režii našeho mužstva. Byl také vyjádřen čtyřmi brankami v síti soupeře. Ten druhý byl o poznání horší, také proto jsme ho prohráli 1:2. Utkání jsme i přesto dotáhli do vítězného konce a můžeme se těšit ze třech bodů. Další utkání sehrajeme v neděli 07.10. 2012 od 16:00 SEČ na Lánech s místním B mužstvem.

2 thoughts on “6. mistrovský zápas

  1. Body jsou body a ty jsou doma 3!:))))

    To se mi líbí

  2. …tak to má být:)

    To se mi líbí

Napsat komentář