SK Sparta Řevničov

8. mistrovský zápas

1 komentář

Na Olympii jsme nepodali špatný výkon, mužstvo bojovalo po celý zápas, ale na body to bohužel nestačilo

SK Olympie Rakovník 3:0 (2:0)
SK Sparta Řevničov
8. kolo 13. 10. 2012 | 10:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Tóth, Bílek, Vacínek – Pedál, Hošek, Petráček, Landa – Murčo, Zejmon

Rozhodčí: Kozák – Sixta, Faigl

V osmém mimstrovském zápase nás čekal velice nepříjemný soupeř. Naše mužstvo zajíždělo na půdu Olympie Rakovník. Ta si v dosavadním ročníku vede zatím dobře a na svém kontě má osmnáct bodů. Naše mužstvo dokázala prozatím posbírat bodů třináct. Dnešní utkání odřídila trojice sudích. Jako hlavní arbitr Kozák, na lajnách mu vypomohli Sixta a Faigl.

K utkání jsme odcestovali pouze v jedenácti lidech. Nemohli jsme spoléhat na Kučeru, Pesla, Mudru a Bechynského. Do utkání jsme chtěli vstoupit dobře, ale vše vzalo za své již ve třetí minutě. Naše mužstvo odvrátilo nejdříve hrozící nebezpečí na aut, následně domácí hodili aut na jednoho ze spoluhráčů, ten si loptu postrčil o kousek dopředu a krásnou střelou vymetl pravou šibenici. Tento gól znamenal jediné, že se budeme muset tlačit více dopředu. O to jsme se také pokoušeli, ale naše akce bohužel končily před velkým vápnem soupeře. Ke střele z velkého vápna se dostal pouze Hošek, ale jeho střela šla vedle branky. Domácí po našich ztrátách okamžitě útočili a podnikali akce do otevřené obrany. Po jedné z nich se po naší levé straně prodral jeden z útočníků, ale Peterka jej z úhlu vychytal. Domácí, disponující velice zkušeným kádrem, si dokázali gólové šance vytvářet. Obrovskou šanci domácí zahodili o chvíli později. To když se z vápna odhodlali ke střele, ale ta šla dva metry nad branku. Druhá branka přeci jenom přišla. Obdobná situace, opět po naší levé straně se dostal do úniku jeden z domácích, Peterka sice stihl balón nohou vyrazit, ale ten nakonec doskákal až za brankovou čáru. O snížení stavu se pokusil svojí druhou střelou Hošek, ale gólman míč schvoval v pohodě do svých rukavic, střela šla doprostřed branky. Hráči Olympie byli v zakončení mnohem nebezpečnější, Peterka musel do poločasu řešit ještě několik velice nebezpečných situací, ale své mužstvo podržel. Náš celek se dostal do šance po přímém volném kopu, kdy si na přední tyč naběhl Tóth, ale nedokázal loptu usměrnit do brány. První poločas vyhráli domácí, jež nakopl první gól již v úvodu utkání.

Ve druhém poločase nám zbývalo jediné a to vstřelit nějaké branky. Nejblíže k tomu měl po centru Zejmona Vacínek, který si z pozice levého beka zaběhl až do vápna, ale ze vzduchu balón nedokázal dostat do prázdné brány. Domácí se stále častěji a častěji dostávali do brejkových situací, naše mužstvo totiž začalo hrát vzadu na tři obránce. Nejdříve zneškodnil Peterka dva úprky, aby následně několik situací vyřešila naše obrana. Vepředu se dostal k zakončení Zejmon, když si posunul loptu do vápna, ale kýžené ovoce to také nepřineslo. V dnešním utkání nebyly ani rohy naší výhodou, ty co jsme zahrávali, tak skončily na přední tyči na prvním bránícím hráči. Domácí hráli v této pasáži hry s klidem a kontrolovali vývoj utkání. Byť naše mužstvo bojovalo a žádný ze soubojů nevypustilo, odebrat soupeři balón mnohdy stálo naše hráče nemalé vynaložené úsilí. Třetí branku vstřelila Olympie opět po rychlém přechodu do útoku, když nejdříve zachránil Peterka, ale na dorážku z metru už neměl sebemenší nárok. Prohrávali jsme o tři branky, ale chtěli jsme vstřelit alespoň čestnou branku. Domácí mohli ještě skóre navýšit jednou, ale střídajícího útočníka vychytal v samostatném úniku opět náš brankář. Bohužel ani čestná branka nám nebyla přána a na Zátiší jsme nelichotivou bilanci neprolomili a opět odjíždíme bez bodu. Domácí zvítězili a našemu celku opět o něco odskočili.

V dnešním utkání jsme nepodali špatný výkon, ale bohužel chyběla finální fáze, nějaký nápad, invence, cokoli prostě. Domácí, jakmile se dostali do dvoubrankového vedení, tak si jej s přehledem hlídali a my se do zakončení dostávali jen velmi stěží. Přesto všech jedenáct hráčů zápas odjezdilo a na place nechalo všechno. V dalším utkání už se představíme na domácí půdě. Přivítáme celek Roztok. Utkání je naplánováno na neděli 21.10. 2012 od 15:30 SEČ.

1 thoughts on “8. mistrovský zápas

  1. Herně vyrovnané utkání, odmakané, sice se prohrálo, ale jedeme dál, čekají nás Roztoky, tak zabojujeme doma…SPARTA…

    To se mi líbí

Napsat komentář