SK Sparta Řevničov

9. mistrovský zápas

komentáře 4

Na posvícení jsme díky produktivním obráncům dokázali porazit Roztoky

SK Sparta Řevničov 5:3 (2:1)
TJ Roztoky
9. kolo 21. 10. 2012 | 15:30

SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Tóth, Vacínek (Pesl), Mudra – Pedál, Hošek, Bílek, Petráček (Kučera) – Murčo (Landa), Zejmon

Branky: Vacínek, Hošek, Urbanovič, Tóth, Pedál

Rozhodčí: Blín – Sedláček, Szabo

Po dvou venkovních zápasech s padesátiprocentní úspěšností se naše mužstvo opět představilo před domácím publikem. Dnešním soupeřem našemu mužstvu byly Roztoky, tým, který ještě v minulé sezóně hrál II. třídu. Roztoky se prozatím drží na průběžné třetí pozici. Naše mužstvo se díky prohře na Olympii propadlo na osmou pozici. Mezi týmy je ale minimální bodový rozdíl. Dnešní utkání odřídila trojice sudích. Jako hlavní arbitr Blín, na lajnách mu vypomohli Sedláček a Szabo.

Do utkání jsme nastoupili takřka v kompletní sestavě. Chyběl pouze zraněný Bechynský. Hosté přivezli mladé mužstvo a tak se na hřišti potkali dvě mladá mužstva. Do utkání jsme vstoupili dobře, ale šance, které jsme si vytvořili jsme bohužel proměnit nedokázali. Hosté to zkoušeli víceméně střelami ze střední vzdálenosti a nebo po standardních situacích. O první branku utkání se postaral Vacínek, když mu loptu naservíroval na malé vápno Murčo. Hosté od řeky dokázali vyrovnat z přímého volného kopu. Nejdříve situaci předcházel rychlý kontr do naší otevřené obrany, který jsme museli hasit pouze za cenu faulu. Na střelu z přímého volného kopu si Peterka sáhl, ale vyrazit ji bohužel nedokázal. Začínalo se tak znova od začátku. Držení míče mělo na svých kopačkách naše mužstvo. Do listiny střelců se mohl zapsat Mudra, ale místo střely ve vápně hledal ještě lépe postaveného spoluhráče, bohužel bez gólového efektu. Druhou branku vsítil Hošek. Na zahraný rohový kop si naběhl na zadní tyč, hlavičkou poslal loptu na bránu, gólman jí sice lapil, ale míč už byl za brankovou čárou. Dostali jsme se do vedení a hru potřebovali zklidnit. To se ovšem v prvním poločase nedařilo a hrálo se tak nahoru dolu, což pro diváka je to, co chce na fotbale vidět, ale pro trenéry přesný opak toho, co po mužstvu chtějí. V prvním poločase už se diváci další branky nedočkali a naše mužstvo tak po prvním poločase vedlo o jednu branku a to 2:1.

Do druhého poločasu nepřišla žádná změna a hrálo se ve stejném složení. To co jsme si řekli v kabině vzalo záhy za své, když jsme chvíli po začátku druhé půle inkasovali. Po rohovém kopu jsme neuhlídali hostujícího hráče a ten míč hlavou lehce lízl a ten zapadl do brány. Hosté prostřídali a hráč, jež přišel na hřiště, se ihned zapsal do listiny střelců. Po pravé straně jsme nedokázali ubránit přečíslení, přišel přízemní centr do vápna, respektive do malého vápna, tam si šel pro loptu Peterka, ale balón neměl a osamocený hráč už neměl problém dorazit míč za čáru. Hosté se dostali do vedení a nám nezbývalo nic jiného, než se začít tlačit dopředu. Do hry přišel Kučera a naší hru oživil. Na tři tři vyrovnal Urbanovič po rohovém kopu. Bílek zahrál rohový kop na přední tyč, tam mičudu lízl Tóth, lopta se ještě po jedné střele z malého vápna odrazila k Urbanovičovi a ten bombou vyrovnal. Remízový stav by pro naše mužstvo na domácí půdě nic neřešil a tak jsme se i nadále tlačili dopředu. O čtvrtý záash se postaral Tóth. Bílek zahrál dlouhý balón za obranu na Pedála, ten si vytáhl brankáře z brány a naservíroval před prázdnou pro Tótha, který už pouze doklepával. Rázem jsme se dostali do vedení my a bylo na Roztokách, co vymyslí. Roztoky mohli srovnat hned po rozehrání, ale Peterka první střelu nádherně vytáhl a tu druhou následně schoval do rukavic. O výsledku zápasu definitivně rozhodl Pedál. Hosté špatně rozehráli, Pedál přebral balón od Hoška a obešel stopera a levačkou podél gólmana zvýšil narozdíl dvou branek. Utkání nakonec skončilo výsledkem 5:3.

Do utkání jsme vstoupili dobře, vedli jsme. Opět jsme se ale nevyvarovali výpadku na začátku druhé půle a soupeř otočil. Nevzdali jsme se a do konce zápasu dokázali ještě otočit a tři důležité body zůstaly doma. V dalším utkání zajíždíme do Pustovět. Utkání je naplánováno na neděli 28.10. 2012 od 14:30 SEČ.

4 thoughts on “9. mistrovský zápas

  1. Martine, nějak krátký článek, ale přijde mi, že jsi tam snad nebyl na tom hřišti:))) U první branky asistoval Kuba nebo Pedy, já jsem zahrával přeci ten přímý kop. U třetí branky byla ještě jedna střela z malýho vápna a až pak se míc odrazil k Žumpovi. Čtrvtá branka padla centru z levé strany, ne autovém vhazování. A u páté branky jsem asistoval já:)

    To se mi líbí

  2. ..ale jinak supr zápas, bylo to nahoru dolu a to se pak člověk nenudí:) Hrajeme dobře a snad nám to vydrží do konce podzimu!

    To se mi líbí

  3. Opraveno a u čtvrtýho gólu nemám napsáno nic o autovém vhazování, jen že přišel dlouhý balón za obranu…

    To se mi líbí

  4. ok..v pořádku, dík:)

    To se mi líbí

Napsat komentář