SK Sparta Řevničov

11. mistrovský zápas

komentářů 5

Lišany jsme dokázali na domácí půdě porazit s čistým štítem

SK Sparta Řevničov
3:0 (1:0)
SK Lišany
11. kolo 4. 11. 2012 | 14:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Tóth (Pesl), Vacínek, Kučera – Hošek, Murčo, Pedál, Petráček (Landa) – Bechynský, Zejmon

Branky: Pedál 2x, Landa

Rozhodčí: Kozák – Špidra

Po pauze, která byla vynucená sněhovou nadílkou, jsme se o tomto víkendu podívali opět na hřiště a přivítali Lišany. Ty se v tabulce drží za naším týmem, mají o čtyři body méně. Naše mužstvo má prozatím na svém kontě šestnáct bodů. Dnešní utkání odřídil jako hlavní rozhodčí Kozák, na lajně mu vypomohl Špidra a lajk z Lišan, kterého určil los před utkáním, jelikož Titlbach se k utkání nedostavil.

Úvod utkání naše mužstvo nezastihl v dobré formě. Hosté z Lišan se ihned od začátku začali tlačit před Peterku. Do vápna létal jeden centr za druhým. Nebezpečnou střelu zpoza vápna musel Peterka vyrazit na rohový kop. Hra našeho mužstva v tu chvíli nebyla optimální, často jsme ztráceli na půlce nebo na soupeřově polovině míče a hosté podnikali rychlé brejky. Po rohovém kopu se dostali k zakončení, ale hlavička přesná nebyla. Podobně dopadla i následná akce, hlavička a opět mimo tři tyče naší svatyně. Naše mužstvo se mohlo dostat do šancí po několika rohových kopech, ale ani jeden z nich jsme bohužel proměnit nedokázali. První branku viděli diváci o chvíli později. Na polovině soupeře přiťukl loptu Pedálovi Murčo, ten si balón zpracoval a šel sám na brankáře, zvolil střelu po zemi k tyči, na tu gólman Lišan zareagovat nedokázal. Hosté se dostali do šance na velkém vápně, ale hostující útočník zakončil zbrkle a střela šla hodně vedle brány. O něco lépe už vypadala střela následující, kdy na těžkém terénu Peterka loptu vyrazil před sebe, ale tam vyčistila prostor razantním odkopem naše obrana. Na druhé straně se probil do šance Tóth, když si narazil s Pedálem a šel ze strany na brankáře, ten ovšem jeho střelu nohou vykopl mimo branku. Následně se pokusil Murčo dvěma skoro totožnými střelami k tyči obstřelit brankáře, ale balón vždy skončil těsně vedle branky. První poločas byl poznamenán spousty ztrát míče, tím pádem se hrálo nahoro dolů. Diváci už ovšem do konce prvního poločasu žádnou další branku neviděli a do kabin odcházelo spokojenější naše mužstvo.

Do druhého poločasu jsme už vstoupili o něco lépe, nesměl se opakovat úvod druhého poločasu jako s Roztokami. V něm se nám to vymstilo a dostali jsme dvě branky. Tentokráte to bylo naopak naše mužstvo, kdo byl živější a chtěl dát pojišťovací branku. Paradoxně se ale do šance dostali hosté, ale nemířili přesně. Na druhé straně se pokusil překvapit pěknou tvrdou střelou brankáře hostů Zejmon, ale ten jeho střelu chytil. Lišany udělali změnu o poločase a začali hrát vepředu na tři útočníky. Na druhou branku si museli fanoušci obou celků počkat až nastoupí Landa. Ten vystřídal na pravé straně zálohy Petráčka a hned se uvedl po svém krátkém pobytu na hrací ploše brankou. Hošek si na velkém vápně posunul míč podél obránce až k brankové čáře, levačkou adresoval přihrávku na přední tyč, kam si naběhl právě zmiňovaný Landa a zavěsil. Ale nemuselo tomu tak být, aby fanoušci museli čekat tak dlouho na druhou trefu. V obrovské šanci se nejdříve zjevil Bechynský, ale tváří v tvář brankáře prostřelit nedokázal. Míč se následně odrazil ještě k Pedálovi, ten ovšem pro změnu nedokázal prostřelit hradbu těl v malém vápně. Hosté se dostali také do obrovské šance, když využili naší kostrbaté rozehrávky okolo velkého vápna. Peterka odkopl balón, ten hlavou vrátil ihned na velké vápno jeden ze záložníků, tam posunul hostující hráč na svého spoluhráče, který šel sám na Peterku. Když nedokázal skluzem zabránit ani Urbanovič, zaskvěl se dnes famózně chytající Peterka a jeho střelu vyrazil, následně pokryl i další dvě dorážky. Lišany už v tuto dobu hráli hodně dopředu a tak se otvírala zadní vrátka pro rychlé brejky. Když naše mužstvo podržel Peterka po hlavičce z vápna a poté zneškodnil i tutovku po rohovém kopu, vzal si slovo Pedál. Obešel jediného bránícího hráče hostů a šel sám na brankáře, toho se štěstím prostřelil a dal zápasu definitivní podobu.

V dnešním utkání jsme doslova vydřeli tři body. Tabulkou jsme se posunuli opět o kousíček dopředu. Ztráty mezi celky jsou ovšem stále minimální. V dalším utkání odcestujeme na půdu Rynholce, kde se na umělé trávě utkáme s Baníkem. Utkání je naplánováno na neděli 11.11. 2012 od 14:00 SEČ.

5 thoughts on “11. mistrovský zápas

  1. Marty, myslím, že na první gol nahrával Kuba…Jinak zápas asi nebyl hezký na koukání (v 1. půlce), ale o to víc se bojovalo a vítězství je cennější! Samozřejmě golman nás opět podržel a tak to má být, takže vzhůru na Rynholec:)

    To se mi líbí

  2. ano správně, Jirka dobře poznamenal… potřebuju body do kanadského bodování 😀

    To se mi líbí

  3. dobré to bylo hoši:)

    To se mi líbí

  4. Hoši, první půle slabá,ale bojovali jste a hlavně body jsou doma a vzhůru na Rynholec. AŤ ŽIJE SPARTA.

    To se mi líbí

  5. To je fakt no bylo to spíš o bojovnosti a ne o kráse oni asi byli lepší první půlku a naše mužstvo zase tu druhou.Bohudik se fotbal hraje na góly a ne na krasu:)

    To se mi líbí

Napsat komentář