SK Sparta Řevničov

13. mistrovský zápas

komentáře 2

Na domácí půdě jsme potvrdili import tří bodů z venku další výhrou nad Chrášťany

SK Sparta Řevničov 3:0 (0:0)
TJ Slavoj Chrášťany
13. kolo 11. 11. 2012 | 14:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Tóth, Pesl (Zukriegl), Mudra – Pedál, Murčo, Zejmon, Petráček (Landa) – Bechynský (Tomeš P.), Kučera

Branky: Murčo 3x

Rozhodčí: Švácha – Bechner, Faigl

Tento víkend měli fanoušci poslední možnost spatřit naše mužstvo na domácí půdě před zimní pauzou. Naše mužstvo přivítalo celek Chrášťan, které jsou prozatím překvapením soutěže a po postupu zpět do třetí třídy se pohybují v horní polovině tabulky. Před dnešním zápasem bylo jasné, že se bude bojovat o druhou pozici, jelikož tomu nahrály výsledky sobotních zápasů. Dnešní utkání odřídila trojice sudích. Jako hlavní arbitr Švácha, na lajnách mu vypomohli Bechner a Faigl.

Po minulém utkání nestihl doléčit šrámy Hošek a Vacínek. Tudíž sestava se o trochu lišila od té předchozí. Úvod utkání měl lepší soupeř, který se tlačil dopředu. Dostával se nadostřel Peterkovy svatyně, ale vážněji ji ohrozit nedokázal. To se hostům povedlo až po rohovém kopu, kdy si na centr naskočil na zadní tyči jeden z vyšších hráčů, ale hlavou minul branku. Na druhé straně zkoušel střelou ohrozit hostujícího brankáře Murčo, ale jeho střela se nevešla mezi tři tyče. Hostům se přeci jenom podařilo vsítit branku, která ale ovšem nebyla uznána. Nejdříve byl závar ve vápně, kde odvraceli naši obránci silou vůle, poté přišla nahrávka na volného spoluhráče, který dával do prázdné. Radost Chrášťanským nevydržela ve výrazu ovšem dlouho. Sudí Švácha posoudil situaci jako offsidovou a branku neuznal. Po této situaci jsme přidali a vytvořili si také dvě dobré šance. Nejdříve dostal balón za obranu Kučera, ale ve finální fázi selhal a branku netrefil. Následně to vzal na sebe Pedál, který šel ze strany na gólmana, vystřelil, ale ten jeho střelu vytáhl konečky prstů mimo bránu. O něco aktivnější byli v prvním poločase přesto hosté. Nebýt dobrého postavení našich hráčů po centru při přečíslení do otevřené obrany, mohli jsme inkasovat a to by bylo vzhledem ke konci poločasu nepříjemné. I přes mírný tlak hostů jsme se dokázali přeci jenom v prvním poločase prokousat k ještě jedné šanci. Tu jsme proměnit ale nedokázali a do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas byl z našeho pohledu lepší, ale nebylo to úplně ono. Soupeře jsme mohli přehrát jedině hrou po zemi, přičemž naše akce povětšinou táhli Murčo s kapitánem Pedálem. Hostující celek ve druhém poločase měl několik možností ke vstřelení branky ze standardních situací nebo po rohových kopech, ale nezadařilo se. Na první branku se muselo počkat až se do hry dostane Landa. Ten nahradil ve hře Petráčka a postavil se na jeho místo, tedy na post pravého záložníka. Po chvíli jeho pobytu na hřišti využil skulinky mezi obránci a přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Murča, kterému se ještě snažil zmenšit úhel brankář, ale náš záložník jej lehce dloubnul a poslal naše barvy do vedení. Hostům nemůžeme upřít enormní snahu o vyrovnání, ale to se jim nedařilo. V další situaci opět zafungovalo duo Landa Murčo. Landa se dostal na pravé straně do úprku, poslal přízemní centr za obranu, kam si naběhl nehlídaný Murčo a pohodlně placírkou navýšil naše vedení. Největší šance Chrášťan se událal po cetru ze strany, kdy byl nastřelen Urbanovič a lopta putovala do brány, ale náš brankář Peterka byl mrštný a dokázal ji chytit. Slavoj musel ke konci hru otevřít a naše mužstvo mohlo podnikat brejky. Po prvním to ještě nevyšlo, to když byl faulován Pedál. Následně už ano, byť s tím rozdílem, že Pedál před faulem na svojí osobu, dokázal loptu posunout na Murča do ulice a ten zahrál brankáři na housle a bylo to 3:0. Murčo tak dovršil hattrick a stal se katem Chrášťanských fotbalistů. Konec utkání už jsme si pohlídali a v domácím prostředí bereme opět tři body.

Dnešní utkání jsme zvládli. Fotbal to asi nebyl moc oku lahodící, ale body zůstaly doma a Peterka vychytal potřetí za sebou čisté konto. V posledním utkání, které bude sehráno v sobotu 24.11. 2012 od 10:00 SEČ, se utkáme s mužstvem Pustovět. Mužstvem, které má průměr vstřelených branek na zápas 4,5.

2 thoughts on “13. mistrovský zápas

  1. Hezky hoši,super jedeme dál,super výkon!!!!PS:pan Murčo hattrick,a pan Peterka třetí nula klobouček chlapci:)

    To se mi líbí

  2. Hoši Nice výkon…. 🙂 Pan Murčo se konečně trefil 🙂 A zpráva od doktora ? : ) Lepší se to 🙂 Na operaci asi nepujdu …. 😀 Sparta in heart….

    To se mi líbí

Napsat komentář