SK Sparta Řevničov

10. mistrovský zápas

Napsat komentář

V odloženém utkání v Pustovětech jsme bodovat nedokázali a svojí sbírku nerozšířili

TJ Sokol Pustověty 4:2 (2:1)
SK Sparta Řevničov
10. kolo 24. 11. 2012 | 10:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Tóth, Pesl, Mudra – Hošek, Murčo, Zejmon, Petráček (Landa) – Kučera, Bechynský

Branky: Bechynský, Zejmon

Rozhodčí: Blín – Szabo, Sedláček

V posledním kole, respektive desátém, ale odloženém se naše mužstvo představilo na půdě Pustovět. Domácí Pustověty se v tabulce držely také v horní polovině a na naše mužstvo ztrácely dva body, které se v případě výhry domácích mohly rozplynout. Naše mužstvo už před tímto zápasem odehrálo povedený podzim a tak se čekalo, jestli se nám povede bodový zisk ještě o něco navýšit. Dnešní utkání odřídila trojice sudích. Jako hlavní arbitr Blín, na lajnách mu vypomohli Szabo a Sedláček.

Do dnešního utkání jsme nemohli počítat s Pedálem, který si plní školní povinnosti. Naopak se po jednozápasové absenci vrátil Hošek. Do utkání jsme vlétli dobře a v prvních deseti minutách jsme byli lepším mužstvem. Kombinace fungovala a dostávali jsme se nadostřel domácí svatyně. O první vážnější střelu se pokusil dvakrát Zejmon, ale jeho dvě střely nenašly potřebný cíl. Další střelu, za to ale už nebezpečnou, vyslal z hranice velkého vápna Kučera a gólman Šperl domácích měl co dělat, aby vytáhl jeho přízemní střelu, která mířila k pravé tyči. Od desáté minuty přebrali iniciativu domácí, k čemuž domácím ovšem pomohlo naše mužstvo, které začalo zbytečně hrát vzduchem, z čehož samozřejmě težili domácí, kteří mají ve svém týmu vysoké hráče a dlouhé nákopy sbírali. Obrovská šance se zrodila po proniknutí Truksy po naší levé straně, ale Peterka zasáhl včas. To samé, akorát z druhé strany, ale Peterka náš celek opět podržel. Následně si našel Knap odražený míč, vyvezl jej až k našemu vápnu a bodlem zkoušel ohrozit naší bránu, ale lopta skončila mimo. První branka padla o chvíli později. Náš celek si nepohlídal standardní situaci a na zadní tyči hlavičkoval osamocený hráč a prohrávali jsme. O vyrovnání se postaralo duo Petráček – Bechynský. Prvně jmenovaný převzal přihrávku ze středu pole, poslal bochánek přes stopera domácích, Bechynský si loptu zpracoval krásně na prsa a přehodil vyběhnuvšího brankáře, krásná branka. Jenže o dvě minuty se nepovedl odkop našemu stoperovi Urbanovičovi a domácí útočník si loptu posunul do vápna, neukvapil se a situaci ještě vyšperkoval na svého spoluhráče, kterému naservíroval před prázdnou bránu. V tu chvíli běžela čtyřicátá první minuta utkání, dá se říct, že jsme inkasovali takřka do šatny.

Do druhého poločasu jsme žádnou změnu neudělali. Chtěli jsme vstoupit do druhé půle velmi aktivně a domácím nenechat ani píď prostoru. Hlavně jsme se museli vrátit k naší hře ze začátku utkání a hrát po zemi. To se celkem dařilo, ale udeřit mohli paradoxně na druhé straně domácí. Jenže Šarankievič po centru ze strany hlavou ve vápně trestuhodně přehlavičkoval. Naše výpady často táhl ve středu pole Murčo, pro kterého nebyl žádný balón ztracený. Několikrát se krásně dostal až před vápno domácích, ale jeho střely nakonec do brány nešly, byly zblokovány domácí hradbou vystavěnou na velkém vápně. Vyrovnání našeho celku přišlo o pár minut později. Sudí Blín nařídil přímý volný kop. Toho se ujal kapitán Hošek, technickou střelu poslal přes zeď, brankář domácích dokázal pouze vyrazit před sebe, kde byl připravený Zejmon a placírkou srovnal stav utkání. Jenže opět jsme nedokázali udržet remízový stav dlouho. Urbanovič rozehrál těžký balón na Tótha, ten jej nedokázal zkrotit a Truksa šel sám na Peterku a levačkou po zemi k vzdálenější tyči nedal našemu brankáři sebemenší šanci zasáhnout. Opět jsme v zápase prohrávali, dnes už potřetí a opět jsme se museli pokusit dotáhnout. Hru jsme zákonitě museli otevřít a sáhli jsme ke střídání. Do hry se podíval místo Petráčka Landa, tedy post za post. Landa se po svém chvilkovém pobytu na hřišti uvedl nádhernou táhlou střelou, která byla ještě přizvednutá domácím hráčem. Už se zdálo, že míč zapadne k vzdálenější tyči, ale kde se vzal, tu se vzal domácí brankář a jeho dlouhá ruka a loptu na poslední chvíli vytáhl, obrovská šance. Loptu vyrazil sice k Murčovi, ale ten akci zakončil střelou brankáři do rukavic. Domácí se na druhé straně po autovém vhazování do vápna dožadovali penalty, ale v případě písknutí by to byla velice diskutabilní penalta. Domácí ovšem nemuseli dlouho smutnit, Urbanovič netrefil uprostřed hřiště balón a Truksa šel sám na Peterku a tomu nezbývalo nic jiného než domácího hráče faulovat a byla z toho penalta a žlutá karta pro našeho brankáře. Domácí tuto penaltu s přehledem proměnili, pokud se nemýlím byl to Fencl, když poslal Peterku na druhou stranu. Vzápětí po rozehrávce naposledy foukl sudí Blín do píšťalky a ukončil zápas.

V posledním utkání jsme nedokázali vydolovat z hostující půdy žádné body. Domácím jsme po našich chybách darovali čtyři branky a ty naše mužstvo spolu s Olympií v tabulce předstihnou a nemusí být poslední, jelikož další dva zápasy se hrají zítra (Chrášťany a Zavidov B). Podzim jsme nakonec ukončili s pětadvaceti body.

Napsat komentář