SK Sparta Řevničov

16. mistrovský zápas

komentáře 4

V prvním jarním domácím utkání jsme ve druhém poločase nedokázali navázat na výkon z první půle a bereme pouze bod

SK Sparta Řevničov 1:1 (1:0)
TJ Čistá
16. kolo 7. 4. 2013 | 16:30
SK Sparta Řevničov: Peterka – Tóth, Pesl (Landa), Bílek, Mudra – Hošek, Pedál, Murčo, Zejmon – Petráček, Kučera

Branky: Bílek

Rozhodčí: Šipoš – Kozák, Tichý

Tak po zimní přestávce se opět rozběhla jarní část soutěže. První dvě jarní utkání byly z důvodu nepříznivého počasí a nezpůsobilé hrací plochy odloženy. Takže s dvoutýdenním zpožděním se naše mužstvo až teď představilo doma. Soupeřem mu bylo mužstvo Čisté, které se prozatím drží na desáté příčce. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Šipoš, na lajnách mu vypomohli Kozák a Tichý.

Náš celek nemohl počítat s Bechynským, který si přivodil v posledním přípravném utkání zranění kotníku. Další, kdo nemohl nazout kopačky je Urbanovič, který má angínu. Dlouhodobě zraněný je stále Vacínek, který se dává do kupy po operaci kolene. S tím má menší problémy také Pavel Tomeš, ten také nebude trenérům k dispozici. To je výčet pouze zraněných hráčů, kteří se do utkání zapojují téměř s určitou pravidelností.

Do utkání jsme nevstoupili optimálně, Ihned na začátku se hosté dokázali prodrat do našeho vápna, ale branku Peterky pouze přestřelili. Když se neujala ani soupeřova druhá střela, která už měla lepší parametry, začínali se naskýtat příležitosti na druhé straně. Našemu mužstvu od té chvíle fungovala kombinace a dostával se na dostřel soupeřovy svatyně. Nejdřívě se ke dvěma střelám z hranice pokutového území odhodlal Hošek, ale branku ani v jednom případě netrefil. Šanci otevřít skóre mohl střední záložník Murčo, ale vyraženou střelu ze vzduchu hlavou do branky neuklidil, lopta šla těsně vedle pravé tyče. Následně se na pravé straně uvolnil Zejmon, poslal přízemní střílený centr do vápna, ale tam nedokázal zasáhnout ani jeden z našich útočníků. V největší šanci doposud se ocitl Kučera. Dostal balón na velkém vápně, přistrčil si míč do pokutového území, naznačil střelu, následně zasekl a nechal obránce za sebou, ale jeho střela levačkou skončila pouze v rukavích soupeřova gólmana. Gólem neskončily ani dva výpady hostů. Nejdřívě jsme špatně pokryli kapitána, který převzal balón na vlastní polovině po autovém vhazování. Dokázal udělat dva rychlé kroky a adresoval dlouhý balón za obranu na svého spoluhráče. Ten šel ze strany na našeho brankáře, ale nevystřelil a následnou zasekávačku vystihl Tóth. Téměř totožná situace se naskytla ještě jednou po ztrátě uprostřed hrací plochy. Ale s touto šancí si opět naše mužstvo dokázalo poradit, když útočníka vytlačilo ze střelecké pozice. Na druhé straně to zkoušel střelou téměř z nulového úhlu Bílek, ale branku netrefil. Obdobná, ne-li téměř totožná situace, ovšem o malou chvíli později slaví úspěch Opět náš levý bek zkusil tvrdou přízemní střelu z úhlu a ta propadla od brankáře do tyčky a následně až do sítě. První poločas jsme dokázali vyhrát nejtěsnějším možným rozdílem.

Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivně. V situacích, kdy jsme měli balón, mohl soupeř těžko něco směrem dopředu podnikat a když už, tak jen ztěžka. Jenže následoval pravý opak a prvních deset minut se hrálo ve vysokém tempu nahoru dolů. Větší šance si ovšem vytvářeli hosté. Začalo to několika střeleckými pokusy za velkým vápnem, byť nepřesnými. Soupeř vycítil šanci a začal hrát mnohem lépe než v prvním poločase. Naše mužstvo se soupeři přizpůsobilo a spoustů balónů hrálo vzduchem, což nebylo dobré. Po dlouhém míči na pravé straně za obranu adresoval soupeř přízemní centr na malé vápno, kde jen těsně minul balón ve skluzu jeden z dobíhajících hráčů soupeře. Na druhé straně se dostal do zakončení Murčo, ale střela postrádala větší razanci. Pěknou střelu o pár minut později vyprodukoval Pedál, když táhlou střelou na vzdálenější tyč jen o pověstný kousek netrefil. Hosté si dokázali vypracovat tutovku z následující situace. Záložník pronikl po naší levé straně až do vápna, přihrál na malé vápno svému spoluhráči, ale ten si místo střely z první tak dlouho rovnal balón, až mu jej náš hráč ukopl na rohový kop. To nebyla poslední šance. Poté se probil kapitán hostů do střelecké pozice, kterou zakončil střelou. Pro naše mužstvo dobře, jelikož střela šla nad branku, pro soupeře smůla, že si nevšiml vedle sebe lépe postaveného spoluhráče. Poté neudržel Peterka střelu z velkého vápna, kterou mu stížil terén, vyrazil jí před sebe, dobíhající hráč si loptu posunul do strany, ale v tutovce trefil pouze tyčku, i když na něj zela prázdná brána. Následně odvrátil Bílek do bezpečí. Na druhé straně utekl po lajně Murčo, vnikl do vápna a předložil Hoškovi ve vápně proti noze, ale ten přestřelil bránu. Poté se ještě tentýž hráč snažil z přímého kopu ohrozit branku, ale střela šla pouze do rukavic brankáře. Vyrovnávací branka padla v nastavení. Naše mužstvo vybojovalo roh, ten jsme ovšem zahráli pouze do rukavic hostujícího brankáře, místo toho abychom balón podrželi. Gólman hostů založil protiútok, který jsme ještě odvrátili na aut, poté ještě jednu situaci tentokráte na roh a z následného rohového kopu soupeř nemilosrdně trestal. Balón mezi penaltu a malé vápno, který si našel kapitán hostů a dal hlavou výsledku konečnou podobu 1:1.

Utkání jsme v prvním poločase rozehráli dobře. Dostali jsme se do vedení a za tohoto stavu šli do kabin. Jenže druhý poločas moc povedený nebyl a soupeř, když nevyužil několik tutovek předtím, trestal v nastavení z rohu. Oba soupeři si tedy na úvod jarní části rozdělili po bodu. Další utkání sehraje naše mužstvo příští neděli 14.04. 2013 od 16:30 SEČ na půdě Srbče.

4 thoughts on “16. mistrovský zápas

  1. Myslim že bod je z domácího prostředí dobrej …Ale přeci jen mám něco na srdci. Nechci kecat do trénování coachum, ale tohle říct musim 🙂 Podle mě vystřídat při tom rohu jak sme měli u konce někoho kdo stojí na druhý straně hřiště, ušetřilo by se tím minimálně minuta a to co se stalo potom, ( myslim gool na 1:1) se vůbec stát nemuselo…. A stát někde na hřišti můžu i s kolenem v batůžku na zádech……Muj názor 🙂 Muselo to ze mě ven… Míru Zdar … SPARTA

    To se mi líbí

  2. Ten gol jsme posrali tím, že jsme nepodrželi balon u rohu…Ale špatná byla celá druhá půle, fyzička v hajzlu, žádný přihrávky a držení míče na útočný polovině, aby si obrana mohla odfrknout. Mám pocit, že kdyby se do druhý půle šlo za stavu 0:0, nabyli bysme tak posraní, jak jsme byli…Ale snad zlomíme příští týden v srbči…

    To se mi líbí

  3. První poločas opravdu vynikající od nás. Když takhle budeme umět zahrát obě půlky, tak se můžeme rvát o postup! Ve středu potrénujeme na Srbeč a tam se popereme o body.

    P.S.: Chci poděkovat předsedovi za nové tréninkové míče!

    To se mi líbí

  4. Škoda že v posledních vteřinách jsme přišli o 2 body, trošku jsme to takticky nezvládli ale po druhé půlce nemusel byt ani bod.Do příštích zápasu tohle musíme pohlidat.Tabulkově se toho moc nezměnilo takze špici tabulky máme porad na odstřel!!!

    To se mi líbí

Napsat komentář