SK Sparta Řevničov

17. mistrovský zápas

Napsat komentář

V Srbči jsme rozjeli brankostroj a soupeř se hlavně ve druhé půli nestačil divit, důkazem devět fíků v síti soupeře

TJ Sokol Srbeč 1:9 (0:3)
SK Sparta Řevničov
17. kolo 14. 4. 2013 | 16:30
SK Sparta Řevničov: Peterka (Tomeš P.) – Tóth, Pesl, Bílek, Kučera – Hošek, Pedál, Murčo, Petráček (Vacínek), Landa – Arnošt

Branky: Pedál 3x, Murčo 2x, Hošek 2x, Petráček, Vacínek

Rozhodčí: Szabo – Sedláček, Vitner (Bobák)

Po zbytečné ztrátě dvou bodů po špatném závěru zápasu se naše mužstvo vydalo vstříc další výzvě. Zajížděli jsme na půdu Srbče, kde jsme už pěknou řádku let nedokázali bodovat. Soupeř se v tabulce před tímto zápasem nacházel na osmé příčce s šesti bodovou ztrátou na naše mužstvo. V případě výhry by se tudíž přiblížil na rozdíl pouhých tří bodů. Dnešní utkání odřídil hlavní sudí Szabo, na lajnách mu vypomohl kolega Sedláček a z našeho mužstva lajk Vitner, kterého vzápětí nahradil Bobák.

Před zápasem jsme opět měli problémy se sestavou. Ke zraněným se přidali nemocný Mudra se Zejmonem. Naopak na lavičku se posadil Vacínek, který se pomalu doufejme vrací zpět a také se vrátil po jednozápasové absenci gólman Pavel Tomeš. Do pole byl tedy připraven Vacínek a jako druhý brankář právě jmenovaný Pavel Tomeš.

Do zápasu jsme vstoupili pasivně. Soupeř byl v úvodu utkání aktivnější a také si vypracoval několik dobrých brankových příležitostí. Ihned v úvodu se dostal soupeř do dobré střelecké pozice na hranici velkého vápna, ale branku netrefil. Naše mužstvo chtělo hrát kombinačně, ale ze začátku se nemohlo srovnat s terénem, který byl špatný, na jedné straně místy i podmáčený. Druhou šanci si soupeř vytvořil po rohovém kopu, kdy se dostal k hlavičce, ale tu ukryl do svých rukavic Peterka. A když se nepovedla ani další střela útočníkovi domácích, která o kousek minula naší svatyni, naskytla se obrovská šance také na druhé straně. Na dlouhý balón za obranu si naběhl střední záložník Murčo a šel kousek ze strany sám na brankáře. Náš hráč zvolil střelu, ale míč skončil pouze nad domácí brankou. Domácí se mohli dostat do slibné šanci po rozehrání rohového kopu nakrátko, ale to by nesměl jejich útočník na hranici vápna otálet se střelbou. Ke střelbě tudíž ani nedošlo, byť situace si zakončení vysloveně žádala. První branku viděla hrstka fanoušků asi po dvaceti minutách řádné hrací doby. Opět se nám povedl dokonalý brejk do otevřené obrany, ovšem s tím rozdílem, že jsme již dokázali zacílit do černého. Hošek obral na půlce stopera domácích, který zkoušel našemu kapitánovi udělat kličku a náš hráč šel v totožné situaci jako chvíli před ním Murčo sám na brankáře. Udělal to zkušeně a počkal si do poslední chvíle a následně prostřelil gólmana domácích 0:1. V tu chvíli se hra trochu zklidnila, mírně na vrch mělo naše mužstvo. O druhý přesný zásah se postaral Murčo, když jsme opět využili chyby domácích, kteří marně signalizovali offside. Vybíhající hráč ovšem v postavení mimo hru v žádném případě nebyl. S touto situací si už náš záložník dokázal poradit a vedli jsme 2:0. První poločas spěl do svého konce a vypadalo to na naše dvoubrankové poločasové vedení. V tu chvíli si ovšem vzal slovo Pedál a poslal domácím dárek do šatny v podobě třetí branky.

O poločasové pauze jsme si něco řekli a do druhé půle šli s tím, abychom na jejím začátku ihned zbytečně neinkasovali. Naše největší šlabiny v zápase byly standardní situace, zejména rohové kopy. Ty jsme dokázali vždy ubránit pouze s vypětím všech sil a notnou dávkou štěstí, někdy i s přispěním dobrým zákrokem Peterky. V této fázi zápasu se soupeř ještě snažil a vrhal se do útoku, ale dnes mu nebylo přáno. Největší šance se naskytla po rohovém kopu, ale tu zlikvidoval výborným zákrokem na brankové čáře Peterka. Zápas naše mužstvo zlomilo dalšími dvěma brankami, o které se postaral nejdříve Murčo. Ten opět utekl zkoprnělé obraně a svůj únik neomylně zakončil. Pátou branku si do svých statistik mohl po chvíli zapsat také Petráček, který se prosadil dorážkou ve vápně. Soupeř v tu chvíli kupil spoustu chyb a zejména v obraně hořel. Přibývalo nešetrných zákroků od jednoho ze stoperů, který si asi pletl fotbal s jiným sportem a některé zákroky byly opravdu nevybíravé. Následně se dostal po pravé straně do úprku Murčo a servíroval Hoškovi do vápna takřka před prázdnou branku a tomu stačilo pouze nastavit nohu 0:6. O sedmý zásah se postaral Pedál, když šel sám na brankáře a ze strany ho nadvakrát dokázal prostřelit. Šancí v této fázi zápasu bylo nespočet. Další zásah připravil Arnošt Murčovi, když se po tečované přihrávce dostal balón k druhému jmenovanému a ten vstřelil v pořadí už osmou branku. Až za tohoto stavu se dokázali prosadit také domácí. To už ovšem byl v naší brance Pavel Tomeš, který nahradil v bráně vystřídavšího Peterku. Našemu brankáři jsme to ze začátku neulehčili a hned při svojí první střele musel čelit šanci soupeře. Tato situace ještě gólem neskončila. Další už ovšem ano. Kapitán domácích za vápnem vystřelil, od tyčky se lopta odrazila k útočníkovi domácích, který se po souboji s Kučerou ocitl na zemi a pískala se penalta. Celá tato situace zaváněla offsidem a já si dovolím tvrdit, že v době střely offsidová byla. Penaltu proměnil Svítek a vstřelil alespoň čestný úspěch svého mužstva. Kanonádu a debakl Srbče dovršil svojí třetí brankou Pedál, který si tak v zápase připsal hattrick.

Předzápasové trable nenasvědčovali tomu, že bychom do Srbče jeli v optimálním rozpoložení. Po nezáživných prvních dvaceti minutách jsme se ovšem dostali do tempa a soupeře doslova zničili devíti brankami. Že by to z naší strany byl vynikající výkon, to ne. Dnes jsme byli v proměňování šancí ovšem na jiném levelu než v jiných utkáních a proto jsme zaslouženě zvítězili. V dalším utkání přivítáme lídra soutěže a to celek Sýkořice. Utkání má naplánovaný výkop na neděli 21.04. 2013 od 17:00 SEČ.

Napsat komentář