SK Sparta Řevničov

18. mistrovský zápas

1 komentář

S vedoucím celkem soutěže jsme se rozešli smírně


SK Sparta Řevničov
1:1 (0:0)
TJ Sokol Sýkořice
18. kolo 21. 4. 2013 | 17:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Tóth, Bílek, Mudra (Pesl) – Hošek, Pedál, Murčo, Petráček (Vacínek), Landa – Kučera

Branky: Pesl

Rozhodčí: Klekner – Titlbach, Rous

Po devítigólové smršti v Srbči čekalo naše mužstvo další mistrovské utkání. Čekal nás vedoucí celek soutěže, který prozatím ztratil pouhé tři body. V minulém utkání soupeř obracel nepříznivý výsledek v posledních minutách a dokázal vyhrát poměrem 2:1. Podzimní měření sil s naším mužstvem mělo šťastnějšího vítěze a tím byl domácí celek. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Klekner, na lajnách mu vypomohli Titlbach a Rous.

Výkop utkání obstaralo naše mužstvo a ihned se usadilo na polovině soupeře. Obrovská šance se zrodila asi tři minuty po zahájení. Murčo dostal přihrávku na pravé křídlo, odcentroval do vápna na nabíhajícího Tótha, náš předstoper o centimetry minul levou tyč branky soupeře. Za dalších pár minut vyzkoušel tentýž hráč pozornost tvrdou střelou za hranicí velkého vápna, gólman tuto střelu stačil vyrazit. Hosté se osmělili v začátku z ojedinělého protiútoku, ale Peterka s jejich střelou neměl velké problémy. Do poloviny prvního poločasu hrálo naše mužstvo velmi dobře. Hráli jsme přesně to, co jsme si v kabině před zápasem řekli a na soupeře to platilo. V další šanci se ocitl Bílek, ale z těžké pozice ve vápně z úhlu a v těchto místech na těžkém terénu, musel volit místo střely zpětnou přihrávku na nabíhajícího spoluhráče, který trefil pouze vystavěnou zeď na velkém vápně. Celá situace začala u Mudry, který si to namašíroval přes půl hřiště až před velké vápno, kde přistrkával právě Bílkovi. Soupeř následně vyrovnal hru. Naše mužstvo se soupeři zbytečně přizpůsobilo dlouhými nakopávanými míči, s jimiž si hostující, o hlavu větší, hráči věděli rady. Sýkořičtí to často zkoušeli vzduchem, několikrát jejich centr proletěl malým vápnem až do autu. Největší šance se zrodila po rozehraném přímém volném kopu od půlky, kdy jsme se špatně domluvili ve vápně a lopta naše hráče přelétla a zasahovat musel Peterka. Následně ještě hosté z dorážky trefili tyč naší brány. Hrálo se ve velkém tempu, obě mužstva hrála s enormním nasazením a obětavostí. I přes tyto šance skončil první poločas bezbrankovou remízou.

Do druhého poločasu ani na jedné straně nedošlo ke změně. Hrál se pohledný fotbal se šancemi na obou stranách. Akce střídala akci, ale gólové vyústění stále ne a ne přijít. Chvíli měl převahu soupeř, chvíli naopak zase naše mužstvo. O první branku v zápase se nakonec postarali hráči hostující Sýkořice. Dokázali se protáhnout po naší levé straně, odcentrovali do vápna, kde hlavou umístil na vzdálenější tyč balón jeden z útočníků, byť mu na zádech visel celou dobu náš pravý obránce Mudra. První střídání přišlo asi po patnácti minutách a to vynucené, kdy Mudru ne zcela zdravotně v pořádku nahradil Pesl. Náš celek se semkl a soupeře od obdržené branky tlačil a vytvářel si dobré příležitosti pro skórování. Několikrát se našemu mužstvu naskytla dobrá výchozí pozice pro ohrožení branky, ale ani jeden přímý volný kop, nařízený po faulu asi tři metry před vápnem, bohužel v síti neskončil. Musíme ovšem podotnout, že brankář hostů měl svůj den a chytal bravurně. Postupně neuspěli Pedál, Hošek a ani Murčo. Trenérské duo udělalo ještě jednu změnu. Na hřiště se podíval Vacínek, který nahradil Petráčka a nejprve se postavil na pravou zálohu, ale následně po několika minutách se zatáhl na předstopera. V tu chvíli chybělo do konce necelých patnáct minut. Když se nám stále nedařilo vstřelit kýženou vyrovnávací branku, přistoupili jsme vzadu na hru se třemi beky. Do vápna létal jeden balón za druhým, ale soupeř stále odolával. Vyrovnat nedokázal ani Tóth, který střílel z rohu velkého vápna, ale gólman byl opět pozorný. Největší šanci měl Landa, když gólman hostů nedokázal ztlumit tvrdou střelu, ale v chumlu hráčů se ani jemu a dalším spoluhráčům kupu těl na malém vápně prostřelit nepodařilo. Spravedlivé vyrovnání obstaral nestárnoucí pravý bek a předseda klubu v jedné osobě Jiří Pesl, který přišel na hrací plochu v průběhu druhé půle. Naběhl si na rohový kop, vyšplhal se nejvýše a hlavou zavěsil k tyči. V úplném závěru se ještě dostal do dobré příležitosti Pedál, ale levačkou o chlup minul branku soupeře. Utkání nakonec skončilo remízou 1:1.

V dnešním utkání viděli diváci pěkný fotbal s řadou šancí na obou stranách. Více jich mělo asi naše mužstvo, ale obě mužstva dokázala využít pouze po jedné šanci a utkání tak skončilo nerozhodně 1:1. Pro lídra soutěže to byla teprve druhá bodová ztráta v dosavadním průběhu soutěže. K dalšímu utkání zajíždí naše mužstvo v sobotu 27.04. 2013 na Rudu. Utkání má stanovený výkop od 10:00 SEČ.

1 thoughts on “18. mistrovský zápas

  1. Galerie fotografií ze zápasu, ode mě a bráchy:

    https://www.dropbox.com/sh/qahnwne4h38fms5/aadsA944ET

    To se mi líbí

Napsat komentář