SK Sparta Řevničov

19. mistrovský zápas

Napsat komentář

Po ne moc přesvědčivém výkonu i přesto na Rudě bereme tři body

TJ Sokol Ruda
1:5 (0:2)
SK Sparta Řevničov
17. kolo 27. 4. 2012 | 10:00

SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Vacínek (Pesl), Bílek, Mudra – Hošek (Arnošt), Murčo, Pedál, Landa, Tóth – Kučera (Petráček)

Trenéři: Bobák, Šrytr

Branky: Landa 2x, Tóth, Pedál, Petráček

Rozhodčí: Šipoš – Sýkora, Rendl

Utekl víkend a opět se roztočil kolotoč zápasů třetí třídy. Tentokráte své utkání A mužstvo sehrálo v časných sobotních hodinách. Zajížděli jsme na půdu poslední Rudy, která se bije o udržení v soutěži i pro příští ročník. V podzimním utkání dokázalo naše mužstvo po zásluze zvítězit 5:2. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Šipoš, na lajnách mu vypomohli Rendl a Sýkora.

Do utkání jsme nevstoupili dobře. Kombinační hra, kterou se snažíme praktikovat, nefungovala. Na hrbolatém hřišti bylo těžké udržet balón na zemi. S tím ovšem nemělo problém pouze naše mužstvo, ale i to domácí. Hrstka nejskalnějších fanoušků toho ze začátku mnoho neviděla. Náznaky šancí naše mužstvo mělo, ale to bylo vesměs vše. O střelbu se pokusil střední záložník Pedál, ale branku minul. Do další šance se probíjel Kučera, ale ohrozit branku domácích nedokázal. Šance se naskytla po uličce na Tótha, když servíroval do vápna, ale jeho prudkou přihrávku nedokázal zakončit Murčo. Domácím se podařilo také několikrát vystřelit, ale všechny střely šly vedle brány. Do vedení se naše mužstvo dostalo, když se prosadil zkušený levý záložník Landa. S naprostým přehledem si stáhnul centr ve vápně a pohodlně zavěsil. V dalších minutách se dostal do šancí Kučera, ale ani s jednou nedokázal patřičně naložit. Druhá branka padla po dloubáku Bílka za obranu, kde číhal Tóth, zpracoval si balón a levačkou pod víko vstřelil druhou branku. Místo, aby nás branka uklidnila a hráli jsme si to, co potřebujeme, bylo k vidění stále dost nepřesností. Domácí se dostali po standardní situaci k ohrožení Peterky hlavou, ale ta šla doprostřed a náš brankář si s ní poradil. Ve třicáté minutě si obnovil zranění Vacínek, když po odkopu míče a následném dopadu nevydrželo koleno. Vystřídal jej Pesl, který se postavil do stoperské dvojice k Urbanovičovi. V první půli už diváci žádnou vážnější šanci neviděli a do kabin se odcházalo za stavu 0:2.

Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivně. Kučeru nahradil Petráček, který se postavil na pravou zálohu, Tóth se posunul na hrot. Držení míče bylo jasně v režii našeho mužstva. Šance se také naskýtaly, ale nedařilo se je proměnit. O třetí branku se postaral Petráček, který si naběhl na kvalitní centr Tótha. Pravačkou uklidil kulatý nesmysl přesně k pravé tyči. Domácí se k žádnému tlaku nedostali. Několik centrů do vápna letělo, ale bezprostřední ohrožení branky se nekonalo. Na druhé straně se do šance protlačil Petráček, ale zakončil ze strany vedle brány. O čtvrtý zásah se postaral Pedál. Ve středu hřiště si posunul balón, vypálil a balón zaplaval a skončil za překvapeným domácím brankářem pod břevnem. O pátý zásah se postaral Landa. Ve vápně se snažil prostřelit domácího mága, přiběhl bek a nakonec loptu srazil mezi nohama brankáře do vlastní sítě. Domácím se přeci jenom povedlo vstřelit alespoň čestný úspěch. Nejdříve dokázal Peterka střelu ze střední vzdálenosti vyrazit, ale na dorážku už byl krátký. Naše mužstvo prostřídalo a do hry se podíval Arnošt, který nahradil Hoška, který nebyl zcela zdravotně v pořádku. Arnošt po svém příchodu naservíroval ve vápně balón Bílkovi, ale ten díky své razanci bránu přestřelil. Ke konci se dostal ještě do zakončení bodlem Murčo, ale brankáře domácích nepřekonal a když v následující situaci skákala lopta po břevně a brankou také neskončila, skóre utkání se již neměnilo. Povinné tři body se vezly do Řevničova.

V dnešním utkání jsme neodehráli sice nejlepší partii, ale dokázali jsme zvítězit. Tři body, pro které jsme si na Rudu přijeli, vezeme a to je podstatné. Nikdo po nás nemůže chtít, abychom každému dávali deset gólů. Důležité jsou tři body a ty máme. Držíme se dále špičky tabulky a to je ještě mnohem důležitější. V dalším utkání přivítáme na domácí půdě rezervní tým Lán. Utkání je naplánováno na neděli 05.05. 2013 od 17:00 SEČ.

Napsat komentář