SK Sparta Řevničov

15. mistrovský zápas

Napsat komentář

U přejezdu jsme uzmout žádné body zejména díky první půli nedokázali

FC 05 Zavidov B
5:3 (3:0)
SK Sparta Řevničov
15. kolo 8. 5. 2013 | 17:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Tóth, Pesl, Bílek, Mudra – Hošek, Murčo, Pedál (Arnošt), Landa (Urbanovič), Petráček – Kučera

Trenéři: Bobák, Šrytr

Branky: Bílek, Hošek (P), Mudra

Rozhodčí: Rous – Strouhal, Klekner

Další utkání našeho mužstva na sebe nenechalo dlouho čekat. Ve středu o státní svátek bylo na programu odložené patnácté kolo soutěže. Naše mužstvo zajíždělo na půdu rezervního mužstva Zavidova a jelikož se hrálo v týdnu, dalo se předpokládat, že někdo z A mužstva určitě pomůže. V podzimním měření sil jsme na našem hřišti dokázali soupeře porazit s přehledem 4:1. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Rous, na lajnách mu vypomohli Strouhal a Klekner.

Do utkání jsme nevstoupili vůbec ideálně a byli jsme pod permanentním tlakem soupeře. Tomu jsme šance takřka nabízeli na zlatém podnosu naší špatnou rozehrávkou a hlavně chyběl pohyb, bez něhož se fotbal hrát nedá. Domácí byli posilněni o několik hráčů, jež nastupují za A mužstvo. Po několika chybách na naší levé straně a závarech, které jsme ještě s vypětím všech sil dokázali odvrátit, se domácí dostali přeci jenom do vedení. Opět pronikli po naší levé straně, probili se do vápna, vystřelili, náš brankář Peterka loptu ještě stačil vyrazit, ale z brankové čáry už jsme míč vykopnout bohužel nedokázali a hned od začátku prohrávali. Vepředu jsme nastoupili s jedním typickým hrotovým útočníkem a tím byl Kučera, který měl ovšem hodně práce probít se do zakončení. Doplňovat jsme jej měli ze zálohy, ale ve většině případech jsme ztroskotali na špatné rozehrávce, z čehož plynuly rychlé brejkové situace domácího mančaftu. Druhou branku domácí vstřelili opět po úprku po naší levé straně, odcentrovali do vápna a byť byl jejich útočník tísněm naším bekem, dokázal krásnou hlavičkou vstřelit druhou branku zápasu. Hrálo se od podlahy a bylo k vidění spoustu faulů a tvrdých zákroků. Sudí Rous přinejmenším sporné situace ovšem posuzoval většinou ve prospěch domácích, z čehož plynula naše nervozita. Další branku vidělo publikum o chvilku později. To se kopal po faulu pokutový kop. Toho se chopil brankář domácích a s přehledem poslal merunu k tyčce a domácí vedli již o tři góly. Naše mužstvo vyprodukovalo za první poločas snad jen jednu nebo dvě střely, což je setsakramentsky málo. První poločas byl z naší strany špatný a po zásluze jsme jej prohráli o tři branky.

O poločas bylo trochu dusno. Do hry musel naskočit Urbanovič, potřebovali jsme něco změnit, dát mužstvu pokud možno nějaký impuls. Ten vystřídal Landu, na jeho místo se posunul Tóth, Urbanovič šel na své místo, což jest místo stoperské. Druhý poločas už byl z naší strany lepší, vytvářeli jsme si nějaké šance. Přicházeli standardní situace, ať už po rohových kopech, nebo po přímých kopech nařízených za fauly. Stále se nám ovšem nedařilo soupeře na delší dobu zamknout na jeho půlce. Domácí dokázali vstřelit čtvrtou branku, když se trefili střelou za velkým vápnem. V tu chvíli to vypadalo, že bychom si odtud mohli odvést debakl, protože o chvíli později už to bylo o pět gólů. To nebylo vůbec dobré. Náš celek dokázal prostřelit brankáře domácích po přímém volném kopu Bílka. Druhý přesný zásah přišel z pokutového kopu. Ten si na značku postavil kapitán Hošek a s přehledem jej také proměnil. Domácí se v další situaci dožadovali tak vehemetně odpískání faulu, za což byl jejich hráč odměněn druhou žlutou a následně červenou kartou. Soupeř nebyl v tuto chvíli tolik aktivní a snažil se naše výpady odrážet, seč mohl. Hra se poté vyrovnala, když byl po údajném faulu a výkřiku domácího útočníka u střídaček vyloučen Tóth. Byl tak již druhým hráčem v zápase, který musel předčasně do kabiny. V tu chvíli chybělo do konce asi deset minut řádné hrací doby. V závěru jsme dokázali ještě snížit Mudrou, když domácího stopera přeskočil balón a Mudra šel sám na brankáře, podél kterého zkušeně zakončil. A kdyby ještě v závěru proměnil svojí šanci Pesl, když střílel doprostřed a gólman mu jí vyrazil, mohlo být v závěrečných nastavených minutách na drama zaděláno. To se ovšem nestalo. Domácí ještě neproměnili pokutový kop, když branku trestuhodně přestřelili. I tak si ovšem odnáší tři body.

V dnešním utkání jsme viděli promrhaný první poločas a inkasované tři branky. Dále byli diváci svědky tří pokutových kopů, dvou červených karet, osmi žlutých a dvou zraněných hráčů. Vedení domácích jsme sice ve druhé půli stáhli, ale vyrovnat se nám už nepodařilo. V dalším utkání se představíme na domácí půdě. Přivítáme druhý celek tabulky a to Olympii Rakovník, která dokázala zvítězit trochu překvapivě na půdě Sýkořice. Utkání je naplánováno na neděli 12.05. 2013 od 17:00 SEČ.

Napsat komentář