SK Sparta Řevničov

21. mistrovský zápas

Napsat komentář

Sudí Rendl hrubou chybou ovlivnil vývoj utkání a Olympie si odváží z našeho hřiště tři body


SK Sparta Řevničov 2:4 (0:0)
SK Olympie Rakovník
21. kolo 12. 5. 2013 | 17:00

SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Pesl, Mudra, Kučera – Hošek, Bílek, Pedál, Arnošt (Landa) – Murčo, Petráček

Trenéři: Bobák, Šrytr

Branky: Arnošt, Petráček

Rozhodčí: Rendl – Rous, Vyhnanovský

Nabitý týden v okresní soutěži třetí třídy završilo naše mužstvo v pořadí třetím zápasem v osmi dnech na domácím hřišti. Na čerstvě posekaný pažit dorazil aktuálně druhý celek soutěže. Byl jím celek Olympie Rakovník, který má ve svých řadách řadu zkušených hráčů. Na podzim jsme s tímto celkem body nevybojovali, když jsme podlehli v Rakovníku 3:0. Dnešní utkání odřídil hlavní sudí Rendl, na lajnách mu vypomohli Rous a Vyhnanovský.

Dnešní utkání jsme měli opět problém se sestavou. Do hry ještě nezasáhl stále ne úplně zdravotně fit Bechynský, dále zraněný Vacínek (laboruje stále s kolenem). K nim se ještě přidal Tóth, který je v trestu po vyloučení v Zavidově. Od začátku nastoupil tedy Arnošt. Hrálo se na velmi dobře připraveném hřišti, pouze u jednoho z rohových praporků byla hrací plocha podmáčená. Hra se převážnou dobu odehrávala mezi oběma vápny, přičemž na obou stranách chyběla alespoň v začátcích střelba. Hosté se dostali k ohrožení branky po dvou standardních situacích, ale naše obrana včas udělala ve vápně pořádek a míč odvrátila do bezpečí. O první střelecký pokus se pokusili hosté. Dvě stejné střely z pravé strany šli ovšem do boční sítě. Z našeho mužstva to zkoušel z velkého vápna postupně Pedál, Murčo, ale ani jeden z nich ve svém pokusu úspěšný nebyl. Největší šance v prvním poločase se zrodila po centru do vápna. Tam si naskočil jeden z hostujících hráčů, ale z malého vápna trestuhodně přehlavičkoval. Z našeho pohledu se dostal do zakončení Hošek na hranici vápna, ale ani jeho střela neměla gólové parametry. Hosté v těchto chvílích drželi častěji balón na svých kopačkách, ale míč ztráceli většinou špatnou finální přihrávkou u našeho velkého vápna. Nejinak tomu bylo na druhé straně, kde se nedokázalo prosadit ani naše mužstvo. Hostující celek musel v první půli sáhnout ke střídání, když se mu zranil po nešikovném dopadu útočník. Divácka kulisa v prvním poločase na branku čekala marně. Ani jedno mužstvo do černého zacílit nedokázalo a do kabin se odcházelo tudíž za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva beze změny. Začátek utkání měl lepší náš celek a dokázal místy soupeře zatlačit. O první přesný zásah se postaral Arnošt. Chopil se odraženého míče na hranici pokutového území, naznačil střelu, následně si balón postrčil podél hráče do vápna a levou nohou i s přispěním břevna vymetl pavučinu v levé horní šibenici – nádherná branka. Naše mužstvo se trochu uklidnilo a dovolím si tvrdit, že bylo v následujících minutách nebezpečnějším mužtvem. Ale pouze do inkriminovaného a dlouhou dobu diskutovaného momentu. Murčo dostává dlouhý balón za obranu a jde sám na brankáře. Stoper hostů jej marně stíhá a v půlkruhu jej skluzem zcela evidentně posílá k zemi. Sudí Rendl píská do píšťalky a běží k provinilci. Po chvíli se zarazí a následně, k nevoli domácích fanoušků, ukazuje hostujícímu hráči pouze žlutou kartu. Abychom tu nemluvili pouze do větru, onen moment zaznamenal i náš fotoaparát a proto sem přidávám fotografii faulu oceněnou žlutou kartou. Každý ať si obrázek udělá sám. Za vehemetní protesty ještě vidí žlutou kartu náš stoper Urbanovič. Přímého kopu na hranici vápna se chopí Bílek, ale hostující zeď prostřelit nedokáže. Naše mužstvo je touto situací rozhozeno a na výkonu do konce zápasu se to projeví. Nejdříve nepohlídáme dlouhý centr do vápna, který skočí ve vápně o zem a zapadne do víka Peterkovy svatyně. Po necelých deseti minutách inkasujeme druhý gól, když si nepohlídáme protiútok hostů a musíme dotahovat. Do šance se za tohoto stavu dostává po vybojované situaci Murčem náš hráč Arnošt, ale trefuje pouze nohy gólmana Olympie. Když se soupeř dokáže prodrat ke třetí brance, nezbývá našemu mužstvu nic jiného, než vše vsadit na jedinou kartu. Dopředu se vysouvá Pesl a vzadu hrajeme vabank. Našemu mužstvu se ještě podaří přeci jenom snížit, když dlouhý balón přeskočí stopera hostů a Petráček jde sám a gólmana prostřelujeme mezi nohama. Vyrovnat dokonce mohl Pesl, když po hlavičce údajně trefil ruku Beneše, ale píšťalka sudího Rendla zůstává němá. Hosté nakonec své vítězství stvrzují v úplném závěru a berou tři body.

V dnešním utkání jsme prohráli, ale ani jeden z hráčů na hřišti nic nevypustil. Nebudeme si nic nalhávat, zápas ovlivnila situace, po které měl jít hostující hráč do sprch a hosté měli dohrávat o deseti. Nestalo se tak a díky tomu se hrálo v jedenácti a i díky tomu si dovolím tvrdit soupeř utkání dokázal otočit. Byť v tom samozřejmě hrála svojí roli podrážděnost našich hráčů, což na jejich výkon také mělo vliv, ale kdo by tohle dokázal jentak hodit za hlavu. Nedá se nic dělat, i tak to bohužel ve třetí třídě chodí, podotýkám v soutěži, kde se hraje takříkajíc na žížeň. Na další utkání cestujeme do Roztok, kde se v sobotu 18.05. 2013 od 17:00 SEČ utkáme s místním mužstvem a sousedem v tabulce.

Napsat komentář