SK Sparta Řevničov

22. mistrovský zápas

Napsat komentář

Ani v dalším utkání jsme nedokázali bodovat, tentokráte jsme po zásluze prohráli v Roztokách

TJ Roztoky
4:1 (1:0) SK Sparta Řevničov
22. kolo 19. 5. 2013 | 17:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Tóth, Bílek, Mudra (Landa) – Pedál, Hošek, Murčo, Petráček (Zukriegl) – Kučera, Arnošt

Trenéři: Bobák, Šrytr

Branky: Pedál

Rozhodčí: Sixta – Rendl, Faigl

Uběhl necelý týden a opět bylo na programu další kolo třetí třídy. Naše mužstvo cestovalo na horkou půdu do Roztok, aby zde poměřilo síly s tamním A mužstvem. Roztoky na naše mužstvo ztrácejí tři body a proto byl dnešní zápas velice důležitý. Na podzim jsme dokázali na domácí půdě hosty od Berounky porazit 5:3. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Sixta, na lajnách mu vypomohli Rendl a Faigl.

V utkání jsme museli postrádat, nepočítám-li stabilně zraněné hráče, navíc ještě Pesla. Ostatní hráči, byť měli někteří zdravotní problémy, utkání zvládli. Začátek utkání nebyl fanoškům oku lahodící. Ani na jedné straně se nic moc důležitého nedělo. Roztoky si ihned na začátku vytvořili dva rohové kopy, ale ty naše mužstvo dokázalo ubránit. Naše akce, většinou středem hřiště, končili nepřesnou přihrávkou před velkým vápnem, z čehož domácí podnikali brejky. Domácí byli směrem dopředu, neřekl bych aktivnější, ale určitě střelecky odvážnější. Ze začátku zápasu to zkoušeli střelami z úctihodné vzdálenosti, které náš brankář s přehledem krotil. Na druhé straně jsme dokázali udělat v domácím vápně rozruch po rohovém kopu, ale na vápně chyběl hráč, jež by odražený balón za domácího strážce uklidil. Domácí hráči, narozdíl od našeho mužstva, hráli jednoduše, rychle se dostávali na dostřel naší branky a nic moc nevymýšleli. Náš celek si v prvním poločase vytvořil jednu obrovskou šanci. Pedál dostal balón za obranu a šel od půlky sám, byl křižovaný obráncem, zvolil variantu přihrávky na nabíhajícího Petráčka, ale ten byl, ostatně v zápase vícekrát, v offsideovém postavení. Hrálo se za pěkného počasí a až do sedmatřicáté minuty vesměs od vápna k vápnu. V této minutě jsme špatně na levé straně zakombinovali, přišla rychá přihrávka domácích na pravo naběhnutého spoluhráče, ten poslal hned loptu do vápna na nabíhajícího útoníka a ten z první napnul síť za Peterkou. Ve zbývajících minutách chtěli naši borci vyrovnat, ale soupeře se nám překvapit ničím pořádným nepodařilo. V prvním poločase tedy k vedení domácím stačila jediná branka po neuhlídaném centru z pravé strany.

Do druhého poločasu jsme posunuli na hrot Murča a chtěli jsme být mnohem aktivnější, ale cožpak o to, ale také střelecky více úspěšnější. Do druhého poločasu nahradil, se zdravotními lapaliémi se potýkajícího Mudru, dnes střídavší Landa. Na beka se stáhl z útoku Kučera, tam se posunul Petráček a na jeho místo na levou zálohu se postavil Landa. Obraz naší hry ve druhém poločase se ovšem nijak rapidně nezlepšil. Opět jsme měli možná více balón na svých kopačkách, ale opět s jedním rozdílem oproti domácím. Naše akce končily před pokutovým územím většinou bez zakončení, naproti tomu domácích akce byly zakončené, byť hodněkrát nepřesně. U nás se pokusil několikrát vystřelit Murčo, ale jeho střely šly mimo bránu. Druhý gól viděla hrstka fanoušků o něco později. Náš brankář dostal balón od Landy, ale nepovedl se mu odkop, čímž našel domácího hráče. Ten se s ničím nepáral a prostě loptu napral na bránu a ta skončila v šibenici naší branky. Na druhé straně vyslal dobrou střelu za vápnem Tóth, ale s tou si brankář domácích dokázal poradit. Naše mužstvo se dokázalo prosadit Pedálem. Tomu adresoval ve středu hřiště do uličky přihrávku Tóth, náš záložník vnikl do vápna, kde obešel několik protihráčů a zakončil do protipohybu brankáře. Kdo by v tu chvíli čekal větší tlak do branky, ten musel být ovšem zklamán. Roztočtí hráči podnikli rychlý brejk, na naší pravé straně obelstili našeho beka a střelou na vzdálenější tyč odskočili opět narozdíl dvou branek. V tu chvíli jsme vsadili vše na útok a vzadu začali hrát na tři beky. Snížit mohl nejdříve Arnošt, který se dostal k odraženému míči, ale měl volit přihrávku na spoluhráče, který by dával do prázdné, ale toho si náš hráč bohužel nevšiml a střelou vedle touto šancí pohrdl. V další dobré pozici na hraně vápna minul levou nohou Zukriegl branku domácích a následně bylo po naději. Domácí stvrdili ke konci zápasu své vítězství čtvrtou branku a připisují si tři body do tabulky.

Dnes jsme prohráli potřetí za sebou a soupeři zá námi se na nás opět dotáhnou, někteří dokonce i přeskočí. Dnes chybělo všechno. Nebyl důraz, chyběla střelba a ani kombinace nebyla dobrá. Se soupeřem se určitě hrát dalo, bohužel náš výkon to soupeři hodně usnadnil. Na našem mužstvu leží deka, kterou už musíme shodit v domácím prostředí s mužstvem Pustovět. Utkání je naplánováno na neděli 26.05. 2013 od 17:00 SEČ.

Napsat komentář