SK Sparta Řevničov

23. mistrovský zápas

komentářů 12

Na těžkém terénu jsme po třech zápasech konečně zabrali a soupeře v přestřelce porazili

SK Sparta Řevničov 5:3 (2:2)
TJ Sokol Pustověty
23. kolo 26. 5. 2013 | 17:00
SK Sparta Řevničov: Tomeš P. – Urbanovič, Hošek, Pesl, Mudra – Tóth, Pedál, Bílek, Landa – Murčo, Arnošt

Trenéři: Bobák, Šrytr

Branky: Bílek 2x, Tóth, Pedál, Hošek

Rozhodčí: Šipoš – Špidra, Faigl

Kdo by to byl řekl, že jarní část sezóny už je skoro u svého konce. Tento víkend, byť nepřálo zrovna počasí, se hrálo v pořadí již třiadvacáté kolo třetí třídy na Rakovnicku. Naše mužstvo po třízápasovém půstu potřebovalo doma udělat body, ale nepřijely žádná ořezávátka, ba naopak se na našem stadionu představil průběžně třetí celek tabulky a to Pustověty. Podzimní měření sil vyznělo lépe pro našeho soka, který nás na svém hřišti porazil 4:2. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Šipoš, na lajnách mu vypomohli mlaďáci Špidra a Faigl.

V dnešním utkání jsme museli postrádat pracovně vytíženého Kučeru a trestem postihnutého gólmana Peterku. K utkání jsme tak nastoupili v brance s Pavlem Tomešem, ale chyběl kdokoli na střídání. Do utkání jsme vlétli jako uragán. Ihned z první akce jsme dokázali vybojovat rohový kop. Ten zahrál do vápna Bílek a byť měli hráči hostujícího mužstva výškovou převahu, uhlídat nabíhajícího Tótha nedokázali, ten jentak lehce lízl loptu a ta se od tyče odrazila do brány. Na začátku zápasu se ještě dalo trochu kombinovat, ale s přibývajícími minutami a vytrvalým deštěm se hřiště měnilo v jednu velkou louži. Ani hosté nezůstávali pozadu a snažili se po inkasované brance útočit. Nejdříve se jim střelecky nedařilo nebo si s jejich střelami poradil Pavel Tomeš. Na druhé straně si mohl připsat druhou branku Tóth, to když mu posadil na hlavu balón Bílek. Náš střední záložník loptu lízl a ta skončila jen těsně vedle hostující branky. Hosté dokázali vyrovnat po naší chybě v obraně, kdy jsme nedokázali balón včas odkopnout a hostující útočník obešel i vybíhajícího brankáře a levačkou do prázdné brány srovnal stav. Do další dobré pozice se postupně probíjel Murčo, Pedál a Tóth, ale proti nim byla příroda a balón se jim zasekl v louži. Hostující mužstvo se v polovině prvního poločasu dokonce dostává do vedení. Opět jsme udělali hrubku a opět jsme za ni byli po zásluze potrestáni. Následně trefuje levý záložník Bílek ránou ze střední vzdálenosti břevno. Do šance se ještě mohl dostat Murčo, ale Arnošt mu přihrávku adresoval na paty a následně také Landa, kterému nedovolil po přihrávce Bílka z lajny zakončit vracivší se bek. Naše mužstvo si to ovšem vynahradilo v úplném závěru poločasu. Landa si vzal míč uprostřed, obloučkem vyslal na zteč Pedála s Bílkem, když druhý jmenovaný tvrdou střelou srovnal na poločasových 2:2.

V kabině jsme si k první půli něco řekli a šlo se do poločasu číslo dvě. Po přestávce už se vůbec nedalo hrát středem hřiště, kde stála voda a pokud se tam balón přeci jen dostal, byl to doslova boj. Na třetí branku se i přes nepříznivé počasí dlouho nečekalo. Zahrávali jsme v pořadí druhý roh a ten už gólem skončil. Všichni hráči čekali balón na přední a vzadu zůstal volný Hošek a hlavou s přehledem zaskóroval. Dostali jsme se opět do vedení. Ale ani v tuto chvíli netrvalo dlouho a bylo srovnáno. Zmatky v naší obraně jsme museli hasit v pokutovém území faulem a byla z toho pentle. Hosté touto šancí nepohrdli a střelou do protipohybu našeho gólmana srovnali brankový účet utkání. V tu chvíli byl v poli lepší soupeř. Několikrát nás musel výbornými zákroky podržet náš brankář. A když ten nemusel zasahovat, pomohla nám ve dvou případech louže ve vápně u penaltového puntíku, kde se míč zadrhl a poté už jsme jej dokázali odvrátit do bezpečí. Následně se otřásá břevno naší branky po přímém volném kopu soupeře. Branky se ovšem prořídlé tribuny dočkávají na druhé straně. Pedál si převezme balón uprostřed hřiště, udělá několik kroků směrem dopředu a přízemní střelou přesně k tyči posílá naše mužstvo do vedení. Soupeř z Pustovět se snaží opět o rychlé vyrovnání, ale tentokráte už jsme vzadu pozorní a soupeři nic nedovolíme. Na pátou branku by se nemuselo čekat až do úplného závěru, kdybychom dvě nebo tři slibné brejkové situace, kdy jdeme v přečíslení, dokázali dotáhnout do zdárného konce. Ovšem vždy jsme akci uspěchali a soupeře nedorazili. Na druhé straně hrozilo několika po sobě jdoucími rohovými kopy. Ale ani v těchto momentech jsme soupeře nenechali hlavičkovat. Zápas rozhodl Bílek. Vzal si balón u hostující střídačky, posunul si jej a tvrdou nádhernou ránou pod břevno stanovil konečný výsledek utkání.

Po třech zápasech jsme naplno bodovali a posouváme se díky příznivým výsledkům našich soupeřů na průběžně čtvrtou pozici. Ještě než se představíme v dalším mistrovském utkání 02.06. 2013 od 17:00 SEČ v Lišanech, čeká nás pikantní domácí pohárový zápas. V rámci Krušovického poháru se na našem hřišti ve středu 29.05. 2013 od 18:00 SEČ představí Novoměstský Kladno. Mužstvo, které hraje B. třídu okresu Kladno. Přijďte se na tento duel podívat a pomoci našim borcům k dobrému výkonu a především také výsledku.

12 thoughts on “23. mistrovský zápas

  1. Prosím o vyjádření celého mužstva včetně trenérů a dalších lidí, kdo je pro dokopnou 22.6.2013 po odehraném zápase s Kroučovou. Připadá mi termín např. 20 července, jako pěkná blbost. Já si myslím, že jiný termín je promiňte mi ten výraz k hovnu. Jo a že jsou Krušovice, ty budou příští rok a další rok atd. Děláme to pro sebe a proto jiný termín nepřipadá v úvahu. Jo a jinak potom nechápu proč jsme si přeložily zápas s Kroučovou. Takže termín 22.6. z mé strany berte jako závazný a ten kdo chce s fotbalistů jít do Krušovic, tak zrazuje kolektiv.:-). Pište Vaše vyjádření k dokopné – díky JP.

    To se mi líbí

  2. Souhlasím s předsedou, napsal jsem to už i na FB. Kvůli tomu jsme to přece překládali ne. Jinak dneska super tři body v tech lázních. A ve středu si užít zápas s Kladnem.

    To se mi líbí

  3. čau hoši:)k termínu dokopné 22.6.2013 je vyhovující,jinak 3 body s Pustověty super jo a Tymián asi čapal jako bůh co???:)Co bylo Petýsovi a Tondovi???Jinak ještě jednou super!!!!!

    To se mi líbí

  4. Petýs měl flastr 1 zápas, protože rozhodčímu radil, ať se vysere na pískání, Tonda makal… Tymián nás podržel, puky mu nevypadávaly, předvedl několik důležitých zákroků a po zásluze se stal 3. hvězdou utkání. Druhou hvězdou byl Filip Bílek a za největší hvězdu utkání všichni jednohlasně zvolili vodu na hřišti 😀

    To se mi líbí

  5. Super odmakany zapas a dulezite tri body sou doma a k te dokopne souhlasim ji udelat hned po zapase a zapas ze stariky si muzem zahrat az bude proste volny termin 🙂

    To se mi líbí

  6. Jednoznacne dokopna hned po Kroucovi…Jinak to neni dokopna!!!

    To se mi líbí

  7. Souhlasím s termínem dokopné.

    To se mi líbí

  8. Dokopná bude po Kroučový, proto jsme překládali zápas, potom už se neslezeme.

    To se mi líbí

  9. Dokopná rozhodně po zápase, kdo to kdy viděl dělat dokopnou po sezoně. Kdo nechce, ať nechodí, kdo přijde, je vítán. P.S. Tak jako tak si to užijem!

    To se mi líbí

  10. Dokopná je v tomto případě jasná a je hned po zápase – rozhodnuto…

    To se mi líbí

  11. Takže je to jednoznačné dokopná je po zápase s Kroučovou. Díky za příspěvky ( referendum ).

    To se mi líbí

  12. Stařík: Škoda, těšil sem se na vás !!! Hlavně na to, jak polezete po čtyřech.

    To se mi líbí

Napsat komentář