SK Sparta Řevničov

Předkolo Krušovického poháru

Napsat komentář

Na domácím hřišti jsme v poháru překvapivě porazili celek z Kladna


SK Sparta Řevničov 1:0 (0:0)
TJ Novoměstský Kladno
předkolo 29. 5. 2013 | 18:00
SK Sparta Řevničov: Tomeš P. – Urbanovič, Hošek, Pesl, Mudra – Tóth, Pedál, Bílek, Landa – Murčo, Arnošt

Trenéři: Bobák, Šrytr

Branky: Urbanovič

Rozhodčí: Ducký – Klečka, Divílek

V týdnu nás čekal zápas v rámci Krušovického poháru. Jak bylo avizováno již dříve, do našeho domovského stánku zavítalo mužstva z Kladna. Byl jím pro tuto sezónu nováček v 1.B třídě, který bojuje v posledních kolech o záchranu v soutěži. Utkání odřídil jako hlavní sudí Ducký. Na lajnách mu vypomohli Klečka a Divílek.

Na utkání, byť se hrálo v týdnu, jsem se sešli v lepším počtu než na nedělní mistrovský zápas. Soupeř ten přijel pouze v deseti lidech, ale i přesto byl favoritem utkání. Utkání se hrálo na těžkém terénu. To nahrávalo do karet spíše našemu celku, protože hosté na tom fotbalově byli lépe. Utkání se odehrávalo okolo půlícího kruhu s občasnými výpady na obou stranách, přičemž o něco více jich přece jenom měl soupeř. Ten se na začátku utkání také několikrát dostal ke střelbě, ale ani jedna z nich nebyla přesná nebo si s jejich počínáním poradil Pavel Tomeš. O střelbu se pokusil Arnošt s Murčem, ale ani jedna střela neměla gólové parametry. Hosté se probili o něco později do vápna, ale jejich hráče jsme vytlačili ze střelecké pozice a odvrátili na rohový kop. Ten hosté zahráli dobře a lopta propadla celým vápnem, kde jí nikdo nedokázal stečovat do branky. První poločas nenabídl mnoho zajímavého. Hrálo se bež vážnějších šancí na obou stranách a diváci stále čekali na branku. Hosté byli o něco aktivnější a operovali u našeho vápna častěji, ale gól se jim vstřelit nepodařilo a proto si hrstka skalních fanoušků musela počkat, co přinese poločas druhý.

Všichni hráči, včetně diváků už netrpělivě vyhlíželi druhý poločas, když v tu chvíli rozhodčí zadul do píšťalky a byla započata druhá pětačtyřicetiminutovka. O první střelecký pokus se za vápnem pokusil Bílek, ale branku netrefil. Hosté nejvíce zahrozili po rohovém kopu, který rozehráli do vápna po zemi přímo na nabíhajícího spoluhráče, ale ten trefil jen boční síť. Na druhé straně se do obrovské šance dostal Tóth, když mu Pedál nahrával od lajny, ale ten míč poslal těsně vedle pravé tyče. Novo zahrozilo po rychlé kombinaci po lajně. Do vápna poslalo centr, na který si naskočil jeden z útočníků, ale branku téměř z malého vápna hlavičkou poslal nad bránu. Pak se dostal k hlavičce po rozehraném přímém kopu Tóth, ale lopta prolétla těsně vedle pravé tyčky. Na obou stranách bylo k vidění ještě několik zakončení ze střední vzdálenosti, ale vesměs všechny skončily vedle či nad bránou. Pouze jediná střela Tótha urugvajským bodlem trefila břevno hostující svatyně. Co se nepovedlo do této chvíle, to se podařilo o něco později. Na rohový kop Bílka si naskočil náš stoper Urbanovič a hlavou poslal naše barvy do vedení. Ke konci zápasu si hosté vynutili tlak, ale i několik jejich centrů naše obrana spolehlivě odvrátila do bezpečí. Pouze s dlouhým autovým vhazováním, které poslal hlavou na branku hostující hráč, si musel poradit náš brankář a míč vytáhl na rohový kop. Utkání jsme tak dovedli k překvapivé výhře a postupu do 1. kola poháru.

Dnešní utkání rozhodla jediná trefa, o kterou se postaral Urbanovič hlavou po rohovém kopu a vystřelil našemu mužstvu nečekaný postup do dalšího kola. Za tento duel je tu odměna v podobě zápasu s celkem ze Lhoty, který okupuje střed tabulky krajské 1.A třídy. Utkání je naplánováno na středu 05.06. 2013 od 18:00 SEČ. Přijďte opět naše mužstvo podpořit a užít si tento duel, který se tu nevídá často.

Napsat komentář