SK Sparta Řevničov


Napsat komentář

Turnaj starších žáků v Černčicích

V sobotu 22.6. 2013 se naši starší žáci představili na turnaji v Černčicích. Turnaje se zúčastnilo celkem osm mužstev. Výkop prvního utkání byl stanovený na devátou hodinu ranní. Startovné ve výši 1 000 KČ v sobě zahrnovalo teplý oběd pro patnáct hráčů a raut pro trenéry a vedoucí mužstev. Naše družstvo se na turnaji umístilo na šestém místě, když jsme po celý turnaj postrádali brankářskou jedničku Zemana a do branky se za něj postavil Linc. Prozatím se nám bohužel nepodařilo získat více informací o výsledcích našeho mužstva, zatím je k dispozici pouze fotogalerie z celé akce.


Napsat komentář

Zhodnocení sezóny starší přípravky

Dalším v pořadí komu skončila sezóna jsou naši borci starší přípravky. Naši nejmenší bojovali srdnatě, ale stačilo to v konečném účtování pouze na předposlední, tudíž šestou příčku. V okresním poháru skončilo naše mužstvo přípravky na třetím a posledním místě.

Týmové statistiky mužstva

Konečné umístění 6. ze 7
Počet bodů 7
Plusové a mínusové body -11
Vstřelené branky 14
Obdržené branky 77
Remízy 1
Celkem diváků na zápasech Sparty 420
Průměr vstřelených branek na zápas 1,2
Průměr inkasovaných branek na zápas 6,4
Nejvyšší výhra 4:2
Nejvyšší prohra 0:13
Čistá konta 1

Nejlepším střelcem našeho mužstva se stal Petr Bohatý, který se dokázal trefit do černého celkem v devíti případech. Dalšími v pořadí byli Lukáš Kozák a Ondřej Šebek (oba po dvou brankách). Na domácí utkání si celkem našlo cestu sto sedmdesát příznivců, naše venkovní utkání shlédlo celkem dvě stě padesát diváků. V tabulce domácích zápasů se naši hráči umístili na předposledním šestém místě se ziskem jednoho bodu, ve venkovní tabulce se umístili  na poslední sedmé příčce se ziskem šesti bodů.

Reference: http://nv.fotbal.cz/


Napsat komentář

Zhodnocení sezóny starších žáků

Dalším na koho se podíváme komu skončila sezóna jsou naši starší žáci. V závěrečné tabulce skončili žáci na druhém místě za Baníkem Rynholec. O prvenství přišli v posledním kole, když právě s tímto soupeřem na domácí půdě pouze remizovali. Ale i přes to, že naši žáci skončili na druhém místě, zapíše se tato sezóna jako velice úspěšná. Rynholec, jehož hráči už jsou starší a někteří nemohou dalším rokem tuto soutěž hrát, postoupilo do 1.A třídy žáků právě naše mužstvo. Obrovským úspěchem pro naše svěřence skončil také okresní pohár. V něm si počínali vyjma jedné prohry suveréně a po zásluze mohli přebrat pohár pro vítěze.

Týmové statistiky mužstva

Konečné umístění 2. z 5 (postup)
Počet bodů 19
Plusové a mínusové body 7
Vstřelené branky 51
Obdržené branky 8
Remízy 1
Celkem diváků na zápasech Sparty 230
Průměr vstřelených branek na zápas 6,4
Průměr inkasovaných branek na zápas 1
Nejvyšší výhra
10:0 (ve dvou případech)
Nejvyšší prohra
2:3
Čistá konta
3

Nejlepším střelcem našeho mužstva se stal Lukáš Vait, který se dokázal trefit do černého celkem čtrnáctkrát (na nejlepšího střelce soutěže mu chyběl jeden přesný zásah).  Dalšími v pořadí byli Filip Skoupý, (dvanáct branek), Vladimír Hladký a Lukáš Skoupý (šest branek). Uvést musíme i nejtrestanější hráče našeho mužstva, kterým se stala dvojice Jan Fujera a Lukáš Skoupý, i když nutno uvést oba vyfasovali pouze jednu žlutou kartu. Na domácí utkání si celkem našlo cestu sto deset příznivců, naše venkovní utkání shlédlo celkem sto dvacet diváků. V tabulce domácích zápasů se naši hráči umístili na druhém místě se ziskem deseti bodů, ve venkovní tabulce se umístili o stupínek výše a to na první příčce se ziskem devíti bodů.

Reference: http://nv.fotbal.cz/


Napsat komentář

Zhodnocení sezóny A mužstva

Sezóna 2012/2013 je za námi a opět se podíváme na její zhodnocení. A mužstvo v této sezóně podalo vyrovnané výkony jak na podzim, tak na jaře a umístění v tabulce se dá brát jako úspěch. Vyjma několika nepovedených zápasů se nám vcelku dařilo. Do posledního kola jsme bojovali o třetí flek, ale nakonec vinou prohry v posledním zápase jsme nakonec skončili na místě pátém, jelikož Roztoky své poslední utkání na domácí půdě vyhrály a naše mužstvo v tabulce přeskočily. Třetí třídu suverénně ovládla Sýkořice, která si právem zajistila účast v dalším ročníku II. třídy okresní soutěže. V obdržených brankách jsme se umístili na třetím místě, což je velmi slušný počin. Ve vstřelených brankách jsme se umístili na sedmé pozici, zde je ještě na čem pracovat.

Týmové statistiky A mužstva

Konečné umístění 5. ze 14
Počet bodů 45
Plusové a mínusové body 6
Vstřelené branky 73
Obdržené branky 48
Remízy 3
Červené karty 3
Žluté karty 40
Průměrná návštěva doma 64
Průměrná návštěva venku 43
Celkem diváků na zápasech Sparty 1385
Průměr vstřelených branek na zápas 2,8
Průměr inkasovaných branek na zápas 1,9
Nejvyšší výhra 9:1
Nejvyšší prohra 1:4
Čistá konta 5

Naším nejlepším střelcem se stal tentokráte Pedál, který se dokázal trefit do černého celkem v jedenácti případech. Dalšími v pořadí byli Hošek a Petráček (osm branek). Nejtrestanějšími hráči byli Urbanovič, který dokázal vyfasovat dvě červené a deset žlutých karet, dalším v pořadníku je Tóth, který vyfasoval jednu červenou a čtyři žluté karty. Na naše domácí utkání si celkem našlo cestu osm set třicet věrných diváků, naše venkovní utkání shlédlo celkem pět set padesát pět diváků. V tabulce domácích zápasů jsme se umístili bohužel až na sedmém místě se ziskem dvaceti tří bodů, venkovní tabulka ukazuje mnohem lepší postavení a to třetí pozici (dvacet dva bodů), což rozhodlo v nemalé míře také o konečné páté pozici.

Reference: http://nv.fotbal.cz/


Napsat komentář

14. mistrovský zápas

V posledním utkání sezóny jsme sice nevyhráli, ale dokopnou si tím rozhodně nepokazili

SK Sparta Řevničov 2:4 (1:3)
TJ Sokol Kroučová
14. kolo 22. 6. 2013 | 13:30
SK Sparta Řevničov: Peterka – Bechynský, Hošek, Pesl, Mudra – Pedál, Murčo, Bílek, Landa, Arnošt (Vacínek) – Tomeš P. (Tóth)

Branky: Landa, Vacínek

Rozhodčí: Schoř laik Pavel, laik Černý

Tento víkend naše mužstvo čekal poslední zápas sezóny. Na náš krásně připravený pažit zavítala sousední Kroučová. V podzimním měření sil se oba soupeři rozešli smírně, když na soupeřově půdě jsme uhráli remízu za výsledek 2:2. V dnešním utkání se o rozhodování staral sudí Schoř, na lajnách mu vypomohli laici. Na naší straně jmenovitě Černý, na té hostující Pavel.

Opět jsme lepili před začátkem sestavu, co to šlo. Do hry musel naskočit od začátku utkání náhradní brankář Pavel Tomeš, který se postavil do útoku. Větší část zápasu mělo naše mužstvo míč na svých kopačkách a operovalo okolo soupeřova vápna. Jenže bez přímé střely na branku jsme dát góla nemohli a trefování obránců, to také nebylo to pravé ořechové. Soupeř se pořádně dopředu dostal až po několika minutách, ale hned z toho byla branka v naší síti. Dlouhý balón do vápna, kde se dva naši hráči nedohodli na odkopu, loptu odvrátili pouze do míst, kde stál hostující hráč a ten jí někde za značkou pokutového kopu dorazil do brány. Stále jsme se snažili o vstřelení branky, ale srážela náš v některých případech naše nepřesnost, když jsme soupeři nabízeli zbytečné brejkové situace. Když se nám nepodařilo proměnit několik dobře se vyvíjejících situací, inkasovali jsme podruhé. Kroučovští se dostali po naší ztrátě do přečíslení. Uprostřed hřiště adresovali přihrávku do lajny na nabíhajícího beka, kterého jsme trestuhodně nechali neobsazeného, ten si loptu posunul a střelou na vzdálenější tyč rozvlnil naší síť. Branky našeho celku se početná skupinka příznivců obou mužstev dočkala později. Pedál se dostal k odraženému míči na velkém vápně, vyslal pumelici na bránu, jeho střelu pouze hostující brankář Rada vyrazil a pro dobíhajícího Landu už nebyl problém balón uklidit do brány. V tu chvíli to vypadalo, že přidáme i branku druhou, soupeř byl pod tlakem a bránil se. Dokázali jsme si vytvořit obrovskou šanci, kdy míč poskakoval po brankové čáře, ale Pavel Tomeš na něj o kousek nedosáhl a hostující obránce jej za pět dvanáct odkopl do bezpečí. Co se nepodařilo na jedné straně, povedlo se na straně druhé. Lopta se odrazila na velké vápno k volnému hostujícímu záložníkovi a ten jí levačkou trefil parádně pod břevno. Opět jsme prohrávali o dvě branky a museli znovu manko dotahovat. Tímto výsledkem skončil první poločas.

Do druhého poločasu vystřídal Tomeše v útoku Tóth. Prohrávali jsme o dvě branky a nebylo na co čekat. Obrázek hry se ve druhém poločase neměnil. Kroučová zalezla a bránila velké vápno. Všechny naše střely, ať už z přímého kopu nebo ze hry, končili v chumlu na končetinách hostujících hráčů. Do hry se ještě v průběhu podíval ne zcela vyléčený Vacínek, který nahradil Arnošta. Hra pokračovala obligátním obehráváním okolo velkého vápna, jinak to ani nešlo. Chyběla pouze častější střelba a když už střela přišla zazvonila o tyčku. To se povedlo Pedálovi, který jí trefil z hranice velkého vápna. Tyčku jsme trefili ještě v jedné situaci znovu. Hosté mohli naopak skórovat po rohovém kopu, ale hlavička jejich útočníka skončila vedle brány. Soupeř zvýšil své vedení opět po jedné z mála akcí. Nejdříve šel soupeř ze strany do otevřené obrany na našeho brankáře sám, ale Peterka jej vychytal, lopta se ovšem ve vápně odrazila k volnému hráči Kroučové a pro toho už nebyl problém loptu uklidit do brány. Byť naše mužstvo prohrávalo o tři branky, nic nezabalilo a snažilo se vstřelit druhou branku. To se povedlo po zahraném přímém volném kopu Bílka, který brankář vyrazil před sebe pouze do míst, kde se nacházel Vacínek, ten pohodlně dorazil k tyči. Něco málo v tu chvíli jště do úplného konce chybělo, na remízu jsme už ovšem neměli tolik potřebné síly. Soupeř už to něco málo, co chybělo, dokázal ubránit a po utkání mohl slavit vítězství. Za dnešní výkon jsme si víc ani nezasloužili.

Poslední zápas se nám nevydařil. Nebudeme z toho dělat vědu, bodů jsme nahráli dost někde jinde. V konečném účtování nám to nakonec stačí na pátou příčku, jelikož Roztoky v posledním zápase dokázaly porazit Chrášťany a naše mužstvo v tabulce přeskočily. Cíle jsme ovšem po delší době splnili, skončili jsme do pátého místa a v Krušovickém poháru jsme se dokonce dostali přes předkolo s Kladnem, kde jsme následně nestačili na soupeře ze Lhoty, který byl fotbalově trochu jinde. Statistiky sezóny přineseme v následujících dnech.


Napsat komentář

1. kolo Krušovického poháru

V dalším kole Krušovického poháru soupeř ze Lhoty překvapení nedopustil a vybojoval postup


SK Sparta Řevničov 2:8 (0:5) SK Lhota
1. kolo 19. 6. 2013 | 18:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Hošek, Pesl, Mudra – Pedál, Murčo, Landa, Zejmon – Bechynský (Zukriegl), Arnošt (Bílek)

Branky: Zukriegl, Hošek (P)

Rozhodčí: Brožek – Štefan, Joglová

V úmorném vedru sehrálo naše mužstvo pohárový zápas. Odměnou za vítězství v předkole nad Kladnem k nám zavítal celek Lhoty, jež hraje 1.A třídu. Pro naše mužstvo to byl zápas za odměnu a šli jsme si jej užít. V žádném případě jsme jej ale nebrali na lehkou váhu a chtěli jsme uhrát dobrý výsledek i proti takovému týmu, jakým soupeř disponuje. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Brožek, na lajnách mu vypomohli Štefan a Joglová.

Soupeř nepřijel v úplně kompletním složení, v jakém nastupuje, ale rozhodně nepřijel pouze s B mužstvem. Ihned od začátku se hosté ujali taktovky a udávali tempo. Naše mužstvo se muselo ve spoustě situacích zatáhnout až před své vápno a snažilo se vyrážet do brejkových situací. Zpočátku to hosté zkoušeli kombinací až do našeho vápna, ale v prvních minutách naráželi na náš dobře vystavěný blok. Směrem dopředu byl z našeho celku aktivní Pedál s Murčem. Hráči Lhoty nejdříve několikrát vyzkoušeli našeho brankáře Peterku střelami ze střední vzdálenosti. Některé byli opravdu tvrdé a jedovaté a náš brankář s nimi měl co dělat. Snažili jsme se sílícímu tlaku soupeře odolat a v některých situacích, pokud to bylo možné, si odpočinout. Vystřídat musel pro natažený sval Bechynský, kterého nahradil Zukriegl. Hosté se záhy dostávají do vedení a dál kombinují a operují okolo našeho vápna. Druhou branku přidávají o chvíli později, když jen o kousek nedokázal loptu z brankové čáry vykopnout Hošek. O třetí přesný zásah se starají hosté po dorážce. Vše začalo pumelicí do břevna, která se odrazila mezi penaltu a velké vápno a tam jí dorazil jeden z protihráčů. Na druhé straně se dostával nadostřel branky Mudra, ale místo střely volil přihrávku, která byla nepřesná. To samé na druhé straně Zejmon. Ke konci poločasu ještě navyšují hostující hráči své vedení narozdíl dvou branek a do kabin odcházejí spokojení.

Ve druhém poločase už můžeme po hřišti vidět běhat Bílka, který se vrátil po zranění ze zápasu s Lišany a nahradil střídajícího Arnošta. Na hostech byla znát znatelná uvolněnost a hráli si to svoje. Kombinovali až někdy moc. Leckdy to zkoušeli až do kasy, ale to se jim ani v jednom případě nepodařilo. Náš celek se snažil a dokázal si vytvořit i šance a do konce i vstřelit branku, ale to až o něco později. Soupeř nejdříve zvýšil svůj náskok krásnou táhlou střelou za vápnem a až pak jsme dokázali snížit. Murčo se protáhl mezi dvěma obránci, dokázal vystřelit a u vzdálenější tyče skluzem míč do brány uklidil pohotový Zukriegl. Hosté také prostřídali a pustili do hry čerstvou krev. Pak ovšem musel opustit hřiště Landa a jelikož jsme neměli už nikoho na střídání, zápas jsme museli dohrávat o deseti lidech. Ale i přesto jsme dokázali vstřelit druhou branku. Murčo se protáhl středem do vápna, byl stažen a sudí Brožek správně nařídil pokutový kop. Toho se jako správný kapitán chopil Hošek a svojí typicky provedenou penaltou poslal gólmana na druhou stranu a snížil. Nedal se čekat obrat v utkání, ale bylo to od našeho celku sympatické, že i za nepříznivého stavu a s takovýmto soupeřem utkání nezabalil a bojoval až do posledního hvizdu rozhodčího. Soupeř ze Lhoty se ještě do konce zápasu dokázal dvakrát prosadit a upravil tak konečné skóre na 2:8, což proti soupeři o tři soutěže není špatné. Zápas jsme si užili, zjistili jsme, na co kdo má a že musíme stále víc a víc na sobě pracovat.

V Krušovickém poháru tedy jako poslední mužstvo ze třetí třídy končíme, ale účinkování končíme se vztyčenou hlavou a dobře odvedenou prácí. Nyní už se můžeme připravovat na derby utkání, které je naplánováno netradičně na sobotu od 13:30 SEČ. Po něm následuje dokopná A mužstva.


1 komentář

26. mistrovský zápas

Těžce vybojované tři body z horké půdy Chrášťan

TJ Slavoj Chrášťany 0:1 (0:0) SK Sparta Řevničov
26. kolo 16. 6. 2013 | 17:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Bechynský, Hošek, Pesl, Mudra – Tóth, Pedál, Murčo, Landa – Zukriegl (Vacínek, Urbanovič), Arnošt

Branky: Tóth

Rozhodčí: Sixta – Špidra, Bystřický

Před blížícím se derby muselo naše mužstvo změřit síly v posledním venkovním utkání sezóny. Zajížděli jsme do Chrášťan, které na náš celek ztráceli čtyři body, ale měli o zápas méně a ještě k tomu s poslední Rudou. Přijeli jsme bodovat, jinak by se soupeř dostal v případě dnešní výhry a potvrzení kvalit nad Rudou a třech bodů před nás.V podzimní utkání jsme soupeř porazili na domácí půdě vcelku s přehledem 3:0, ale zápas to nebyl vůbec jednoduchý.Dnešní utkání rozhodovala trojice mladých sudí. Jako hlavní arbitr Sixta, na lajnách mu vypomohli Špidra a Bystřický.

Na dnešní utkání se k absencím Kučery, Zejmona, přidal ještě Bílek, který si z utkání na Tatraně, kde jsem přivítali Lišany, přivodil zranění. Utkání bylo poznamenáno počasím, které nedovolovalo hrát ve velkém tempu dlouhou dobu. Dá se říct, že míč měl na svých kopačkách více soupeř, ale stoprocentní šance si nevytvářel. Na druhé straně se osmělilo ke střelám i naše mužstvo, ale taktéž bez gólového efektu. Domácí se dostali do šance po našem zaváhání na pravé straně, kde jsme zbytečně ztratili balón a šli od lajny na Peterku. Střela ovšem nakonec skončila u rohové zástavby. A když se domácí nedokázali prosadit ani po chybě urpostřed hřiště, kde jsme zadrbali balón, šance se začly rojit i na druhé straně hřiště. Několikrát udělal v domácí obraně průvan Murčo, ale ani jednou se mu nepovedlo dostat loptu za brankovou čáru. Zkoušel i kapitán Hošek z nařízeného přímého volného kopu, ale s tím si i s trochou štěstí poradil dobře chytající domácí brankář. Domácím se povedlo ke konci poločasu oryzýtkovat břevno naší branky. Na druhé straně vysunul Murča do šance přihrávkou za obranu Tóth, ale tomu balón odskočil a zakončení v posledních minutách bylo nepřesné. Utkání se pak dohrálo vesměs uprostřed hřiště, s občasnými náznaky na obou stranách. Skóre ovšem zůstalo bezgólové a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Do druhého poločasu jsme provedli jednu změnu. Místo Zukriegla se postavil do útoku Vacínek, který se opět zkouší vracet po svém zranění kolene. Pokračoval boj o každý kus hřiště a nikdo nechtěl dát nikomu nic zadarmo. Občas z toho byly nešetrné zákroky, které byly samozřejmě naprosto zbytečné. Do vedení dostal naše barvy Tóth. Dostal přihrávku do středu hřiště a nic nevymýšlel a prostě a jednoduše do něj uhodil. Gólman domácích stál trochu venku a tak jej možná střela překvapila a zapadla pod břevno. Pak se také na hřiště podíval po bolestech Vacínka v koleni Urbanovič, který šel na hrot, kde měl operovat. Dal se čekat tlak domácího mužstva, který se ovšem dostavil až po našem vyloučení. Po dvaceti, možná pětadvaceti minutách, byl vyloučen po dvou žlutých kartách Urbanovič a museli jsme dohrávat o deseti mužích v poli. Ale že bychom úplně rezignovali na útočnou fázi, to tedy také ne. Domácí to zkoušeli všemi možnýi způsoby. Střelbou za vápnem, dlouhými míči i kolmicemi mezi beky, ale ve většině případech si s tím naše obrana v pohodě poradila a když už jsme ojediněle propadli, zaskočil výborně chytající Peterka. Zrovna při šanci, kdy šel domácí hráč na našeho gólmana sám, ale ten jej bravurně vychytal. Čas plynul a stále jsme vedli nejtěsnějším možným rozdílem, o jednu jedinou branku. Největší šanci si domácí vytvořili po dvou rohových kopech v samém závěru, kdy se již nastavovalo. Lopta propadla do vápna, kde zashoval nejdříve Pesl, následně Pedál, domácí ještě marně reagovali hraní rukou našeho hráče, penalta se nepískala. A když naposledy zadul sudí Sixta do píšťalky, vzplála na naší straně obrovská radost.

Opět jsme dokázali, že se s námi musí počítat a nikdo to nebude proti našemu mužstvu mít jednoduché. Hoši výborně, super tři body a ve středu pojďme v Krušovickém poháru potrápit favorita z 1.A třídy SK Lhotu. Utkání je naplánováno na středu 18.06. 2013 od 18:00 SEČ. Soutěž zakončemí přespolním derby, v kterém přivítáme v sobotu 22.06. 2013 od 13:30 SEČ Kroučovou.