SK Sparta Řevničov

26. mistrovský zápas

1 komentář

Těžce vybojované tři body z horké půdy Chrášťan

TJ Slavoj Chrášťany 0:1 (0:0) SK Sparta Řevničov
26. kolo 16. 6. 2013 | 17:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Bechynský, Hošek, Pesl, Mudra – Tóth, Pedál, Murčo, Landa – Zukriegl (Vacínek, Urbanovič), Arnošt

Branky: Tóth

Rozhodčí: Sixta – Špidra, Bystřický

Před blížícím se derby muselo naše mužstvo změřit síly v posledním venkovním utkání sezóny. Zajížděli jsme do Chrášťan, které na náš celek ztráceli čtyři body, ale měli o zápas méně a ještě k tomu s poslední Rudou. Přijeli jsme bodovat, jinak by se soupeř dostal v případě dnešní výhry a potvrzení kvalit nad Rudou a třech bodů před nás.V podzimní utkání jsme soupeř porazili na domácí půdě vcelku s přehledem 3:0, ale zápas to nebyl vůbec jednoduchý.Dnešní utkání rozhodovala trojice mladých sudí. Jako hlavní arbitr Sixta, na lajnách mu vypomohli Špidra a Bystřický.

Na dnešní utkání se k absencím Kučery, Zejmona, přidal ještě Bílek, který si z utkání na Tatraně, kde jsem přivítali Lišany, přivodil zranění. Utkání bylo poznamenáno počasím, které nedovolovalo hrát ve velkém tempu dlouhou dobu. Dá se říct, že míč měl na svých kopačkách více soupeř, ale stoprocentní šance si nevytvářel. Na druhé straně se osmělilo ke střelám i naše mužstvo, ale taktéž bez gólového efektu. Domácí se dostali do šance po našem zaváhání na pravé straně, kde jsme zbytečně ztratili balón a šli od lajny na Peterku. Střela ovšem nakonec skončila u rohové zástavby. A když se domácí nedokázali prosadit ani po chybě urpostřed hřiště, kde jsme zadrbali balón, šance se začly rojit i na druhé straně hřiště. Několikrát udělal v domácí obraně průvan Murčo, ale ani jednou se mu nepovedlo dostat loptu za brankovou čáru. Zkoušel i kapitán Hošek z nařízeného přímého volného kopu, ale s tím si i s trochou štěstí poradil dobře chytající domácí brankář. Domácím se povedlo ke konci poločasu oryzýtkovat břevno naší branky. Na druhé straně vysunul Murča do šance přihrávkou za obranu Tóth, ale tomu balón odskočil a zakončení v posledních minutách bylo nepřesné. Utkání se pak dohrálo vesměs uprostřed hřiště, s občasnými náznaky na obou stranách. Skóre ovšem zůstalo bezgólové a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Do druhého poločasu jsme provedli jednu změnu. Místo Zukriegla se postavil do útoku Vacínek, který se opět zkouší vracet po svém zranění kolene. Pokračoval boj o každý kus hřiště a nikdo nechtěl dát nikomu nic zadarmo. Občas z toho byly nešetrné zákroky, které byly samozřejmě naprosto zbytečné. Do vedení dostal naše barvy Tóth. Dostal přihrávku do středu hřiště a nic nevymýšlel a prostě a jednoduše do něj uhodil. Gólman domácích stál trochu venku a tak jej možná střela překvapila a zapadla pod břevno. Pak se také na hřiště podíval po bolestech Vacínka v koleni Urbanovič, který šel na hrot, kde měl operovat. Dal se čekat tlak domácího mužstva, který se ovšem dostavil až po našem vyloučení. Po dvaceti, možná pětadvaceti minutách, byl vyloučen po dvou žlutých kartách Urbanovič a museli jsme dohrávat o deseti mužích v poli. Ale že bychom úplně rezignovali na útočnou fázi, to tedy také ne. Domácí to zkoušeli všemi možnýi způsoby. Střelbou za vápnem, dlouhými míči i kolmicemi mezi beky, ale ve většině případech si s tím naše obrana v pohodě poradila a když už jsme ojediněle propadli, zaskočil výborně chytající Peterka. Zrovna při šanci, kdy šel domácí hráč na našeho gólmana sám, ale ten jej bravurně vychytal. Čas plynul a stále jsme vedli nejtěsnějším možným rozdílem, o jednu jedinou branku. Největší šanci si domácí vytvořili po dvou rohových kopech v samém závěru, kdy se již nastavovalo. Lopta propadla do vápna, kde zashoval nejdříve Pesl, následně Pedál, domácí ještě marně reagovali hraní rukou našeho hráče, penalta se nepískala. A když naposledy zadul sudí Sixta do píšťalky, vzplála na naší straně obrovská radost.

Opět jsme dokázali, že se s námi musí počítat a nikdo to nebude proti našemu mužstvu mít jednoduché. Hoši výborně, super tři body a ve středu pojďme v Krušovickém poháru potrápit favorita z 1.A třídy SK Lhotu. Utkání je naplánováno na středu 18.06. 2013 od 18:00 SEČ. Soutěž zakončemí přespolním derby, v kterém přivítáme v sobotu 22.06. 2013 od 13:30 SEČ Kroučovou.

1 thoughts on “26. mistrovský zápas

  1. Super ubojovane tři body ted si užít zápas s Lhotou a pak potvrdit dobrou sezonu vyhrou nad Kroučovou at si mužem užít dokopnou

    To se mi líbí

Napsat komentář