SK Sparta Řevničov

1. kolo Krušovického poháru

Napsat komentář

V dalším kole Krušovického poháru soupeř ze Lhoty překvapení nedopustil a vybojoval postup


SK Sparta Řevničov 2:8 (0:5) SK Lhota
1. kolo 19. 6. 2013 | 18:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Hošek, Pesl, Mudra – Pedál, Murčo, Landa, Zejmon – Bechynský (Zukriegl), Arnošt (Bílek)

Branky: Zukriegl, Hošek (P)

Rozhodčí: Brožek – Štefan, Joglová

V úmorném vedru sehrálo naše mužstvo pohárový zápas. Odměnou za vítězství v předkole nad Kladnem k nám zavítal celek Lhoty, jež hraje 1.A třídu. Pro naše mužstvo to byl zápas za odměnu a šli jsme si jej užít. V žádném případě jsme jej ale nebrali na lehkou váhu a chtěli jsme uhrát dobrý výsledek i proti takovému týmu, jakým soupeř disponuje. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Brožek, na lajnách mu vypomohli Štefan a Joglová.

Soupeř nepřijel v úplně kompletním složení, v jakém nastupuje, ale rozhodně nepřijel pouze s B mužstvem. Ihned od začátku se hosté ujali taktovky a udávali tempo. Naše mužstvo se muselo ve spoustě situacích zatáhnout až před své vápno a snažilo se vyrážet do brejkových situací. Zpočátku to hosté zkoušeli kombinací až do našeho vápna, ale v prvních minutách naráželi na náš dobře vystavěný blok. Směrem dopředu byl z našeho celku aktivní Pedál s Murčem. Hráči Lhoty nejdříve několikrát vyzkoušeli našeho brankáře Peterku střelami ze střední vzdálenosti. Některé byli opravdu tvrdé a jedovaté a náš brankář s nimi měl co dělat. Snažili jsme se sílícímu tlaku soupeře odolat a v některých situacích, pokud to bylo možné, si odpočinout. Vystřídat musel pro natažený sval Bechynský, kterého nahradil Zukriegl. Hosté se záhy dostávají do vedení a dál kombinují a operují okolo našeho vápna. Druhou branku přidávají o chvíli později, když jen o kousek nedokázal loptu z brankové čáry vykopnout Hošek. O třetí přesný zásah se starají hosté po dorážce. Vše začalo pumelicí do břevna, která se odrazila mezi penaltu a velké vápno a tam jí dorazil jeden z protihráčů. Na druhé straně se dostával nadostřel branky Mudra, ale místo střely volil přihrávku, která byla nepřesná. To samé na druhé straně Zejmon. Ke konci poločasu ještě navyšují hostující hráči své vedení narozdíl dvou branek a do kabin odcházejí spokojení.

Ve druhém poločase už můžeme po hřišti vidět běhat Bílka, který se vrátil po zranění ze zápasu s Lišany a nahradil střídajícího Arnošta. Na hostech byla znát znatelná uvolněnost a hráli si to svoje. Kombinovali až někdy moc. Leckdy to zkoušeli až do kasy, ale to se jim ani v jednom případě nepodařilo. Náš celek se snažil a dokázal si vytvořit i šance a do konce i vstřelit branku, ale to až o něco později. Soupeř nejdříve zvýšil svůj náskok krásnou táhlou střelou za vápnem a až pak jsme dokázali snížit. Murčo se protáhl mezi dvěma obránci, dokázal vystřelit a u vzdálenější tyče skluzem míč do brány uklidil pohotový Zukriegl. Hosté také prostřídali a pustili do hry čerstvou krev. Pak ovšem musel opustit hřiště Landa a jelikož jsme neměli už nikoho na střídání, zápas jsme museli dohrávat o deseti lidech. Ale i přesto jsme dokázali vstřelit druhou branku. Murčo se protáhl středem do vápna, byl stažen a sudí Brožek správně nařídil pokutový kop. Toho se jako správný kapitán chopil Hošek a svojí typicky provedenou penaltou poslal gólmana na druhou stranu a snížil. Nedal se čekat obrat v utkání, ale bylo to od našeho celku sympatické, že i za nepříznivého stavu a s takovýmto soupeřem utkání nezabalil a bojoval až do posledního hvizdu rozhodčího. Soupeř ze Lhoty se ještě do konce zápasu dokázal dvakrát prosadit a upravil tak konečné skóre na 2:8, což proti soupeři o tři soutěže není špatné. Zápas jsme si užili, zjistili jsme, na co kdo má a že musíme stále víc a víc na sobě pracovat.

V Krušovickém poháru tedy jako poslední mužstvo ze třetí třídy končíme, ale účinkování končíme se vztyčenou hlavou a dobře odvedenou prácí. Nyní už se můžeme připravovat na derby utkání, které je naplánováno netradičně na sobotu od 13:30 SEČ. Po něm následuje dokopná A mužstva.

Napsat komentář