SK Sparta Řevničov

14. mistrovský zápas

Napsat komentář

V posledním utkání sezóny jsme sice nevyhráli, ale dokopnou si tím rozhodně nepokazili

SK Sparta Řevničov 2:4 (1:3)
TJ Sokol Kroučová
14. kolo 22. 6. 2013 | 13:30
SK Sparta Řevničov: Peterka – Bechynský, Hošek, Pesl, Mudra – Pedál, Murčo, Bílek, Landa, Arnošt (Vacínek) – Tomeš P. (Tóth)

Branky: Landa, Vacínek

Rozhodčí: Schoř laik Pavel, laik Černý

Tento víkend naše mužstvo čekal poslední zápas sezóny. Na náš krásně připravený pažit zavítala sousední Kroučová. V podzimním měření sil se oba soupeři rozešli smírně, když na soupeřově půdě jsme uhráli remízu za výsledek 2:2. V dnešním utkání se o rozhodování staral sudí Schoř, na lajnách mu vypomohli laici. Na naší straně jmenovitě Černý, na té hostující Pavel.

Opět jsme lepili před začátkem sestavu, co to šlo. Do hry musel naskočit od začátku utkání náhradní brankář Pavel Tomeš, který se postavil do útoku. Větší část zápasu mělo naše mužstvo míč na svých kopačkách a operovalo okolo soupeřova vápna. Jenže bez přímé střely na branku jsme dát góla nemohli a trefování obránců, to také nebylo to pravé ořechové. Soupeř se pořádně dopředu dostal až po několika minutách, ale hned z toho byla branka v naší síti. Dlouhý balón do vápna, kde se dva naši hráči nedohodli na odkopu, loptu odvrátili pouze do míst, kde stál hostující hráč a ten jí někde za značkou pokutového kopu dorazil do brány. Stále jsme se snažili o vstřelení branky, ale srážela náš v některých případech naše nepřesnost, když jsme soupeři nabízeli zbytečné brejkové situace. Když se nám nepodařilo proměnit několik dobře se vyvíjejících situací, inkasovali jsme podruhé. Kroučovští se dostali po naší ztrátě do přečíslení. Uprostřed hřiště adresovali přihrávku do lajny na nabíhajícího beka, kterého jsme trestuhodně nechali neobsazeného, ten si loptu posunul a střelou na vzdálenější tyč rozvlnil naší síť. Branky našeho celku se početná skupinka příznivců obou mužstev dočkala později. Pedál se dostal k odraženému míči na velkém vápně, vyslal pumelici na bránu, jeho střelu pouze hostující brankář Rada vyrazil a pro dobíhajícího Landu už nebyl problém balón uklidit do brány. V tu chvíli to vypadalo, že přidáme i branku druhou, soupeř byl pod tlakem a bránil se. Dokázali jsme si vytvořit obrovskou šanci, kdy míč poskakoval po brankové čáře, ale Pavel Tomeš na něj o kousek nedosáhl a hostující obránce jej za pět dvanáct odkopl do bezpečí. Co se nepodařilo na jedné straně, povedlo se na straně druhé. Lopta se odrazila na velké vápno k volnému hostujícímu záložníkovi a ten jí levačkou trefil parádně pod břevno. Opět jsme prohrávali o dvě branky a museli znovu manko dotahovat. Tímto výsledkem skončil první poločas.

Do druhého poločasu vystřídal Tomeše v útoku Tóth. Prohrávali jsme o dvě branky a nebylo na co čekat. Obrázek hry se ve druhém poločase neměnil. Kroučová zalezla a bránila velké vápno. Všechny naše střely, ať už z přímého kopu nebo ze hry, končili v chumlu na končetinách hostujících hráčů. Do hry se ještě v průběhu podíval ne zcela vyléčený Vacínek, který nahradil Arnošta. Hra pokračovala obligátním obehráváním okolo velkého vápna, jinak to ani nešlo. Chyběla pouze častější střelba a když už střela přišla zazvonila o tyčku. To se povedlo Pedálovi, který jí trefil z hranice velkého vápna. Tyčku jsme trefili ještě v jedné situaci znovu. Hosté mohli naopak skórovat po rohovém kopu, ale hlavička jejich útočníka skončila vedle brány. Soupeř zvýšil své vedení opět po jedné z mála akcí. Nejdříve šel soupeř ze strany do otevřené obrany na našeho brankáře sám, ale Peterka jej vychytal, lopta se ovšem ve vápně odrazila k volnému hráči Kroučové a pro toho už nebyl problém loptu uklidit do brány. Byť naše mužstvo prohrávalo o tři branky, nic nezabalilo a snažilo se vstřelit druhou branku. To se povedlo po zahraném přímém volném kopu Bílka, který brankář vyrazil před sebe pouze do míst, kde se nacházel Vacínek, ten pohodlně dorazil k tyči. Něco málo v tu chvíli jště do úplného konce chybělo, na remízu jsme už ovšem neměli tolik potřebné síly. Soupeř už to něco málo, co chybělo, dokázal ubránit a po utkání mohl slavit vítězství. Za dnešní výkon jsme si víc ani nezasloužili.

Poslední zápas se nám nevydařil. Nebudeme z toho dělat vědu, bodů jsme nahráli dost někde jinde. V konečném účtování nám to nakonec stačí na pátou příčku, jelikož Roztoky v posledním zápase dokázaly porazit Chrášťany a naše mužstvo v tabulce přeskočily. Cíle jsme ovšem po delší době splnili, skončili jsme do pátého místa a v Krušovickém poháru jsme se dokonce dostali přes předkolo s Kladnem, kde jsme následně nestačili na soupeře ze Lhoty, který byl fotbalově trochu jinde. Statistiky sezóny přineseme v následujících dnech.

Napsat komentář