SK Sparta Řevničov

1. kolo okresního poháru

komentáře 3

V poháru jsme díky dobře zvládnutým pokutovým kopům postoupili do dalšího kola

SK Sparta Řevničov 1:1 (1:0) p.k. 6:5
FC Jesenice
1. kolo okresního poháru 14. 8. 2013 | 17:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Bechynský (Pesl), Tóth, Landa (Bílek), Mudra – Hošek, Pedál, Husák Jakub, Sedlák – Arnošt (Zejmon), Murčo

Branky: Tóth

Rozhodčí: Švácha – Vyhnanovský, Rous

Po ne moc povedeném přátelském utkání v Šanově nás čekal ostrý start. V prvním kole okresního poháru jsme na našem hřišti přivítali mužstvo Jesenice, které minulý rok zachránilo okresní II. třídu na Rakovnicku. Naše mužstvo, pokud chtělo pomýšlet na dobrý výsledek, muselo se zlepšit ve všech činostech, než tomu bylo v předchozích dvou zápasech. Pohárové utkání odřídil jako hlavní sudí Švácha, na lajnách mu vypomohli Vyhnanovský a Rous.

Do utkání jsme nepočítali s Urbanovičem, kterému skončilo hostování v mateřském klubu a ten si jej chce vyzkoušet a posléze se bude řešit, co s ním dál. Dále chyběl brankář Pavel Tomeš (pracovní vytížení), Vacínek, kterého na podzim čeká operace s kolenem a Zukriegl, který nakonec na poslední chvíli musel taktéž do práce. Do utkání jsme chtěli vstoupit ze zabezpečené obrany. Napadat soupeře jsme začínali od půlícího kruhu a zhušťovali tak prostor na rozehrávku. Soupeř si s tím v prvních minutách nevěděl rady a v mnoha akcích ztratil zbytečně balón. Naše mužstvo vyráželo do rychlých brejků, do kterých je vysílal svými kolmicemi střední záložník Pedál. Pozornost hostujícího brankáře vyzkoušel Murčo, ale neúspěšně. Podobně se vedlo o několik minut později i Arnoštovi. Soupeř se dostal k několika střelám za velkým vápnem, ale vesměs všechny šly vedle nebo nad naší bránu. Jeseničtí si vypracovali obrovskou šanci v prvním poločase jednu. Nejdříve neproměnili šanci, když šel jejich hráč na Peterku. Následně ani dorážku, kterou z bezprostřední blízkosti opět lapil náš gólman. Náš soupeř měl největší problémy se standardními situacemi, které bránil velmi špatně. Po jedné takové také inkasoval, když si na roh Hoška naběhl předstoper Tóth a hlavou do pravého růžku brány rozvlnil síť. Několik standardních situací měl i soupeř, ale nezahrál jej dobře nebo mu ve skórování zabránili naši hráči. Když se nepovedlo po přihrávce Arnošta na Pedála skórovat druhému jmenovanému a když sudí Švácha poté pískl diskutabilní faul na brankáře hostů a neuznal naší druhou branku, šlo se do kabin za našeho těsného vedení.

Do druhého poločasu nahradil levého beka Landu střídající Bílek a Arnošta v útoku Zejmon. Hrálo se podobně, jako v prvním poločase, opět jsme se snažili pečlivě bránit a soupeře nepouštět do šancí. Něteré dlouhé balóny sice za naší obranu propadly, ale buď si s nimi poradil náš gólman a nebo se pískal offside. Hosté se snažili o vyrovnání, nelze jim upřít snahu. Jenže když už to vypadalo, že se dostanou do obrovské šance, ztratili přihrávkou u velkého vápna, která už v téhle situaci byla navíc, balón a o šanci rázem přišli. Na druhé straně rozezvučel konstrukci za brankářem hostů Jakub Husák, když trefil břevno po „nepovedeném“ centru. Do obrovské šance se dostal Pesl, když dostal krásný dloubáček za obranu i přes brankáře, ale levačkou těsně u levé tyčky netrefil, obrovská smůla. Úder do naší sítě z ničeho obstaral rohový kop, který ovšem v žádném případě nebyl. Na precizně zahranou standardní situaci si naskočil hostující hráč John a srovnal brankový účet. Aby toho nebylo málo, po něco málo okamžicích se soupeř po chybě na levé straně dostal do úniku, kdy šel ze strany sám na Peterku, ale ten zasáhl bravurně a střelu vyrazil do bezpečí. Pak už přišel tlak našeho mužstva. Střelu Husáka, která prolétla celým vápnem, nikdo z našich hráčů na pravé straně nedokázal doběhnout. Pak opět mohlo udeřit po rohovém kopu zahraném Jakubem Husákem, kdy se k balónu u penaltového puntíku dostal Tóth, vystřelil, ale trefil na malém vápně stojícího vlastního spoluhráče Pesla. Lopta se ještě poté kutálela ve vápně, ale už jsme z toho nic nevytěžili a hosté odvrátili do bezpečí. A když se neujala ani dobrá akce po naší pravé straně, kdy jsme několikrát dobře dostali balón do vápna, skončilo utkání nerozhodně a o výsledku musely rozhodnout pokutové kopy.

Pokutové kopy

Naše mužstvo šlo jako první, balón si vzal Tóth a zakončil s přehledem doprava lehce nad zemí 1:0. Hosté nezůstali pozadu a také dokázali odpovědět střelou k tyči 1:1. Jako druhý v pořadí šel Bílek. Brankář ale jeho střelu vystihl a jeho pokus mířící nahoru doleva kryl 1:1. Hosté se dostali po dvou sériích do vedení 1:2. Jako třetí šel za naše barvy novic v týmu Jakub Husák a i s trochou štěstí střelou téměř doprostřed prostřelil brankáře 2:2. Po třetí sérii byl stav vyrovnaný, neboť Peterka vystihl směr střely a penaltu lapil 2:2. Čtvrtou sérii načal kapitán Hošek stejným pokusem jako Tóth v první sérii 3:2. Hosté srovnávají, i když náš brankář střelu opět vystihl, ale tentokráte jí chytit nedokázal 3:3. V páté sérii dostal balón s přehledem do brány střelou po zemi do leva k tyči Pedál 4:3. Hostující celek z Jesenice odpověděl vyrovnávací brankou, která se odrazila od břevna do brány 4:4. Po pěti odkopaných penaltách na obou stranách se tedy nerozhodlo a tak se jelo náhlou smrtí, opět ale museli jít ti samí hráči, ale na pořadí nezáleželo. Začínal Hošek a opět s přehledem posílá naše mužstvo do vedení 5:4. Ale ani po této sérii není konec, neboť kapitán hostů srovnává střelou do levého horního růžku 5:5. Tentokráte, tedy v pořadí již k šestému pokutovém kopu našeho mužstva si vzal balón Pedál a opět se nemýlil a šli jsme do vedení 6:5. A když poslední pokutový kop Peterka opět chytil, bylo jasné, že v poháru jdeme dál. Na pokutové kopy od druhé série se můžete podívat na videu.

Dnešní utkání jsme dovedli do vítězného konce, ale nutno dneska říci, že naprosto zaslouženě. Disciplinovaný výkon, žádná karta, jen těch branek mohlo být více. Druhé kolo poháru se bude hrát opět ve středu a to 04.09. 2013 od 17:30 SELČ a mělo by se hrát znovu v našem domovském útulném stánku. Soupeř ještě není znám. V případě změny Vás bude včas informovat.

3 thoughts on “1. kolo okresního poháru

  1. Ty vole, koukej napsat kdo dal rozhodující pokutový kop!!! 😀

    To se mi líbí

  2. Hele klid mladej!!! 😀

    To se mi líbí

  3. Zdarec bejci,nejprve bych se chtĕl vyjádřit ke svému zranĕní a to hlavnĕ proto,že jsem se dozvĕdĕl,že po mém odjezdu ze hřištĕ jeden z našich bývalých spoluhráčů(nebudu jmenovat)mĕl proslov,že moje zranĕní bylo jen divadélko pro fanoušky a to proto,že jsem mohl řídit!Takže pro dotyčného jestli nĕkdy mĕl nataženè tříslo tak by mohl vĕdĕt,že s tímto problémem se opravdu auto dá řídit,takže příštĕ víc přemýšlet než bude chtít pomlouvat:-):-)a teď zpĕt k tomu důležitému a to k fotbalu…velká gratulace k postupu a ještĕ vĕtší dík za předvedenou hru,opĕt jsme předvedli,že umíme hrát lepší fotbal než to co jsme ukázali v Šanovĕ:-)

    To se mi líbí

Napsat komentář