SK Sparta Řevničov

1. mistrovský zápas

komentáře 2

Po prospané, místy tragické první půli nakonec nastal zlom a vezeme tři body


TJ Sokol Srbeč 4:6 (4:3)
SK Sparta Řevničov
1. kolo 25. 8. 2013 | 17:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Tóth, Pesl, Bílek, Mudra – Pedál, Murčo, Husák Jakub, Hanzlík – Zukriegl, Zejmon

Branky: Murčo, Hanzlík, Pedál (P), Zukriegl, Tóth, Zejmon

Rozhodčí: Sýkora

Co bylo avizováno, jest se také tento víkend uskutečnilo. Do pedálů šláply všechny okresní soutěže a tak tomu bude až do poloviny listopadu, kdy přijde na řadu zimní přestávka. Naše mužstvo cestovalo ke svému prvnímu mistrovskému zápasu do Srbče, aby zde poměřilo síly s tamním mužstvem. Utkání odřídil jako hlavní arbitr Sýkora, na lajnách mu vypomohli lajci, na naší straně jmenovitě Bobák.

Jak už tomu bývá zvykem před startem soutěže, chybělo našemu mužstvu před tímto zápasem hned několik hráčů. K dlouhodobě zraněnému Vacínkovi se přidal Hošek, Bechynský a brankář Pavel Tomeš. Nakonec jsme k utkání odcestovali v jedenácti lidech, což neznačilo před utkáním vůbec nic dobrého. Do utkání jsme vstoupili katastrofálně, nebyl pohyb, vázla kombinace, přicházela jedna ztráta balónu za druhou a soupeřovy brejky. První gól jsme dostali po chybě Mudry, který promáchl balón na velkém vápně, k tomu se dostal domácí střelec Svítek a zkušeně našeho brankáře prostřelil. To naše mužstvo neprobudilo a soupeř si vytvářel jednu šanci za druhou, z čehož během chvilky rezultoval druhý gól do naší sítě, opět po naší ztrátě a zbytečné chybě. Byli jsme jako opaření a nikdo nevěděl, kde se má v tu chvíli pohybovat. Domácí nás po pár minutách potrestali znovu a vypadalo to v tuto chvíli na náš debakl. Když jsme se po několika minutách oklepali z prvotního šoku tří inkasovaných branek, dokázal po Bílkově kolmici za obranu usměrnit v úniku balón mezi nohy domácího brankáře Murčo a vykřesal alespoň malou jiskřičku naděje v tomto utkání. Vítr z plachet nám však vzali opět domácí, kteří dokázali potrestat jednu z mnoha chyb v prvním poločase a opět se ujali vedení o tři branky. Naše mužstvo se ani po tomto dalším šoku, který mu přichystal soupeř, nepoložilo a dokázalo snížit. O druhý zásah našeho mužstva se postaral novic a debutant v našem mužstvu. Zukriegl našel na zadní tyči krásným bochánkem Hanzlíka a ten z malého vápna nemohl nedat. Následně se dostal do úniku opět Murčo, kterého nedokázal čistě zastavit ani obránce a ani brankář, který jej v jasné pozici zfauloval a po zásluze vyfasoval červenou kartu a musel ze hřiště, následoval pokutový kop. Jako správný kapitán se role ujal Pedál a pohybem zmátl gólmana a balón poslal na druhou stranu pod břevno. Bylo sníženo na 4:3. Tak i první poločas skončil.

Do druhého poločasu jsme si řekli, že musíme soupeře rozhýbat. Jenže dlouho se nám to nedařilo a soupeř byl opět nebezpečný ze svých protiútoků. Po jednom z nich hasil v tutové šanci Peterka, když se na něj ze strany řítil jeden z domácích hráčů. Vyrovnat se našemu mužstvu povedlo až kolem sedmdesáté minuty. Přišel faul soupeře na hranici vápna, role se ujal Pedál, poslal střílený centr na zadní tyč, kde se několik hráčů snažilo loptu odvrátit, ale nakonec se tam zjevil právě Zukriegl a hlavou vyrovnal. Očekával se tlak našeho mužstva ke konci zápasu a šance. Ovšem tutovku si vytvořili domácí, když šli na našeho brankáře v samostatném úniku, ale Peterka zasáhl výborně. Nejdříve balón vyrazil, poté jej chytil du rukavic, ale byl skluzem nešetrně trefen do ruky a následně musel být několik minut na hrací ploše ošetřován. Zranění nebylo natolik vážné, aby nemohl pokračovat v zápase a tak jsme nemuseli dohrávat o deseti. Vedení na naší stranu strhl následně Tóth. Dostal přihrávku mezi vápnem a kruhem, balón napálil na bránu a byla z toho nádherná branka, která se svezla po břevně a následně se od tyčky odrazila do brány, bezmocný brankář domácích jen sledoval trajektorii letu míče do brány. Kdo si myslel, že o vítězi je v tuto chvíli rozhodnuto, ten musel být překvapen. Domácí, byť hráli o deseti, se ještě do několika šancí dokázali dostat, ale dobře pro náš tým je neproměnili. A tak se přihlásilo o slovo naše mužstvo. Zukriegl si převzal balón na půlce, vyslal za obranu nabíhajícího Zejmona, který šel ze strany sám na brankáře. Ten se s ničím nepáral a z hranice vápna míč zakroutil do levého rohu a o vítězi už v tuto chvíli pochyb opravdu nebylo. Utkání už se poté jen dohrálo a náš celek zvítězil 6:4.

V dnešním utkání jsme byli svědky brankových hodů. Zápas pro naše barvy začal tím nejčernějším možným způsobem. Po chvilce jsme prohrávali o tři branky a kdo by v tu chvíli věřil v obrat, ten musel být povážován za blázna. Jenže skutečnost taková opravdu byla, do poločasu jsme dokázali snížit na 4:3 a ve druhém poločase dokonale využili početní výhody, i když hra tedy dobrá rozhodně nebyla. Bereme tři body a to je důležité. Další utkání zajíždíme opět na půdu soupeře. Soupeřem našemu mužstvu budou Roztoky. Utkání je naplánováno na neděli 1.10. 2013 od 17:00 SELČ.

2 thoughts on “1. mistrovský zápas

  1. Já taky chyběl ale už naposledy!

    To se mi líbí

  2. Kouám, že se hrálo bez obran, ale když jsou tři body, historie se neptá:) Good Job!

    To se mi líbí

Napsat komentář