SK Sparta Řevničov

2. kolo okresního poháru

Napsat komentář

Ani v poháru jsme nevybředli z matného, špatného výkonu a po zásluze dostali výprask

SK Lišany 5:0 (2:0)
SK Sparta Řevničov
2. kolo 4. 9. 2013 | 17:00

SK Sparta Řevničov: Tomeš P. – Bechynský (Bílek), Tóth, Pesl, Mudra – Hošek, Pedál, Husák Jakub, Hanzlík – Zejmon, Zukriegl

Rozhodčí: Aksamit – Špidra, Vyhnanovský

Trenéři: Bobák, Tóth

Po nepodařeném venkovním utkání v Roztokách, kde jsme utrpěli nepříjemnou porážku 4:0, jsme zajížděli k dalšímu utkání, tentokráte ovšem pohárovému, do nedalekých Lišan. Oba soupeři si dokázali vybojovat po vítězství nad Jesenicí, respektive Pavlíkovem, právo utkat se v dalším kole proti sobě. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Aksamit, na lajnách mu vypomohli Špidra a Vyhnanovský.

V utkání jsme museli postrádat Murča, který si plnil pracovní povinnosti, Arnošta, který nebyl zdravotně v pořádku a gólmana Peterku, která sý poranil v Roztokách koleno. Do utkání jsme vstoupili velmi špatně. Chyběl nám pohyb, technika a vesměs všechny aspekty, které jsou pro dobrý výsledek potřeba. Domácí od začátku drželi balón a naše mužstvo běhalo bez balónu. V první šanci nás ještě podržel gólman Pavel Tomeš, který domácího útočníka perfektně vychytal. To už ovšem neplatilo o chvíli později. Domácí se dostali do protiútoku, kde jsme u lajny nedokázali uhlídat útočníka, odkud se dostal balón před naší bránu a tam už dorážel zcela volný hráč, ani kupa těl obdržené brance nezabránila. Náš celek se snažil směrem dopředu něco vymyslet, ale tím, že se zbrkle balónů zbavoval, sebíral je soupeř a vyrážel ihned k rychlým kontrům do naší otevřené obrany. Metr posuzování nebyl v některých situacích stejný. Za co se na jedné straně pískal faul, to bylo někdy na druhé straně posouzeno jako čistý zákrok. Tato situace nastala chvilku před druhou brankou. Hošek vyvážel balón, zezadu mu škobrtl jeden z domácích o paty, faul se nepískal, domácí se zmocnili míče, dostali se do úniku dva na jednoho, kde přihrál před prázdnou bránu jednomu ze svých spoluhráčů, který dával do prázdné, jenže v tom okamžiku jej sestřelil skluzem Tóth. A jelikož už měl tento hráč jednu žlutou kartu po zastavení se slibně rozvíjejícího útoku, musel předčasně ze hřiště. Dohrávali jsme o deseti a to do konce chybělo ještě hodně času. Do konce první půle jsme už sice ani jednou neinkasovali, ale čekala nás ještě celá druhá půle o deseti mužích v poli.

Do druhé půle jsme nasadili Bílka místo Bechynského, který nebyl zcela zdravotně v pořádku. Na stopera se zatáhl kapitán Hošek, na svůj typický post se postavil Bílek, tedy na levého beka. První minuty nenaznačovaly, že soupeř hraje o jednoho hráče v poli navíc. Jeho kombinace v začátcích byly nepřesné, čehož jsme se snažili využít. Bohužel ani jedna akce se nám nepodařila dotáhnout do takové fáze, abychom soupeřovu svatyni ohrozili a vytvořili si tím šanci. V útoku byl v tu dobu Pesl, který se vysunul, jelikož došlo ke druhému střídání, kdy se na hrací plochu podíval Vacínek, další hráč, který není úplně zdravotně v pořádku a čeká jej operace kolena. Zajímavá situace se udála po pasu na Pesla, který zatáhl balón do vápna, kde po souboji s domácím hráčem spadl, ale penalta se nepískala. těžko posoudit z mého postavení. Na druhé straně se penalta pískala rychlostí světla. Vacínek skluzem ve vápně fauloval domácího hráče a Lišany šly do tříbrankového trháku. Do konce chybělo v tu chvíli asi dvacet minut a tato branka definitivně odpor našeho mužstva zlomila. Domácí už si v těchto minutách vývoj utkání hlídali a naše mužstvo, vyjma pár momentů, do ničeho nepouštěli. Výsledkem toho byla čtvrtá branka, kdy šel domácí hráč po pasu sám na našeho brankáře. Udělal mu kličku a do prázdné brány vstřelil čtvrtý gól. Pátý gól jsme obdrželi v úplném závěru, kde jsme ještě mohli poté korigovat po dlouhém nakopávaném míči na Mudru, ale ten na domácího brankáře nevyzrál, který jeho střelu vyrazil na rohový kop. Utkání tak mělo na konci jasného vítěze.

Ani další utkání se nám nepovedlo. V Lišanech jsme podali špatný výkon, po kterém jsme si nezasloužili nic jiného než takovýto výsledek. Další utkání sehraje naše mužstvo v neděli na domácí půdě. Soupeřem mu v mistrovském utkání bude celek Čisté. Utkání je naplánováno na 08.09. 2013 od 17:00 SELČ.

Napsat komentář