SK Sparta Řevničov

4. mistrovský zápas

1 komentář

Na Olympii jsme překvapili a vedoucí celek soutěže dokázali na jeho hřišti porazit

SK Olympie Rakovník 2:4 (1:4)
SK Sparta Řevničov
4. kolo 14. 9. 2013 | 10:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Bechynský (Tomeš P.), Tóth, Pesl (Hanzlík), Urbanovič – Hošek, Bílek, Husák Jakub, Pedál – Mudra, Zejmon

Branky: Bílek, Tóth, Husák Jakub, Hanzlík

Rozhodčí: Sedláček – Szabo, Blín

Trenéři: Bobák, Tóth

Po zpackaném závěru domácího utkání s Čistou, kdy jsme ztratili zbytečně dva body, jsme se vydali na neoblíbenou půdu do Rakovníka. Zde jsme změřili síly s tamním mužstvem, které prozatím neztratilo v sezóně ani bod. Dnešní utkání hráno netradičně v sobotu od 10:00 SELČ odřídila trojice sudích. Jako hlavní arbitr Sedláček, na lajnách mu vypomohli Szabo a Blín.

V dnešním utkání jsme postrádali několik hráčů. Ze zdravotních důvodů chyběl Arnošt a Zukriegl. Z pracovních naopak zase Murčo. O první útok se postaral Mudra, kterého našel nákopem za obranou Hošek, ale Mudra nedokázal balón procpat do vápna na své spoluhráče. Do utkání jsme vstoupili zakřiknutě a domácí toho v prvních minutách využili ke dvěma dobrým akcím. Po naší levé straně pronikli k vápnu, naservírovali balón do vápna na svého spoluhráče, ale toho nohama vychytal Peterka. Domácím se podařil následně ještě jeden útok, když centrovali od lajny do vápna, kde hlavičkoval na zadní tyči osamocený hráč, ale pouze vedle naší svatyně. To byly dvě šance, které si domácí vytvořili, poté už toho tolik neměli. Náš celek začal následně přebírat iniciativu a začal si vytvářet šance. První akce a hned jsme se mohli radovat ze vstřelené branky. Kapitán Hošek našel dlouhým pasem u lajny Pedála, ten přistrčil míč na vápno Bílkovi a ten křižnou ranou přes celou branku do šibenice nedal domácímu brankáři sebemenší šanci. Byli jsme na koni a hráli dobrý fotbal a soupeř nevěděl, kam dříve skočit. O druhou branku se postaral Tóth a opět v tom měl prsty Hošek. Ten centrem za obranou našel Tótha, ten šel do souboje s gólmanem, balón propadl, odrazil se od tyčky přímo před dobíhajícího Tótha a ten už neměl problémy s tím balón uklidit. Vedli jsme o dvě branky a dobrou kombinací soupeře moc do útočných akcí nepouštěli. Domácí zahrávali pouze standardní situaci u vápna, ale gól z toho vytěžit nedokázali. Na druhé straně po střelách Bílka s Husákem zvonila tyčka. Po průniku Bechynského a zpětné přihrávce Hoška právě na našeho stopera opět zazvonilo, tentokráte ovšem břevno. Pak se do šance po špatném odkopu domácího brankáře dostal Jakub Husák, ale gólman nakonec dokázal jeho ránu na poslední chvíli zneškodnit. A aby toho nebylo málo, ke střele se dostal ze střední vzdálenosti Tóth a domácím zvonilo v uších znovu, opět to bylo břevno. V další šanci se zjevil Zejmon, ale ještě zbytečně na velkém vápně vracel Hoškovi, který nastřelil pouze protihráče. O třetí branku a vůbec první v našem dresu se postral novic a to Jakub Husák, když dorazil balón za domácího brankáře. Domácím se podařilo snížit z přímého volného kopu, ten Peterka vyrazil, poté byl rukama držen Pedál, ale faul se nepískal a domácí Kozák snížil narozdíl dvou branek. Poté byl u lajny nevybíravě skluzem zraněn Pesl a do hry šel Hanzlík. Ten po svém krátkodobém pobytu na hřišti rozjásal hostující fanoušky počtvrté. Pedál adresoval centr do vápna a tam byl jako první právě Hanzlík a před gólmanem uklidil balón do brány. To už běžela pětačtyřicátá minuta utkání. Následně sudí první poločas ukončil.

Do druhého poločasu jakoby nastoupilo jiné mužstvo. Náš celek se zatáhl a začal chybovat. Kombinace už nefungovala tak, jako v prvním poločase a proto jsme se často uchylovali k dlouhým nakopávaným míčům. Soupeř se dostával do šancí a jen velmi dobrý výkon Peterky a několik výtečných zákroků drželo naše mužstvo nad vodou. Skórovat se domácím podařilo po průniku středem, když jím prošel Kozák, dostal se až do vápna a pod padajím Peterkou dostal míč do brány. Nejhorší nebylo to, že jsme inkasovali branku, ale to, že si obnovil zranění stoper Bechynský a na hřišti jej musel nahradit Pavel Tomeš. V tu chvíli chybělo do konce ještě dost času, aby domácí zkusili se zápasem něco udělat. Ale ani oni nebyli bezchybní a po brejkové situaci se dostal do šance Hanzlík, ale gólman domácích jej skluzem čistě o šanci připravil. Pak se zjevil v šanci Zejmon, ale ve vápně balón netrefil ideálně a střela neměla potřebnou razanci. Po této brance domácí ještě více uzamkli naše mužstvo před pokutovým územím a bušili do nás. Zuby nehty jsme tlaku odolávali. Poté přišla sporná situace u velkého vápna a následná standardní situace pro domácí. Z následného přímého kopu balón lízá břevno. O několik minut později obdobná situace a opět balón po střele lízá břevno. Olympie vsadila vše na jednu kartu a vrhla se do útoku. Z protiútoku proto ke konci mohlo udeřit duo Mudra, Pedál, ale nevedlo se jim tak, jak si oba představovali. Utkání to bylo vyhecované, domácí si stěžovali na sudí, utkání se nevyvíjelo podle jejich představ. Sudí Sedláček ovšem utkání odřídil s citem a hlavně dobře.

Dnes jsme prolomili prokletí stadionu na Olympii a odvážíme si tři body. Za první poločas si to určitě zasloužíme. Ten druhý už tak dobrý nebyl, ale náskok z první půle byl dostatečný a udrželi jsme jej. Velice důležité body. Dotáhli jsme se do horní poloviny a už vyhlížíme příští zápas, který sehrajeme na domácí půdě proti celku z Chrášťan. Utkání je naplánováno na neděli 22.09. 2013 od 16:30 SELČ.

1 thoughts on “4. mistrovský zápas

  1. Natrženej stehení sval,6 tejdnu v hajzlu:-(:-(:-(

    To se mi líbí

Napsat komentář