SK Sparta Řevničov

5. mistrovský zápas

Napsat komentář

Ani napodruhé jsme na domácí půdě nedokázali zvítězit a všechny body přenechali soupeři

SK Sparta Řevničov 1:2 (0:2)
TJ Slavoj Chrášťany
5. kolo 22. 9. 2013 | 16:30
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Tóth, Pesl (Pidrman), Mudra – Bílek, Hošek, Pedál, Hanzlík (Mutl) – Husák Jakub, Murčo

Branky: Hošek

Rozhodčí: Beran – lajk Landa, lajk

Trenéři: Bobák, Tóth

Po tříbodovém exportu z Rakovníka se naše mužstvo opět představilo na domácí půdě. Soupeřem našemu mužstvu byl celek Chrášťan. Ten si poradil v minulém kole z poslední Srbčí a před domácím publikem jí vyprovodil výsledkem 6:1. Náš celek, jak jsem avizoval, zvítězil 4:2 na Olympii Rakovník. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Beran, na lajnách mu vypomohli lajci, na naší straně jmenovitě Landa.

Do dnešního zápasu jsme už mohli počítat s posilami. Připravení byli Pidrman, Mutl a Ládek. První dva jmenované máme na hostování a Ládek je naším odchovancem a po pauze se opět vrací na trávník. Chyběl Zejmon, který měl blíže nespecifikované zranění a Arnošt, který stále laboruje s třísly. Do zápasu jsme vstoupili dobře. Míč jsme měli povětšinu času na svých kopačkách a vytvářeli si šance. Když už jsme se hezkou kombinací dostali na dostřel soupeře, tak jsme nezakončili přesně a nebo zakončili velmi slabě, s čímž si samozřejmě hostující brankář věděl rady. A to byl právě ten trn, který nás po celý zápas „píchal v patě“. Největší šanci poslat naše mužstvo do vedení měl Hanzlík, když si našel odražený balón, ale z otočky pouze orazítkoval tyčku hostující svatyně. Několikrát se dostal do dobré střelecké pozice i Pedál, ale také nemířil přesně. Kopalo se v prvním poločase spousty rohů, ale ani jeden jsme nedokázali zužitkovat, byť několikrát byl balón doslova už v bráně, ale v klubku hráčů jej nikdo za pověstnou lajnu bohužel nedostal. Soupeř se dostal ke dvěma nebezpečným střelám z hranice velkého vápna, ale ani jedna neměla potřebnou přesnost, aby si našla místečko v naší bráně. Důležitý moment přišel po našem přímém volném kopu. Husák se nedomluvil s Bílkem, kdy jeden chtěl rozehrávat nakrátko, druhý zase ne, rozehráli jsme nakrátko, soupeř balón vypíchl. Po levé straně se vydal do protiútoku, zatáhl jej doprostřed a posunul vedle sebe na volného spoluhráče, který vystřelil a i s pomocí teče dostal balón do naší brány 0:1. Co bylo platné, že se hrálo většinou na soupeřově polovině, když zachvíli si v podstatě vstřelíme další branku sami. Na půlící čáře přijde špatná rozehrávka doprostřed hřiště, tam jí opět vypíchne jeden z hostujících hráčů, posune loptu doprava na volného spoluhráče. Ten se vřítí do vápna a okolo Peterky střílí druhou branku svého mužstva. Slušná sprcha pro naše barvy, ale když se nepromění ani ty největší šance, které jsme v prvním poločase měli, pak je to těžké.

Do druhého poločasu jsme šli s cílem co pokud možno nejdříve vstřelit kontaktní branku. To se nám také povedlo, když jsme vybojovali standardní situaci kousek za hranicí velkého vápna. Exekuce se chopil kapitán Hošek a přízemní střelou okolo zdi prostřelil hostujícího brankáře, byť ten si na balón sáhl, ale vyrazit jej už nedokázal. Opět utkání probíhalo ve stejném trendu jako první poločas. Drželi jsme balón a snažili se soupeře přelstít a vyrovnat. To se nám mohlo povést po Pedálově průniku do vápna, následné zpětné přihrávce na Hoška k penaltovému puntíku. Jenže náš kapitán si ještě míč zpracoval a posléze už na střelu bylo pozdě, jelikož ve skluzu jej zablokoval hostující obránce. Chrášťany hrozily z brejků, ale také neměly správně seřízenou mušku a jejich střely lítaly vysoko nad branku. Čas utíkal neúprosně a na vstřelení alespoň vyrovnávací branky zbývalo stále méně a méně času. Do zakončení se několikrát dostal Husák, ale střela mu vždy nesedla. Agilní směrem dopředu byl i Bílek, ale ani tomu se nepodařilo ohrozit hostující svatyni. Do hry jsme v tu chvíli nasadili čerstvou krev v podobě Pidrmana a Mutla. Ze hřiště odešel Hanzlík a Pesl. Začali jsme hrát na tři obránce, abychom podpořili co možno nejvíce útočnou fázi. Bylo to už v této fázi utkání těžké, soupeř se soustředil na bránění a ojediněle zkoušel z brejku ohrozit naší branku. V úplném konci zápasu jsme mohli inkasovat ještě potřetí, když jsme ztratili balón na půlící čáře a soupeř šel do přečíslení, ale nakonec nedokázal slibně se rozvíjející akci dotáhnout do zdárného konce. Náš celek se v závěru už do žádně vážnější šance nedostal a soupeř tak dokázal na našem hřišti zvítězit v poměru 1:2.

Dnešní utkání poznamenala špatná koncovka v důležitých momentech zápasu a dvě chyby, které jsme udělali před soupeřovými dvěma brankami. Hostující celek se tak výhrou na naše mužstvo bodově dotáhl, naopak našemu mužstvu celky nad ním zase o kousek utekli. Nedá se nic dělat, než se připravit na nadcházející utkání. To sehrajeme na venkovní půdě. Zajíždíme v neděli 29.09. 2013 na Lány, kde se utkáme s tamním B mužstvem. Výkop utkání je stanoven na 16:30 SEČ.

Napsat komentář