SK Sparta Řevničov

6. mistrovský zápas

Napsat komentář

Na Lánech jsme přežili pokutový kop a nakonec odjíždíme s jedním bodem

SK Lány B
0:0
SK Sparta Řevničov
6. kolo 29. 9. 2013 | 16:30
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Tóth, Pesl, Mudra – Hošek, Bílek, Husák Jakub, Hanzlík (Ládek) – Zejmon, Pidrman (Mutl)

Rozhodčí: Polívka – Vyhnanovský, Špidra

Trenéři: Bobák, Tóth, Šrytr

Okresní soutěže nezahálely ani tento víkend a pokračovaly šestými koly. Naše mužstvo zajíždělo na Lány, kde se utkalo s tamním B mužstvem. Náš soupeř byl před tímto zápasem o dva body před námi. V posledním kole si Lánští s přehledem poradili se Srbčí, když jí na jejím hřišti vyprovodili pěti brankami. Náš celek se představil před vlastními fanoušky a představení to dobré rozhodně nebylo. Po mnoha neproměněných šancích jsme z trávníku po prohře 1:2 odcházeli se svěšenými hlavami. Dnešní utkání na Lánech odřídil jako hlavní sudí Polívka, na lajnách mu vypomohli Vyhnanovský a Špidra.

Do dnešního utkání jsme nemohli počítat s Pedálem, který je nemocný, se Zukrieglem, který se léčí po operaci, dále také s Arnoštem, který také není zcela zdravotně fit. S pošramoceným kotníkem do dnešního duelu nastupoval Pesl. Naše taktika byla víc než jasná, Namísto toho, abychom něco zbytečně vymýšleli, tak jsme chtěli hrát na dlouhé nakopávané míče za obranu soupeře. Bohužel většina míču se jako bumerang vracela zpět, jelikož hlavičkových soubojů jsme vepředu vyhrávali poskrovnu. Domácí se snažili praktikovat něco podobného. Ale nebyla to pouze bouchaná tam a zase zpátky, pokud situace dovolila, snažila se obě mužstva o kombinaci. Větších šancí k vidění nebylo. Několikrát se soupeř dostal do zakončení, ale mířil nepřesně. Náš celek si vypracoval několik rohových kopů, ale standardní siuace dnes nebyly natolik nebezpečné, jak tomu bývá jindy zvykem. Šanci v prvním poločase měl Hanzlík, když si našel odražený balón právě po jedné standardce, ale z otočky pálil nad břevno domácí brány. Na druhé straně si domácí vytvořili šanci po rohovém kopu, když hlavičkoval jeden z domácích hráčů, ale Mudra stojící u pravé tyčky loptu vyhlavičkoval z brankové čáry. Pohnout skóre v prvním poločase mohl ještě Pesl, ale odražený balón poslal placírkou ve vápně mimo tři tyče. K vidění byl bojovný zápas se spoustou osobních soubojů, po jednom z nich dostal záložník Bílek kartónek žluté barvy. Nesmíme ovšem opomenout zákrok na Mudru na půlce, kterého se dopustili domácí, ale potrestáni kartou nebyli. V prvním poločase se hrstka fanoušků vážnější šance nedočkala a na ukazateli skóre, kterým na Lánech mimo jiné disponují, svítili dvě nuly.

Do druhého poločasu jsme nastoupili beze změny v sestavě. Úvod druhé půle nás nezastihl, jak se tak říká, v optimálním rozpoložení a domácí byli v těchto momentech lepším mužstvem. Nechali jsme se ovšem zatlačt úplně zbytečně, ztráceli jsme míče a z toho pramenily přečíslení a nebezpečné střely ze střední vzdálenosti. Domácí se sice do zakončení dostali, ale jejich střely byly buďto nepřesné a nebo slabé a náš brankář Peterka si s nimi hravě poradil. Lánští měli po jedné akci dokonce možnost zahrávat pokutový kop. Ten byl nařízen za údajné zaháknutí domácího hráče Hoškem. Soupeř se role ovšem zhostil ledabyle. Našeho brankáře sice poslal na druhou stranu, než kam kopnul loptu, ale byla to šmudla, která se nakonec odrazila od tyčky a následně jí ukryl do svých rukavic Peterka. Hra se v dalších momentech vyrovnala a s blížícím se koncem zápasu mělo místy navrch i naše mužstvo. Několikrát se dostával po pravé straně do brejku bek Mudra, ale byl vždy nešetrně zkosen domácím hráčem. Karta ovšem následovala až po třetím nevybíravém zákroku ke konci zápasu. Za tento zákrok dostal domácí hráč druhou žlutou kartu a musel předčasně do kabiny. Dohrávali jsme tedy v početní převaze a do jedné šance jsme se přeci jenom dostali. Dlouhý balón propadl do vápna, kde jej neudržel v rukavicích domácí branář, ale Hošek byl zády a zakončit se mu nepodařilo, domácí loptu odkopli do bezpečí. V úplném závěru jsme ještě kopaly dva rohové kopy, ale ani po jednom z nich se nám nepodařilo skórovat. Sudí polívka nenastavil po několika ošetřeních a střídáních ani minutu a zápas ukončil takřka na minutu. V duelu jsme se tedy branky nedočkali.

V dnešním zápase jsme přečkali pokutový kop a odvážíme si jeden bod. Po průběhu zápasu je bod asi zasloužený pro oba mančafty a ani jeden jím nemůže pohrdnout, byť domácí můžou žehrat jen sami na sebe nad neproměněným pokutovým kopem. V dalším utkání se představíme na domácí půdě. Soupeřem našemu celku budou Pustověty. Utkání je naplánováno na neděli 06.10. 2013 od 16:00 SEČ.

Napsat komentář