SK Sparta Řevničov

8. mistrovský zápas

komentáře 2

V Lišanech jsme opět nedokázali zvítězit a na kontě už máme v pořadí třetí remízu

SK Lišany 2:2 (0:1)
SK Sparta Řevničov
9. kolo 13. 10. 2013 | 16:00

SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Matějka (Bílek), Zejmon (Pidrman), Mudra (Arnošt) – Hošek, Murčo, Husák Jakub, Pedál – Tóth, Petráček (Hanzlík)

Trenéři: Bobák, Tóth, Šrytr

Branky: Tóth 2x

Rozhodčí: Polívka – Kalaš, Matějková

Po remíze na Lánech a na domácí půdě s celkem Pustovět, chtělo naše mužstvo naplno bodovat v Lišanech, kde se mu dlouhodobě nedaří, což potvrdil pohár před sezónou (prohra 5:0). Domácí si v minulém kole hravě poradili s trápící se Srbčí, když jí na jejím hřišti vyprovodili debaklem 9:0. Naše mužstvo na domácí půdě nedokázalo porazit soupeře z Pustovět a po remíze 1:1 bralo pouze bod. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Polívka, na lajnách mu vypomohli Kalaš a Matějková.

Do Lišan jsme odcestovali v plné palbě. Bylo nás dokonce sedmnáct, což už ani tolik dresů nemáme. Sestava se oproti domácímu zápasu mnoho nezměnila. Začali jsme trochu zakřiknutě a domácí se toho snažili ihned v úvodu využít. Nejdříve jsme nechali dvakrát jejich útočníkovi prostor na velkém vápně a ten neotálel a ihned vystřelil. První střela šla vedle, s druhou si poradil gólman Peterka a loptu schoval do rukavic. Naše mužstvo zahrozilo po narážečce Pedála s Tóthem, když se prvně jmenovaný dostal do vápna, ale střela neměla patřičné parametry. Když jsme se vymanili z menšího tlaku domácích, hra se vyrovnala a začali jsme si vytvářet šance. Do jedné takové se dostal po krásném dloubáčku za obranu Petráček, z hranice velkého vápna vystřelil k tyči, gólman soupeře dokázal míč tak tak skrýt před dobíhajícím Tóthem. Lišany zahrozily brejkem do otevřené obrany, když střelu ve vápně dokázal nohama vykopnout Peterka na rohový kop. Do další šance se dral Tóth, ale domácí bek mu brnkl o paty a ten upadl, ale sudí Polívka nechal ve hře pokračovat. Následně už se naše mužstvo mohlo radovat, centrovaný míč do vápna se odrazil přímo na nohu Tótha a ten dorážkou ve vápně poslal naše barvy do vedení 0:1. Soupeř se nevzdal a dál se snažil prolomit naší obranou zeď.  Šance si nějaké vytvořil, ale stav utkání již do konce prvního poločasu zůstal nezměněn. Do kabin jsme tedy odcházeli o něco spokojenější, když jsme vedli 1:0.

Do druhého poločasu vystřídal Petráčka bek Hanzlík. Do útoku se postavil Jakub Husák. Uběhlo necelých pět minut a skóre zápasu se měnilo znovu. Mudra se dostal po pravé straně do úniku, poslal středně vysoký balón do vápna, tam si naběhl Tóth a placírkou usměrnil balón k levé tyči 0:2. Jenže o deset minut později bylo sníženo. Při odkopu v pokutovém území trefil Zejmon jednoho z útočníků tak nešťastně až se od něj odrazil balón do naší brány, smolná to branka 1:2. Za tohoto stavu si natáhl stehenní sval Matějka a musel vystřídat, ve hře jej nahradil Bílek. Na předstopera se zatáhl Tóth a domácí nás začali bohužel přehrávat. Několik šancí, které si ještě domácí vytvořili, jsme přežili bez újmy. Lopta poskakovala ve vápně, ale vždy jsme jí dokázali odkopnout do bezpečí. Na druhé straně mohl navýšit skóre nejdříve po rohovém kopu Hošek, následně se k dorážce dostal i Tóth, ale branku o kousek netrefil. Ve zbývajících deseti minutách jsme byli pod tlakem soupeře. Odolávali jsme, seč nám síly stačily. V několika situacích nás podržel Peterka. Domácím se přeci jenom podařilo vývoj utkání srovnat na remízový stav. Za naší obranu přišel dlouhý načechraný balón, který propadl až do vápna a tam se ocitl osamocený domácí útočník a srovnal brankový účet. Domácím to v tu chvíli nestačilo a stále se hnali za vedoucím a v tu chvíli už i vítězným gólem. Po několika závarech se jim to ovšem nepovedlo a poslední šanci na změnu skóre mělo naše mužstvo. Nejdříve Bílek vyprášil rukavice střelou ze střední vzdálenosti, aby poté sám rozehrál rohový kop. Po něm se dostal do šance na malém vápně Hošek, ale ani ten nedokázal propálit kupku těl stojící před sebou. Vzápětí sudí Polívka bez nastavení utkání ukončil.

Dnešní utkání jsme začali vlažně, ale postupně jsme se dostali do hry. Vyústěním toho byla naše vedoucí branka. Druhý poločas jsme začali perfektně a po chvilce si vypracovali dvoubrankový náskok. Ale ani to nestačilo a po našem vynuceném střídání jsme se nechali soupeřem zatlačit a ten z toho dokázal vytěžit dvě branky. Získali jsme tak opět pouze bod a v tabulce jsme se propadli do dolních pater. Tabulka je ovšem až do čtvrtého místa vyrovnaná a bude záležet na každém utkání. Další zápas sehrajeme v neděli 20.10. 2013 od 15:30 SEČ na domácí půdě. Přivítáme vedoucí celek soutěže a to mužstvo Zavidova B. Přijďte naše mužstvo podpořit v této ne moc příznivé situaci a pomoci mu konečně ke třem bodům.

2 thoughts on “8. mistrovský zápas

  1. Vážení fotbalisté, Vážení trenéři,

    dne 18.10.2013 mimořádná schůze všech hráčů a trenérů v klubovně na hřišti. Začátek od 18:00 hod.
    Téma: současný stav a výsledky týmu dospělích, chod klubu a jeho další fungování. Očekávám od Vás všech příspěvky v debatě. Nastal nejvyšší čas si sednout a trošku si podiskutovat věcně a k tématu. Doufám, že za 2 hodinky vše stihneme.

    Jiří Pesl

    To se mi líbí

  2. oki píši si do diáře:)

    To se mi líbí

Napsat komentář