SK Sparta Řevničov

9. mistrovský zápas

Napsat komentář

Opět jsme vedli o dvě branky, opět jsme nedokázali utkání dovést do zdárného konce

SK Sparta Řevničov 2:3 (2:1)
FC 05 Zavidov B
9. kolo 20. 10. 2013 | 15:30
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Hošek, Bílek, Mudra – Pedál, Murčo, Husák Jakub (Pidrman), Hanzlík (Matějka) – Tóth, Petráček (Ládek)

Trenéři: Bobák, Tóth, Šrytr

Branky: Tóth, Hanzlík

Rozhodčí: Titlbach – Šefara, lajk Bobák

Okresní soutěž se mílovými kroky blíží ke konci podzimní části. Naše mužstvo se v dalším kole představilo na domácí půdě. Soupeřem mu byl celek Zavidova, který je prozatím lídrem soutěže. V minulém kole si soupeř dokázal poradit s trápící se Srbčí, kterou domů poslal s jedenáctigólovým nášupem. Náš celek naopak nedokázal slibně se vyvíjející utkání v Lišanech dotáhnout do zdárného konce a přišel o dva body. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Titlbach, na lajnách mu vypomohl Šefara a lajk z našich řad Bobák.

Byť se zápasy mužstev soupeře překrývali, nepřijeli v žádné zplácané sestavě. Ihned po rozehrávce hosté vnikli do našich obraných řad a dostali se do zakončení, ale bohužel pro ně skončila střela vedle brány. V následujících dvaceti minutách přebralo iniciativu naše mužstvo. Na soupeře jsme spustili aktivní hru a to se nám vyplatilo. Tóth dostal mezi obránci o něco více prostoru než je zdrávo a dokázal toho využít. Zpracoval si vysoký balón a levou nohou přeloboval vyběhnuvšího gólmana soupeře. I nadále jsme pokračovali v aktivní hře a soupeře přehrávali. Výsledkem toho byla druhá vstřelená branka. O tu se postaral záložník Hanzlík. Ten si našel odražený balón ve vápně a uklidil míč k tyči, byť brankář soupeře si na balón sáhl, ale vyrazit jej mimo tři tyče nedokázal. Poté se probudil i soupeř a naše mužstvo zatlačil. Soupeř si začal vytvářet šance, ale proti byl náš brankář Peterka, který několikrát naše mužstvo podržel. Vstřelit branku se soupeři povedlo až po rohovém kopu. V našem vápně nastal závar, kdy nejdříve zasahoval náš brankář, následně soupeř vystřelil do břevna, lopta se odrazila zpátky do chumlu hráčů, tam se k míči dostal hostující hráč, vystřelil, Peterka míč chytil na brankové čáře do rukavic. Následně jej přes ruce kopl hostující hráč a dostal u tyčky míč do branky. Strhla se strkanice a výsledkem toho byl uznaný gól. pro všechny zúčastněné to byl šok, ale rozhodčí Titlbach byl jiného názoru a i po vysvětlování, že náš brankář míč držel, branku uznal. První poločas jsme tedy vyhráli 2:1.

Do druhého poločasu vstoupily obě mužstva rozdílně než do poločasu prvního. Kdežto první půli začalo naše mužstvo velmi aktivně, v té druhé pomyslné žezlo zápasu převzal soupeř. Začal být aktivní a naše mužstvo zatlačil do defenzivy. Dlouho jsme se nemohli z tlaku soupeře vymanit a ten se tlačil do zakončení a bylo vidět, že s tímto výsledkem se spokojit nechce. Z následného tlatku se začaly rodit šance. V několika případech jsme ještě šance soupeře přežili bez úhony. Jenže co jsme přežili na začátku druhé půle, to už neplatilo o něco později. Blecha se dostal na hranici vápna do zakončení a prostřelil našeho brankáře. Bylo srovnáno a začínalo se od začátku. Byl to v tuto chvíli boj o každý metr hrací plochy a přibývalo nešetrných zákroků na obou stranách. Po jednom takovém dostal žlutou kartu Urbanovič. Soupeř přeci jenom dokázal misku vah převážit na svojí stranu. Zavidovští podnikli útok po naší pravé straně, míč se dostal na hranici velkého vápna k jednomu z útočníků a ten krásnou křižnou střelou vymetl růžek naší svatyně.Nezbývalo nám nic jiného, než ze sebe vymáčknout poslední zbytky sil a pokusit sealespoň o vyrovnávací branku. Bohužel k žádnemu většímu tlaku jsme se nedostali. Vyloučen za stažení byl Urbanovič. Nutno podotknout, že tentýž hráč již mohl dostat druhou žlutou po faulu na půlící čáře chvíli před tímto zákrokem. Vyrovnat se nám tedy nepodařilo a ze hřiště odcházíme s prohrou 2:3.

Dnešní utkání jsme začali perfektně. Soupeře jsme zaskočili dvěma rychlými brankami. Od poloviny prvního poločasu soupeř přidal a výsledkem toho byl velice sporný gól. Druhý poločas začal velmi aktivně náš soupeř a dokázal srovnat. A když se mu povedla i akce ke konci zápasu, šel do vedení. To si již následně pohlídal a odjíždí z našeho hřiště se třemi body. Další utkání sehraje naše mužstvo v Rynholci. Utkání je naplánováno na neděli 27.10. 2013 od 14:30 SEČ.

Napsat komentář