SK Sparta Řevničov

10. mistrovský zápas

1 komentář

Na Baníku jsme ve druhém poločase utkání otočili a vezeme tři body

TJ Baník Rynholec 2:3 (2:1)
SK Sparta Řevničov
10. kolo 27. 10. 2013 | 14:30
SK Sparta Řevničov: Fejfar Lukáš – Hošek, Murčo, Pedál, Husák Jakub, Mudra – Pidrman, Bílek, Hanzlík (Pesl) – Tóth, Petráček (Ládek)

Trenéři: Tóth, Šrytr

Branky: Petráček, Husák Jakub, Tóth

Rozhodčí: Polívka – Faigl, Brožek

V dalším kole nás čekal velice těžký oříšek. Náš celek zajížděl na UMT do Rynholce, aby zde poměřil síly s tamním mužtvem. Rynholečtí se nacházejí na prozatímní třetí pozici se získanými sedmnácti body. Náš celek na tom není úplně nejlépe, jelikož už za devět kol čtyřikrát remizoval. Nacházíme se na příčce desáté s deseti body. Dnešní utkání hodně napoví, zda se přiblížíme k mužstvům v horní polovině tabulky. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Polívka. Na lajnách mu vypomohli Faigl a Brožek.

Před zápasem jsme museli řešit potíže, jelikož nám chyběl Peterka a chytat nemohl ani po zranění Pavel Tomeš. Na výpomoc byl povolán Lukáš Fejfar, kterému tímto samozřejmě děkujeme. Jinak jsme přijeli takřka v optimální sestavě, chyběl pouze vykartovaný Urbanovič. Od začátku zápasu se nehrál nikterak líbivý fotbal. Domácí chtěli od začátku diktovat tempo hry, ale míč na svých kopačkách mělo více času naše mužstvo. Dlouho se hrálo od vápna k vápnu bez vážnějšího ohrožení obou gólmanů. První branka padla po výpadu po naší pravé straně, kdy se dostal do zakončení Mudra a jeho střelu následně dorážel Petráček, stojivší přesně tam, kde měl. Rynholečtí nechtěli zůstat pozadu a začali se tlačit více k naší bráně. Vyústěním toho byla vyrovnávací branka, o kterou se postaral Měsíček, když překvapil u tyčky našeho brankáře Fejfara. Ten počítal spíše s centrem a ne se střelou z dosti velkého úhlu. Po naší pravé straně se dostal do výpadů Hanzlík, ale buď vystřelil nepřesně a nebo nenašel ve vápně správného adresáta. Domácím se přeci jenom ke konci poločasu podařilo strhnout vedení na svojí stranu. Špatnou rozehrávku Hoška přes celou šíři vystihl Kříž a jelikož náš brankář předtím rozehrával na rohu velkého vápna balón, pozice pro zaskórování tudíž byla velice snadná. Domácí do kabin odcházeli o branku šťastnější a bylo jasné, že druhý poločas bude pro fanoušky ještě dost zajímavý.

Do druhého poločasu už nenastoupil Hanzlík, který se v průběhu první půle zranil. Za něj do hry naskočil Pesl, který se postavil na hrot, Tóth se zatáhl na předstopera. Začátek druhé půle jsme měli velmi dobrý. Soupeře jsme zatlačili na jeho polovinu a vytvořili si spousty rohových kopů. Po jednom z nich došlo ve vápně domácích k závaru, ale ani jeden z našich nedokázal loptu dotlačit do brány. Gól visel ve vzduchu a nakonec jsme jej vstřelili. Odražený míč za velkým vápnem trefil nádherně do levého víka Husák a rázem bylo zase o co hrát. Do konce v tu chvíli zbývalo ještě dost času a v těchto momentech jsme byli lepším mužstvem. Pesl v útoku naší hru rozhýbal. Nejdříve ovšem několikrát utekl po lajně Mudra, ale Pesl na přední tyči nedokázal míč usměrnit do brány. To se povedlo až o chvíli později, když Petráček pustil míč za sebe na Tótha a ten urugvajským bodlem z hranice velkého vápna přesně k tyči poslal naše barvy do vedení. Rozhodnout zápas mohl Pesl po přiťuknutí Petráčkem. Náš útočník se zjevil sám před brankářem, ale střelu poslal pouze vedle levé tyče. O osudu utkání mohlo být rozhodnuto i po průniku Murča, kdy našeho hráče vzal ve vápně Jakub Kougl. Bohužel píšťalka sudího Polívky zůstala němá. Na druhé straně naopak nabídl standardní situaci po špatně odpískaném faulu. Fejfar se ovšem zaskočit nenechal a střelu vytáhl nohou mimo tři tyče. Na druhé straně mohl skórovat ještě Tóth, když mu adresoval dloubáček za obranu Husák. Náš hráč přehodil vyběhnuvšího brankáře, ale lopta skončila těsně nad brankou. Ke konci utkání jsme se zatáhli a domácí nás zatlačili. Ještě zbytečně vzplály emoce, kdy Kaválek nesmyslně dojel Tótha po odkopu míče a byla z toho strkanice. Sudí Polívka to vyřešil žlutou kartou pro domácího hráče. Závěrečnému tlaku jsme i přesto odolali a po zásluze si odvážíme pro nás velice důležité tři body.

Dnešní velice těžké utkání jsme zvládli na výbornou. Utkání jsme ve druhém poločase zvrátili v náš prospěch a domů vezeme tři body. Další utkání bude k vidění v sobotu. Na náš pažit zavítá soused v tabulce a to Kroučová. Derby je naplánováno na sobotu 02.11. 2013 od 12:00 SEČ.

1 thoughts on “10. mistrovský zápas

  1. Jj ještě jednou díky panu Kamňákovi pomohl nám vyloupit Řáholec a na to Sparta nezapomíná!Myslim že pan Sutě mu na dokopný udělí vyznamenání 🙂

    To se mi líbí

Napsat komentář