SK Sparta Řevničov

11. mistrovský zápas

Napsat komentář

Kroučovou jsme na domácím pažitu udolali a po zásluze slavíme tříbodový zisk

SK Sparta Řevničov 1:0 (1:0)
TJ Sokol Kroučová
11. kolo 2. 11. 2013 | 12:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Hošek, Husák Jakub (Hanzlík), Pesl – Pedál, Murčo, Bílek, Mudra – Tóth, Petráček (Pidrman)

Trenéři: Bobák, Tóth, Šrytr

Branky: Pedál

Rozhodčí: Brožek – Sedláček, Kaválek

Po úspěšném vystoupení na půdě Rynholce čekalo naše mužstvo další utkání. Na náš pažit přijel soupeř přespolní a to Kroučová. Tento zápas je již od počátku vnímán jako utkání s nádechem poddžbánského derby. Kroučová si v minulém domácím zápase poradila s dosud trápící se Srbčí, když jí na domácí půdě porazila těsným výsledkem 2:1. Naše mužstvo zaskočilo Rynholec, který si nepřipouštěl zaváhání a vyhrálo zde 3:2. Dnešní utkání odřídila trojice sudích. Jako hlavní arbitr Brožek, na lajnách mu vypomohli Sedláček a Kaválek.

Do utkání jsme nastoupili téměř v kompletním složení. Chyběl pouze Matějka, nepočítám dlouhodobě zraněné hráče jako Bechynského a Vacínka. Po jednozápasové stopce za červenou kartu se vrátil Urbanovič a postavil se na svůj tradiční post stopera. Rozehrávky se chopilo naše mužstvo. Byl to ovšem první soupeř, kdo posílal jako první do vápna nebezpečný centr, ale s tím si naše obrana dokázala poradit. Náš celek to zkoušel dlouhými nakopávanými míči za obranu, kde jsme si měli vytvořit prostor a dostat balón do vápna a zakončit. Několikrát jsme balón do vápna dokázali dostat, ale zakončit se nám bohužel nepodařilo. O první vážnější rozruch se postaral Janek, který se dostal na pravé straně do zakončení a nevystřelil vůbec špatně, jeho střela mířila do šibenice, tam se ovšem zjevil Peterka a loptu vyrazil mimo tři tyče. Na druhé straně se dostal do střelecké pozice Tóth, ale gólman Tomeš jeho střelu nadvakrát zlikvidoval. Pak se dostal do dobré střelecké pozice Mudra, když mu balón hlavou přiťukl Tóth, ale jeho střela skončila hodně mimo bránu. Tentýž hráč se dostal do šance ještě po pasu Bílka, kdy se dostal ze strany před obránce a vystřelil do šibenice, ale tam se zjevil Tomeš a jeho střelu vyrazil na rohový kop. Na druhé straně jsme zaspali, hosté šli do přečíslení, poslali balón doleva na Jana Husáka, který si balón přistrčil, ale levou nohou branku o kousek netrefil. O první přesný zásah se postaral střední záložník Pedál. Ten si zběhl na rohový kop Bílka, který mu do vápna adresoval přízemní přihrávku, Pedál se nikterak nerozpakoval a vystřelil a balón propadl až do sítě. O druhý přesný zásah se ke konci prvního poločasu mohl postarat Petráček. Dostal přihrávku mezi obránce, hostující brankář vyběhl a zmenšil mu střeleckou pozici, náš útočník si před ním píchl balón a došlo k souboji s gólmanem, který sudí Brožek posoudil jako čistý a naše mužstvo kopalo „pouze“ rohový kop. V úplném závěru se ještě dostal ke dvou střelám Pedál, ale jedna šla vedle brány, druhou vyrazil brankář Tomeš. Po prvním poločase jsme tedy vedli 1:0.

Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivně, aby se neopakoval vstup jako v minulém domácím zápase se Zavidovem, kdy jsme se zbytečně nechali soupeřem zatlačit a ten poté srovnával a posléze dokonce vývoj utkání otočil ve svůj prospěch. Toho jsme se chtěli vyvarovat a celkem se to ze začátku dařilo. Herně jsme byli lepší, měli balón na kopačkách a směrem dopředu se snažili něco vymyslet. Bohužel se žádná z našich akcí neujala a stále jsme vedli pouze o jednu branku a vše bylo naprosto otevřené. Ve druhém poločase si na svůj účet připsal dvě tutovky Pesl, ale ani s jednou nenaložil dobře. Nejprve se k němu dostal ve vápně odražený balón po standardní situaci, náš hráč ovšem vystřelil hodně mimo bránu. Druhou situaci mu připravili naši spoluhráči, když se dostal před gólmana, ale zakončil vedle brány. V další akci zkoušel na hrotu za obranou najít Petráček svého kolegu v útoku Tótha, ale ten na míč o kousek nedosáhl. V největší šanci druhého poločase se zjevil předstoper Hošek. Bílek rozehrál standardní situaci a na zadní tyči hlavičkoval právě tento hráč, ale brankář Kroučové se zaskvěl perfektním zákrokem a loptu dokázal vyrazit do bezpečí. Hosté zahrozili tutovou šancí Jana Husáka. Ten si zpracoval balón, udělal kličku doprostřed, ale na vyběhnuvšího Peterku si nepřišel a ten jej ve stoprocentní šanci vychytal. Hosté se nechtěli smířit s výsledkem a dál se snažili o vyrovnání. Na penaltovém puntíku téměř totožně zakončili odrážené míče Rais a Vimr, když obě jejich střely šly hodně vysoko nad bránu. Soupeř měl i další možnosti k vyrovnání. Zejména čtyři standardní situace kousek za hranicí velkého vápna volaly po gólu. Jenže ani jeden přímý volný kop nebyl zahrán dobře a vždy trefil náš vystavěný obraný val. Rozhodnout mohl kapitán Hošek. Tóth vybojoval balón na půlící čáře, neukvapil se, poslal jej ještě do strany na Hoška, ten si balón přistrčil a přízemní střelou zakončoval, Tomeš jeho střelu vyrazil nohou do bezpečí. Rozhodnout mohl i Pedál, ale jeho první dvě střely se neujaly, ale udeřit mohlo znovu. Pedál se po narážečce dostal do samostatného úniku, přehodil gólmana, lopta se odrazila od břevna a gólman Pedála dohrál. Zda se jednalo či nejednalo o pokutový kop, to ať posoudí jiní, každopádně branka z toho nebyla, protože Pedál nemohl dorážet, jelikož byl po tomto souboji na zemi. Hosté se ještě v závěru snažili o dlouhé nakopávané míče za naší obranu, ale vzhledem k tomu, že vepředu neměli nikoho vysokého, uskákali jsme to a poprávu slavíme další tři body.

Na domácím hřišti se nám konečně podařilo v derby zápase porazit Kroučovou. Bylo to sice hubené jednogólové vítězství, ale i to se počítá a bereme další tři body, které jsou velice důležité, vzhledem k tomu, jak je tabulka našlapaná. V dalším utkání se představíme na hřišti Branova, který je v tabulce prozatím na třetí pozici. Utkání je naplánováno na sobotu 09.11. 2013 od 14:00 SEČ.

Napsat komentář