SK Sparta Řevničov

13. mistrovský zápas

Napsat komentář

I v okleštěné sestavě jsme se s podzimní částí rozloučili výhrou

SK Sparta Řevničov
3:0 (2:0)
TJ Šanov
13. kolo 16. 11. 2013 | 10:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Matějka, Bílek, Pesl – Pedál, Murčo, Arnošt (Zukriegl), Hanzlík (Landa) – Tóth, Ládek (Pidrman)

Trenéři: Bobák, Tóth, Šrytr

Branky: Murčo, Tóth, Pedál (P)

Rozhodčí: Strouhal – Titlbach, Polívka

Tento víkend bylo na pořadu poslední podzimní kolo okresních soutěží. Na náš pažit zavítal nováček soutěže, v minulé sezóně ještě mužstvo IV. třídy a to TJ Šanov. Ten si doposud vede v tabulce celkem slušně a je jen o dva body za naším mužstvem, když na svém kontě má čtrnáct bodů. V posledním domácím vystoupení si Šanov poradil s přehledem s poslední Srbčí, když jí doma nasázel v pohodě devět branek. Náš celek se představil na půdě Branova, v minulé sezóně ještě mužstva hrajícího druhou třídu. Zde se mu bohužel bodovat nepodařilo a po prohře 3:0 jsme odjížděli s prázdnou. Dnešní utkání hráno netradičně v sobotu ráno odřídil jako hlavní sudí Strouhal, na lajnách mu vypomohli Titlbach a Polívka.

Ještě než vypuklo samotné utkání, museli jsme řešit nepříjemné problémy se sestavou. Kvůli zdravotním peripetiím chyběl kapitán Hošek, z pracovních důvodů Mudra, Petráček a Mutl, střídavý start do Tatranu Rakovník má vyřízený Jakub Husák, který pro tento zápas taktéž nebyl trenérům k dispozici. Do utkání vstoupil lépe soupeř, dobře kombinoval a dostával se nadostřel naší svatyně. Naše mužstvo se dlouho nemohlo do žádné vážnější šance propracovat. To se změnilo po dlouhém autu Bílka, kdy po lajně utekl Tóth, nahrával po zemi před bránu, ale tam se první k míči dostal hostující obránce a loptu odkopl. Do vážnější šance se dostali hosté, když si našli odražený balón na velkém vápně a jen o kousek minuli levou tyč naší branky. Následně jsme byli svědky chyby na naší levé straně, soupeř šel do brejkové situace, kterou vyřešil velmi dobře. Přšla přihrávka na penaltový puntík na úplně volného spoluhráče, kterého ale v jasné tutovce vychytal Peterka – fantastický zákrok. Několikrát se ještě dostal ze strany do vápna Tóth, ale opět ve vápně nenašel své spoluhráče. Soupeř byl v této fázi aktivnější, ale jak tomu někdy bývá, branku vstřelilo naše mužstvo. Murčo převzal balón za velkým vápnem, vystřelil a využil špatného postavení brankáře a přehodil jej 1:0. Šanovští se ani po inkasované brance nepoložili a naopak ještě přidali na intenzitě svých ofenzivních výpadů a stupňovali svůj tlak. Z toho rezultovaly dvě standardní situace, z čehož jednu z nich odhlavičkovala naše pozorná obrana, při druhém zahrání se míč dostal do klubka hráčů, kde hosté vystřelili a dožadovali se penalty, jelikož lopta zasáhla ruku jednoho z našich hráčů – nutno podotknout penalta by to byla velmi přísná. Když se v těchto momentech soupeři z tlaku nepodařilo nic vytěžit, udeřilo opět na druhé straně. Pesl potáhl balón po pravé straně, našel krásným bochánkem nabíhajícího Tótha, ten si loptu levou nohou zpracoval a v pádu pravou poslal balón podél gólmana do brány 2:0. Do konce prvního poločasu bylo k vidění ještě několik střel na obou stranách, z čehož dobrou střelu vyprodukoval z hranice velkého vápna Ládek, gólman hostů vytáhl konečky prstů na rohový kop.

Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivně. V kabině jsme si vysvětlili některé situace, které jsme řešili špatně a kterých se máme v dalším průběhu vyvarovat. Soupeři nezbývalo nic jiného, než vrhnout všechny síly do útoku a proto vzadu otevíral vrátka pro případné naše brejky. Byť se soupeř snažil a nelze mu tuto snahu upřít, vyložené šance jako v prvním poločase si nevypracoval. Do našeho vápna sice létal jeden dlouhý balón za druhým, ale zde byla znát naše výšková převaha. Na druhé straně šel po výkopu Peterky do souboje se dvěma protihráči Ládek a vybojoval šanci pro pravého záložníka Hanzlíka. Tomu se ovšem zakončení ze strany nepovedlo a branku netrefil. O střelbu za velkým vápnem se pokusil i Bílek, ale branku o kousek přestřelil. Poté se dostal ze strany do úniku Pedál, vystřelil, ale míč proletěl těsně vedle tyče. Škoda, že si v ten moment náš hráč nevšiml na druhé straně nabíhajících dvou spoluhráčů, kteří v ten moment nebyli obsazení. Hostující celek ale stále napadal a snažil se vykřesat jiskřičku naděje v podobě kontaktní branky. Jeho snahu ovšem utnul pro dnešní zápas kapitán Pedál. Hosté chybovali v rozehrávce, balón vybojoval Tóth a ten šel následně na Murča, ten ještě posunul vedle sebe na Pedála, ten vnikl do vápna, kde se dvěma kličkami uvolnil a byl zastaven nedovoleným způsobem a byl z toho pokutový kop. Toho se ujal sám postižený a loptu poslal pod břevno a stanovil tak konečný výsledek utkání na 3:0. Hostujícímu mužstvu se branka vstřelit nepodařila, byť by si jí za svůj výkon určitě zasloužilo. Soupeř tu rozhodně špatný výkon nepodal, ale své šance neproměnil, naopak náš celek ano a bere tak tři body.

V dnešním utkání jsme narazili na Šanov, který byl v začátku utkání lepším týmem. Do vedení se ovšem dostalo naše mužstvo a dalo tak najevo, že na domácí půdě bude chtít vyhrát. Druhou branku jsme vstřelili chvilku před poločasem a do kabiny odcházeli spokojenější. Ve druhém poločase jsme soupeře do žádně tutové šance nepustili a nakopak přidali třetí branku. Tímto zápasem jsme završili podzimní část soutěže.

Napsat komentář