SK Sparta Řevničov

14. mistrovský zápas

1 komentář

Zápas dvou zcela rozdílných poločasů, brankové hody, body zůstávají doma

SK Sparta Řevničov 8:4 (1:4)
TJ Sokol Srbeč
14. kolo 24. 3. 2014 | 15:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Matějka, Husák Jakub, Pesl (Mudra) – Hošek, Murčo, Ládek (Landa), Petráček – Bechynský, Tóth

Trenéři: Tóth, Bobák, Šrytr

Branky: Bechynský 2x, Petráček 2x, Murčo, Matějka, Hošek, Tóth

Rozhodčí: Blín – laik Bobák, laik Vacínek

Po pauze se opět rozjel kolotoč okresních soutěží na Rakovnicku. Soutěž pokračovala čtrnáctým kolem, kdy jsme na našem pažitu přivítali dosud poslední celek Srbče. Náš celek se pohybuje ve středu tabulky, kdy na svého soupeře má náskok osmnácti bodů. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Blín, na lajnách mu vypomohli laici Bobák a Vacínek.

V dnešním utkání a pravděpodobně v celé jarní části nebudeme moci počítat se středním záložníkem Pedálem, který jel za prací do zahraničí. Dále mužstvu nebyli k dispozici Arnošt s Pavlem Tomešem, kteří si plnili futsalové povinnosti. Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře. Místo toho, abychom hráli po zemi, jsme se zbytečně uchylovali k dlouhým nakopávaným míčům, se kterými si hostující obrana věděla rady. Soupeř přijel plný energie a s pár novými hráči v sestavě. V prvním poločase měli hráči Srbče lepší pohyb, fungovala jim kombinace a často zaměstnávali naší obranu spolu s Peterkou, který hájil naši svatyni. První branka utkání padla po nedůrazu na naší levé straně, kdy jsme nechali hráče soupeře přejít přes naše tři hráče až do vápna, kde už si hostující hráč věděl rady jak s touto šancí naložit. Kdo si myslel, že inkasovaná branka naše mužstvo probere z úvodní letargie, ten musel být v následujících minutých zklamán. Pokračoval stejný obrázek a po pár minut i se stejným výsledkem. Opět jsme propadli na levé straně, soupeř procpal loptu do vápna, střelu ještě Peterka vyrazil, ale na dorážku na brankové čáře už byl krátký. Na začátku utkání to byla opravdu studená sprcha. Našemu mužstvu se nedařilo takřka nic, nedostával se do zakončení, nedokázal si vytvořit souvislejší tlak na soupeřově půlce a hlavně zbytečně ztrácel míče. Za zmínku z naší strany stojí snad jen centr Ládka, který propadl ve vápně k volnému Tóthovi, ale ten byl zády k bráně a z otočky branku netrefil. Na druhé straně do brány soupeři spadlo snad všechno. Opět rychlý protiútok po naší zbytečné ztrátě a vedení o tři branky bylo rázem na světě. O korekci se pokoušel z velkého vápna Hošek, ale snížit se mu nepodařilo. Čtvrá branka přišla asi deset minut před koncem prvního poločasu a opět to byl náš nedůraz v osobním souboji. Že budeme ve čtyřicáté minutě prohrávat o čtyři branky, to by nikoho nenapadlo ani v tom nejhorším snu. Těsně před poločasovou pauzou vykřesal jiskřičku naděje Bechynský, kdy šel z pravé strany sám na brankáře a loptu poslal k tyči. O malou chvilku později mohlo udeřit znovu, ale Urbanovič po rohovém kopu svojí střelu mezi tři tyče nenasměroval.

Do druhého poločasu jsme udělali jednu změnu. Ládka vystřídal na levé straně Landa a pozici si ještě v průběhu zápasu prohodil s Jakubem Husákem, který se postavil právě na místo levého záložníka. Uragán v podobě tří branek v rychlém sledu po sobě, přesně to měli možnost vidět diváci, jež na toto utkání dorazili a ti, kteří utkání ještě předčasně neopustili. Murčo, který se posunul na pozici pravého záložníka místo Petráčka, který se vysunul do útoku a Tóth naopak pokračoval právě na pozici Murča ve středu zálohy, se postaral o snížení. Hezky se uvolnil na pravé straně a byť to nebyl on, kdo jako první střílel, jeho dorážka už byla přesná a skončila za brankářem soupeře. Tato branka vlila našemu mužstvu novou krev do žil a na hřišti v tu chvíli bylo pouze jedno mužstvo. Soupeře jsme zatlačili a ten se ztáhnul až do hlubokého defenzivního bloku a s vypětím všech sil se snažil odrážet naše útoky. Po jednom takovém jsme vybojovali rohový kop. Hošek zahrál balón do vápna, tam lopta poskakovala na malém vápně, poté přiběhl předstoper Matějka a hlavou uklidil míč tam, kam se sluší a patří, do sítě. Náš tlak pokračoval i po třetí naší vstřelené brance. O vyrovnání v zápase se dalekonosnou střelou postaral kapitán Hošek, který poslal loptu těsně nad zemí přesně k levé tyči. Aby tech ran pro soupeře nebylo málo, zachvíli udeřilo znovu. Nejdříve se po rohovém kopu neprosadil hlavou Tóth, když mu jeho pokus brankář vyrazil na další rohový kop. Ale následně se mu to již povedlo a rázem jsme byli ve vedení, poprvé v tomto zápase. Pak přišli chvíle útočníka Petráčka. Jakub Husák vybídl do brejku na levé straně Tótha, ten si loptu posunul na hranici vápna, odkud adresoval přihrávku na Petráčka, který byť dostal balón trochu za sebe, si poradil náramně a navýšil naše vedení. Ve druhém poločase bylo na hřišti pouze jedno mužstvo a to mužstvo Řevničovské Sparty. Sedmá zářez si na svou pažbu připsal opět Petráček. Ten svedl na půlící čáře souboj s obráncem, tento osobní souboj vyhrál, dostal se rychlostně před něj a pelášil sám na brankáře, tomu udělal kličku a pohodlně navyšoval vedení o tři branky. Tečku za povedeným utkáním udělal Bechynský, který si naskočil na přední tyči na precizně zahraný rohový kop Hoška a dokonal debakl soupeře ve druhé půli.

Dnešní utkání bylo pro přítomné doslova infarktové. Prospaný první poločas, špatná hra našeho mužstva a naopak dobrý výkon soupeře znamenal poločasový výsledek 1:4. Druhý poločas byl opakem toho prvního. Náš celek bojoval, začal hrát po zemi a co je nejdůležitější, začal proměňovat své šance. Výsledkem toho je divoký výsledek 8:4. Utgkání mělo podobný průběh jako venkovní utkání na soupeřově půdě na podzim, kdy jsme otáčeli z 1:4 na konečných 6:4. Další utkání sehrajeme opět na domácí půdě. V neděli 30.03. 2014 od 15:00 SEČ přivítáme celek Roztok.

1 thoughts on “14. mistrovský zápas

  1. :)jak napsal Jakub Ládek : malej válec:))

    To se mi líbí

Napsat komentář