SK Sparta Řevničov

15. mistrovský zápas

1 komentář

I druhé domácí utkání jsme zvládli a bereme další tři body


SK Sparta Řevničov 2:1 (2:1) TJ Roztoky
15. kolo 30. 3. 2014 | 15:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Matějka, Landa, Pesl – Hošek, Tóth, Husák Jakub (Pidrman), Murčo – Bechynský (Hanzlík), Petráček (Arnošt)

Branky: Matějka 2x

Trenéři: Tóth, Bobák, Šrytr

Rozhodčí: Kozák, laik Šrytr, laik hosté

Ve druhém jarním utkání a opět na domácí půdě jsme přivítali další celek usilující o umístění v horní  polovině tabulky a to hráče od Berounky mužstvo Roztok. V podzimním měření sil jsme na soupeřově hřišti ostudně prohráli rozdílem tří branek 4:1, když jsme ještě nedokázali proměnit pokutový kop. Dnešní utkání odřídil sudí Kozák. Na lajnách mu vypomohli laici. Za naše mužstvo jmenovitě Šrytr.

Soupeř jsem přijel s cílem urvat nějaký ten bodík, což bylo znát na jejich aktivitě v úvodu střetnutí. Náš celek nastoupil takřka v kompletním složení. Pro zranění je na delší dobu mimo hru brankář Pavel Tomeš a k utkání se nedostavil ani Mudra, jinak jsme nastoupili kompletní. Úvod utkání byl soupeř aktivnější, měl lepší pohyb a fungovala mu kombinace. Dostal se také do několika slibných brankových příležitostí. Nejdříve podnikli hosté rychlou akci po naší pravé straně, odcentrovali do vápna, ale tam si špatně zpracoval hostující útočník balón a ten mu ukopl jeden z našich obránců. K další střele se dostali hostující hráči po odraženém balónu po rohovém kopu, ale střela za velkým vápnem skončila mimo tři tyče. Naopak na druhé straně se našemu celku podařilo vybojovat rohový kop a stejně jako v předešlém utkání jsme s ním naložili perfektně. Na precizně zahraný roh Hoška si naběhlo trio našich hráčů, ale tím, kdo uklidil balón do brány byl Matějka. Od první branky neuběhlo mnoho a náš celek se mohl radovat podruhé. Téměř totožná situace jako při první brance. Opět jsme jej zahráli mezi malé vápno a penaltový puntík, do vzduchu se opět vyšplhal nejvíce Matějka a rázem jsme vedli o dvě branky. Hosté ale nic nezabalili a stále se tlačili do útoku. Podařilo se jim v rozpětí několika málo minut vybojovat tři rohové kopy, ale naše mužstvo je uskákalo a snížit soupeři narozdíl jedné branky nedovolilo. To se hostujícímu mužstvu povedlo až o pár minut později, kdy jsme zbytečně ztratili balón na půlící čáře. Soupeř se dostal do brejkové situace, na jejímž konci stál zakončující Wittman a věděl si rady, loptu poslal po zemi přesně k tyči. První poločas vyhrálo naše mužstvo o jednu branku.

Do druhého poločasu jsme vstoupili beze změny, ty přišly až v jejím průběhu. Roztočtí se nechtěli smířit s výsledkem a i nadále se snažili o vyrovnání. K vidění bylo několik rohových kopů, zejména s tím posledním jsme měli plno práce, když balón směřoval do brány, ale náš gólman Peterka jej na poslední chvíli dokázal vyrazit mimo nebezpečí. Do další slibné šance se hostující celek dostal o chvíli později. V našem vápně nastal zmatek, několikrát se jej snažili hostující hráči silou vůle dotlačit za brankovou čáru, ale to se jim nepovedlo a naše obrana dokázala dostat loptu do úctihodné vzdálenosti a hrozbu znamenající vyrovnání dokázala včas odvrátit. Náš celek se dostal do obrovské šance po rohovém kopu. Hošek našel po rozehrání rohového kopu na přední tyči naběhnutého Tótha, ten míč lehce lízl a ten prolétl celým malým vápnem. Na zadní tyči chyběl snad půlkrok Matějkovi, aby jej dorazil za brankovou čáru. Ke konci utkání už síly viditelně docházeli i hostům a tak se spíše bojovalo ve středu hřiště s občasnými náznaky šancí. Rozhodnout o osudu utkání mohl nejdříve Tóth, ale ze strany ve vápně branku netrefil. V ještě větší šanci se ocitl Murčo, když proskočil mezi bránícími hráči a šel sám na brankáře. Zvolil lehké dloubnutí okolo gólmana, lopta nakonec proskákala těsně vedle levé tyče. V posledních minutách zápasu už jsme si výsledek pohlídali a dokázali jsme si připsat další tři body do tabulky.

V dnešním utkání nebyl k vidění nikterak oslnivý fotbal. O něco více aktivnější byli hosté, ale do vedení se po dvou precizně zahraných standardních situacích a dvou gólech Matějky dostalo naše mužstvo. Soupeři se povedlo ke konci prvního poločasu snížit, ale to bylo z jejich strany vše a náš celek si tak připsal v domácím prostředí další tři body za výhru 2:1. Další utkání sehrajeme v neděli 6.4. 2014 od 14:00 SEČ na půdě Čisté.

1 thoughts on “15. mistrovský zápas

  1. Ty vole, jde vam to lip, kdyz tam nejsem 😀 😀

    To se mi líbí

Napsat komentář