SK Sparta Řevničov

16. mistrovský zápas

Napsat komentář

V Čisté jsme dokázali opět naplno bodovat a po bojovném výkonu vezeme další tři body

TJ Čistá 1:2 (1:1)
SK Sparta Řevničov
16. kolo 6. 4. 2014 | 14:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Matějka, Landa (Mudra), Pesl (Hanzlík) – Hošek (Ládek), Tóth, Husák Jakub, Murčo – Bechynský, Petráček (Pidrman)

Trenéři: Tóth, Bobák, Šrytr

Branky: Petráček, Hošek

Rozhodčí: Polívka – laik Bobák, laik domácí

Po dvou úspěšně, ale hlavně bodově odehraných zápasech, zajíždělo naše mužstvo poprvé v jarní části sezóny na hostující půdu. Prvním soupeřem našeho mužstva byl celek z Čisté, který se pohybuje v dolních patrech tabulky. Náš celek je aktuálně na průběžné čtvrté pozici se ztrátou čtyř bodů na Branov, který okupuje třetí pozici. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Polívka, na lajnách mu vypomohli laici, na naší straně jmenovitě Bobák.

K utkání jsme zajížděli v kvalitní sestavě. Trenérům nebyl k dispozici pouze Arnošt, který si plnil pracovní povinnosti a Pavel Tomeš, který je stále na seznamu marodů spolu s Vacínkem, který se chystá na operaci. Úvod utkání nás nepotkal v optimálním rozpoložení. Domácí si ze začátku utkání nedělali starosti s nikterak líbivou hrou, ale dlouhými nakopávanými míči se dostávali nadostřel naší branky. Několikrát musel prokázat své kvality brankář Peterka, když vytáhl několik střel na rohový kop. Čistečtí zahrávali v krátkém časovém sledu tři rohové kopy, ale naše obrana je uskákala a nepustila soupeře do vážnějších šancí. Na druhé straně se po několika minutách osmělilo také naše mužstvo. Do střelecké pozice se dostal Hošek ze střední vzdálenosti, ale brankáře domácích nijak vážněji neohrozil. Po levé straně se dostal do dobrého náběhu i Husák, ale vždy chyběl kousek, aby ve vápně našel lépe postaveného spoluhráče a ten mohl zakončovat. První branka utkání padla, jak je v jarní části zvykem, po standardní situaci. Hošek rozehrál rohový kop na přední tyč, tam si naběhl útočník Petráček a umístil loptu přesně do brány. Domácím se podařilo vyrovnat po rychlém protiútoku. Vybojovali autové vhazování na naší pravé straně, zrychlili hru v podobě rychlého rozehrání autu. Útočník posunul loptu na vápně stojícímu spoluhráči a ten vystřelil bodlem a trefil se přesně pod břevno. Vrátit našemu celku vedení mohl nejdříve Tóth po rohovém kopu, když dorážel po skrumáži ve vápně, následně jeho vyraženou střelu nedokázal u tyče dostat do brány ani Petráček, když mu v tom zabránil včasným skluzem a zblokováním střely obránce. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

Do druhého poločasu jsme udělali jednu změnu. Na místo Landy, tedy na pozici levého beka se postavil Mudra. Ten se chvilku po svém pobytu na hřišti dostal několikrát k rychlému výpadu, kdy rozjel některé naše akce. Začátek druhého poločasu byl z naší strany mnohem lepší. Dokázali jsme dát balón na zem a dobře kombinovat. Po pravé straně to několikrát zkoušel rychlými výpady Murčo, ale ani jeden výpad se bohužel neujal. Do hry poslali čerstvého hráče i domácí, když jednoho z tech mladších hráčů postavili na hrot. Náš celek se nechtěl smířit s remízou a snažil se s výsledkem něco udělat. To se mu nedařilo a tak mohlo paradoxně udeřit na opačné straně. Jeden z hráčů domácích střelbou z velkého vápna nastřelil ruku bránícího Tótha a sudí Polívka nezaváhal ani okamžik a nařídil pokutový kop. Toho se chopil domácí kapitán, ale s nabídnutou šancí naložil prachbídně, když poslal merunu hodně mimo naši branku. Pohnout skóre se podařilo až našemu mužstvu. Na levé straně našel ve vápně Husák nabíhajícího Tótha, ten vyslyšel křik svého kapitána, poslal přihrávku pod sebe právě na Hoška na velké vápno, ten si loptu zpracoval a poslal jí svojí typickou ránou po zemi k levé tyči. O pojistku se mohl postarat Bechynský, který se dostal do šance, ale ve vápně nezakončil přesně a bránu netrefil. Pak se dostal do úprku až od našeho velkého vápna Mudra. Nejdříve se prohnal okolo jednoho bránícícho hráče, aby si následně posunul loptu okolo dalšího hráče a ten jej fauloval. Jelikož faulující hráč byl poslední, následovala červená karta a soupeř dohrával o deseti mužích v poli. Přímý volný kop následně poslal nad bránu Matějka. Domácí kontrovali v posledních minutách přímým volným kopem za hranicí velkého vápna. Tvrdou střelu srazil bokem Tóth pouze do tyčky Peterkovy svatyně, následně domácí nedokázali z malého vápna srovnat. Konečnou podobu výsledku mohl dát Petráček, když si to namířil středem až před brankáře, ale toho bohužel nedokázal propálit. Když se v šesté minutě nastavení neujala ani poslední standardní situace domácích z půlící čáry a Peterka vykopl loptu do bezpečí, mohli jsme slavit další vítězství.

V dnešním utkání nás čekal neoblíbený soupeř z Čisté. Na jeho hřiště nejezdíme zrovna s oblibou, ale jsme rádi, že toto utkání jsme zvládli a vezeme domů další důležité tři body. V následujícím utkání přivítáme na domácí půdě dosud druhý celek soutěže a to Olympii Rakovník. Utkání je naplánováno na neděli 13.4. 2014 od 16:30 SEČ. Přijďte náš celek podpořit, bude to potřeba.

Napsat komentář