SK Sparta Řevničov

17. mistrovský zápas

komentáře 2

Sedmnácté mistrovské utkání s Olympií Rakovník skončilo dělbou bodů

SK Sparta Řevničov 2:2 (1:2)
SK Olympie Rakovník
17. kolo 14. 4. 2014 | 16:30

SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Pesl, Husák Jakub, Landa – Hošek, Tóth, Pidrman (Ládek), Hanzlík – Bechynský, Petráček

Trenéři: Tóth, Bobák, Šrytr

Branky: Tóth, Petráček

Rozhodčí: Joglová – laik Šrytr, laik hosté

V sedmnáctém mistrovském zápase a třetím domácím vystoupení v jarní části se představilo naše A mužstvo. Soupeřem našemu celku byla Olympie Rakovník, dosud druhý celek soutěže. Ten již delší dobu hraje pohromadě a spoléhá hlavně na zkušenosti některých starších hráčů z vyšších soutěží. V tomto utkání se očekával duel, ve kterém se na jaře ukáže síla obou soupeřů. Dnešní utkání odřídila jako hlavní rozhodčí Joglová, na lajnách jí vypomohli laici, za naše barvy jmenovitě Šrytr.

Do utkání jsme nemohli z různých důvodů počítat s Murčem, Matějkou, Mudrou, Arnoštem a stále dlouhodobě zraněným Vacínkem. Do utkání vstoupil mnohem lépe soupeř. Ihned po rozehrávce dokázali hosté českou uličkou uvolnit svého útočníka, který se řítil ze strany na našeho brankáře, ale ten dokázal vyrazit na rohový kop. Nakonec jsme odvraceli ještě na jeden rohový kop a až následně jsme se osvobodili z úvodního tlaku. Hráči Olympie nepolevovali a chtěli se ihned v úvodu dostat do vedení. V další šanci se po závaru zjevil ve vápně jeden z hostujících hráčů, ale na poslední chvíli byla jeho střela zblokována a lopta následně uklizena do bezpečí. Náš celek se osmělil až po těchto dvou dobrých šancích a hned z toho byla branka. Nejdříve hráči Olympie faulovali za velkým vápnem. Balón si postavil Urbanovič a vyslal tvrdou střelu, ale mimo bránu. Rozhodčí Joglová ovšem zaregistrovala teč a tak jsme měli možnost zahrávat rohový kop. Soupeř se ještě chvíli dohadoval, ale to už Tóth rychle zahrál rohový kop, který hosté ještě ubránili. Pak si balón vzal Bechynský, neukvapil se, našel nabíhajícího Hoška, ten poslal po zemi na malé vápno, kde byl nehlídaný Tóth a střelou po zemi k tyči poslal naše barvy do vedení. Soupeř byl techničtější, ale jejich akce vesměs končily před velkým vápnem. Vyrovnat se Olympii podařilo po akci jejich útočníka, ten poslal centr do vápna, tam jsme balón ještě odhlavičkovali, ale na střelu z hranice velkého vápna přesně do pravého růžku už jsme byli krátcí, Peterka neměl sebemenší šanci. Hosté vycítili šanci a dál se aktivně snažili o ohrožování naší svatyně. Důležitý moment v zápase nastal po rozehrávce u naší brány. Urbanovič, který nevěděl, že má hráče soupeře kousek za sebou, si na velkém vápně pustil vyhozený balón Peterky, došlo k souboji, kdy náš hráč šel skluzem do souboje a hostujícího hráče fauloval. Sudí Joglová neváhala ani okamžik a našeho stopera poslala do sprch. Co bylo ale ještě horší je to, že jsme neuhlídali následný centr do vápna a po hlavičce do protipohybu našeho brankáře jsme pět minut před poločasem inkasovali druhý gól.

Do druhého poločasu vystřídal zraněného Pidrmana náhradník Ládek, který se postavil na pozici levého záložníka. Přeskupili jsme sestavu a šli do zápasu s tím, že nesmíme hned od začátku otevřít zadní vrátka, ale hrát zezadu a ke konci se pokusit udeřit z nějaké standardní situace. Soupeř měl sice ve hře o jednoho hráče navíc, ale znát to rozhodně nebylo. Držel častěji míč na svých kopačkách, ale obrovské šance byly vidět na obou stranách. Náš celek bojoval, jezdil po zadku a hostům nedal žádný balón zadarmo. Soupeř se dostal do dobré šance po naší pravé straně, ale zpětnou přihrávku nedokázal z penaltového puntíku dostat mezi tři tyče. Na druhé straně se dostal do dobré šance Bechynský, ale ze strany z vápna branku netrefil. Naše útočníky mimochodem v dnešním zápase udržoval v permanenci Hošek, jehož dlouhé nákopy byly přesné a vždy našly toho správného adresáta. Pohnout se skóre mohli hosté po rohovém kopu, ale ten pouze prolétl malým vápnem, na zadní tyči jej uklidil do bezpečí Petráček. Na druhé straně vznikl po průniku po pravé straně závar ve vápne soupeře, ten v nesnázích ukopl na velké vápno, kde si míč zpracoval na prsa Tóth, posunul si loptu a tvrdou střelou za vápnem levačkou orazítkoval břevno strážce Olympie. Na druhé straně si jednu ze dvou tutových šancí vypracoval hostující útočník. Ten nejdříve udělal kličku našemu obránci, následně gólmanovi, poté ještě zasekávačku zpátky, aby následně netrefil minimálně o metr z malého vápna naší prázdnou bránu. Šance ve druhém poločase byly obrovské. V naší největší se ocitl Hanzlík, který zůstal po naší předešlé akci před gólmanem. Toho si nevšiml levý bek hostů a chtěl hrát malou domů, nahrál Hanzlíkovi, ten byl ovšem překvapen, že není v postavení mimo hru a proto první střelu opřel o gólmanovu hruď. Z další dorážky už nic nebylo, jelikož se stačili obránci soupeře vrátit. V další naší šanci se ocitl po hlavičce Tótha dorážející Bechynský, ale branku ve vápně o pověstný kousek netrefil. Až přišla krásná akce po ose Landa, Bechynský a zakončující Petráček a ta už zaslouženou vyrovnávací brankou skončila. Náš záložník našel na pravé straně rozběhnutého Bechynského, ten se dostal do vápna, kde našel přihrávkou nabíhajícího Petráčka a ten uklízel skluzem do prázdné brány. Poslední hektické momenty přišly v nastavení a to na obou stranách. Špatně jsme si pohlídali standardní situaci, tam se dostal na malém vápně k hlavičce hostující útočník, toho vychytal Peterka, následně dorážel záložník, Peterka opět zasáhl famózně, pak ještě mohl zakončovat útočník, ale na malém vápně byl na poslední chvíli předskočen Tóthem a poté balón ukopl Landa. Paradoxně z této ubráněné stoprocentní šance soupeře se zrodila tutovka i na druhé straně. Hošek krásně vykombinoval situaci pro sprintujícího Husáka po levé straně, který šel sám na brankáře, volil obstřelení brankáře po zemi, ale střelu pouze otřel o boční síť. Následně sudí Joglová divoký druhý poločas ukončila.

Dnešní utkání nabídlo neskutečnou podívanou se vším všudy. Nechyběly zákroky leckdy na hraně faulu, ani emoce a hlavně šance. Do vedení šlo naše mužstvo po brance Tótha, soupeř následně vyrovnal křižnou střelou do šibenice. Do vedení se dostal po standardní situaci a přesné hlavičce. Ani vyloučení neznamenalo jasnou záležitost pro hosty. Naše mužstvo zabojovalo a po právu dokázalo Petráčkem vyrovnat. Branek mohlo ve druhém poločase padnout na obou stranách ještě několik, ale ani jeden celek už se prosadit nedokázal a tak utkání skončilo asi spravedlivou remízou 2:2. Další utkání sehrajeme v Chrášťanech v neděli 20.04. 2014 od 17:00 SEČ.

2 thoughts on “17. mistrovský zápas

  1. Martine, díky, ale druhý gol jsem nezačal já. Bylo to Petr Landa 🙂

    To se mi líbí

  2. Opraveno…

    To se mi líbí

Napsat komentář