SK Sparta Řevničov

18. mistrovský zápas

Napsat komentář

Po špatném výkonu odjíždíme po zásluze z Chrášťan bez bodového zisku

TJ Slavoj Chrášťany 2:0 (0:0) SK Sparta Řevničov
18. kolo 20. 4. 2014 | 17:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Tóth, Matějka (Landa), Husák Jakub, Pesl – Hošek, Murčo, Mudra, Hanzlík (Ládek) – Bechynský, Petráček

Trenéři: Tóth, Bobák, Šrytr

Rozhodčí: Sixta – Kozák, Hořejší

Další kolo zavedlo náš celek do nedalekých Chrášťan. Zde jsme poměřili síly s místním Slavojem. Soupeř se pohybuje těsně pod středem tabulky a body pro něj v tomto zápase tudíž byli na domácí půdě „povinností“. Náš celek zatím start do soutěže zvládá a pohybuje se v horních patrech tabulky. Dnešní utkání odřídila trojice sudích. Jako hlavní arbitr Sixta, na lajnách mu vypomohli Kozák a Hořejší.

V dnešním utkání jsme postrádali vykartovaného Urbanoviče, který dostal stop na dva zápasy za faul v domácím duelu s Olympií Rakovník. Domácí se od začátku do našeho celku řádně „zakousli“ a byli to právě oni, kdo udával tempo hry. První střelu vyprodukoval soupeř po průniku po naší levé straně. Bohužel pro domácí příznivce nedokázali hostující hráči trefit bránu. Podobně se vedlo i dalšímu hráči z domácích řad, který se taktéž dostal do zakončení, ale branku opět minul. Na druhé straně se mohl do šance dostat několikrát Petráček, ale bohužel byl vždy lapen v postavení mimo hru. Hráčům Slavoje se podařilo udělat vzruch v našem vápně po dvou po sobě jdoucích rohových kopech, ty jsme ale přestáli bez úhony. O první střelu našeho celku mezi tyče se postaral za vápnem střelou levačkou stoper Tóth, bohužel střílel pouze do připraveného brankáře domácích. Průnikem to zkoušel domácí útočník, ale loptu si na poslední chvíli ukopl a Peterka tak zasahovat nemusel. To už byl ovšem náš brankář jednou po ošetření, to když dopadl nešťastně po jedné ze střel a musel být poprvé ošetřován. Do zakončení se dostal ke konci poločasu ve vápně Bechynský, ale při zpracování si pomohl rukou a branka by tudíž v tomto případě nemohla platit. Soupeř byl aktivnější, snažil se hrát po zemi, což našemu celku nevycházelo a uchyloval se k dlouhým nakopávaným míčům, které se leckdy jako bumerang vraceli ihned zpět.V prvním poločase jsme branku neviděli. Došlo ovšem při jednom souboji ke zranění našeho hráče Matějky ze stoperské dvojice, který musel být po půlce střídán. To byl další zásah do sestavy a to jsme ještě nevěděli, zda bude moci utkání dochytat Peterka.

Do hry se podíval tedy Landa, který se postavil na levou zálohu. Mudra se posunul na pravého beka místo Pesla, který šel operovat naopak na místo zraněného Matějky na pozici předstopera. Hrálo se dle stejných not jako v prvním poločase. Soupeř byl stále aktivnější a začal si vytvářet nebezpečné situace. Přibývalo ošemetných situací, které jsme často řešily za pět minut dvanáct. Do druhého poločasu si přinesl nepříjemné zranění náš brankář Peterka. Vypadalo to, že do brány bude muset z pole některý z hráčů, jelikož náhradní brankář Pavel Tomeš nebyl trenérům k dispozici. Domácí si vytvořili stoprocentní šanci. Podnikli rychlý útok středem hřiště, lehkým obloučkem poslali středem na zteč svého spoluhráče, který si loptu ještě posunul do vápna, ale to byl ten moment, který vše zpomalil a následně mu skluzem balón odkopl Tóth. Ve druhém poločase se do hry podíval také Ládek, který vystřídal unaveného Hanzlíka. Tento hráč se po chvilce uvedl ostrým zákrokem u lajny, za který vyfasoval žlutou kartu. První branka padla po standardní situaci kousek za velkým vápnem. Domácí poslali přízemní střelou okolo zdi loptu na Peterku, kterému míč propadl pod tělem 1:0. Na druhé straně se pokoušel ohrozit soupeřovu branku Bechynský, ale jeho střela byla na poslední chvíli zblokována. Pak to zkoušel ještě Tóth střelou za velkým vápnem a Hošek z přímého volného kopu, ale ani jeden pokus se bohužel neujal. Naopak na druhé straně jsme nepohlídali při rohovém kopu domácího útočníka, ten se obtočil okolo našeho hráče a pohodlně navýšil skóre. Pokoušeli jsme se do konce zápasu ještě o korekci, ale všechny naše pokusy vyzněly vniveč a soupeřovu svatyni neohrozily.

Po čtyřech velice dobře odehraných zápasech přišla v jarní části první porážka. V Chrášťanech jsme nepředvedli takřka nic a po zásluze si odvezli porážku 2:0. Nyní už se musíme soustředit na nadcházející domácí utkání. Soupeřem našemu mužstvu bude rezerva Lán, která mimochodem v tomto kole přenechala vůbec první tři body poslední Srbči a naše mužstvo má co napravovat. Utkání je naplánováno na neděli 27.04. 2014 od 17:00 SEČ.

Napsat komentář