SK Sparta Řevničov

19. mistrovský zápas

Napsat komentář

Proti osmi statečným jsme na domácí půdě vybojovali tři body


SK Sparta Řevničov 7:0 (4:0)
SK Lány B
19. kolo 28. 4. 2014 | 17:00
SK Sparta Řevničov: Peterka (Tomeš P.) – Bechynský, Bobák (Pidrman), Landa, Pesl – Hošek, Tóth, Murčo, Hanzlík – Ládek, Petráček (Arnošt)

Trenéři: Tóth, Bobák, Šrytr

Branky: Ládek 2x, Tóth 2x, Bobák, Bechynský, Murčo

Rozhodčí: Brda – Šrytr, laik hosté

Po nepovedeném utkání na půdě Chrášťan nás čekalo další mistrovské utkání. Bylo to velmi důležité utkání s ohledem na to, že soupeři ze spodních pozic se dotáhli. Pokud jsme se chtěli udržet bodově špičky tabulky, byla nutnost zvítězit. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Brda, na lajnách mu vypomohli laici, za naše barvy jmenovitě Šrytr.

V utkání jsme nemohli počítat s několika hráči. Zraněný je z minulého utkání předstoper Matějka, dále nebyl k dispozici také Mudra a obránce Jakub Husák. Po delší odmlce se v základní sestavě objevil Bobák, který zaskočil právě na místě Matějky. Soupeř na tom byl ještě mnohem hůře. Jelikož utkání soupeře kolidovalo s utkáním A mužstva, dorazili Lánští pouze v osmi lidech. Bylo jasné, že v utkání musíme zvítězit, ale zároveň nesmíme nic podcenit. Hosté se ihned od začátku zatáhli do obraného bloku okolo velkého vápna a dostat se k ohrožení branky bylo leckdy obtížné. Našemu celku chyběl větší pohyb a nabízení se pro přihrávky. V první velké šanci se zjevil po rohovém kopu Tóth, který na přední tyči hlavičkoval a orazítkoval břevno hostující svatyně. Za velkým vápnem to zkoušel i Hošek, ale branku soupeře netrefil. Do zakončení se dostal z hranice vápna i Murčo, ale jeho střela byla slabá a šla doprostřed brány. O první změnu skóre se postaral Ládek. Ten si zpracoval balón u lajny, posunul si jej do vápna, kde po zemi k levé tyči rozvlnil síť soupeře poprvé. Po chvíli tento hráč zaúřadoval podruhé. Dokázali jsme se dostat po pravé straně k centru a i když byl Ládek tísněn, dokázal přes obránce vystřelit a poslal naše barvy do dvougólového vedení. Hrálo se pouze na půlce soupeře, ale hra nebyla zcela optimální. O třetí branku našeho mužstva se postaral Tóth, když si zopakoval podobnou akci s Hoškem jako v domácím utkání s Olympií Rakovník. Ten opět potáhl balón u brankové čáry a přihrál na malé vápno našemu záložníkovi, který už to měl jednoduché a zvýšil naše vedení. Hostující mužstvo se dostalo v prvním poločase k jednomu centru do našeho pokutového území, z kterého rezultoval rohový kop. Po něm se dostal soupeř ještě k zakončení hlavičkou, ale branku přestřelil. O čtvrtý přesný a poslední zásah se do poločasu postaral Bobák. Ten si zpracoval balón za vápnem a vystřelil doprostřed pod břevno a překvapil hostujícího brankáře.

Do druhého poločasu jsme nastoupili beze změny. První střídání přišlo o chvilku později, kdy Bobáka na hřišti nahradil Pidrman. Další přesný zásah přidal po změne stran Bechynský, když dorážel střelu vyslanou svým spoluhráčem z velkého vápna. Před svým střídáním se ještě uvedl pěknou technickou střelou z velkého vápna Bobák, jehož střelu musel konečky prstů vytáhnout hostující gólman na rohový kop. Z podobné pozice to zkoušel po pátém gólu i Tóth, ale jeho jeho střela placírkou skončila na spojnici tyče a břevna. O další přesný zásah se ve druhém poločase postaral Tóth, když mu ve vápně přistrčil loptu na penaltový puntík Hanzlík a ten pohodlně s lehkou tečí soupeře usměrnil míč do brány. Hattrick mohl dokonat útočník Ládek, ale v době, kdy zakončoval a dostal míč do brány, byl bohužel v postavení mimo hru. Smeknout musíme i před soupeřem, který zápas neskrečoval a utkání odehrál až do úplného konce a to bez záludných zákroků a v rámci fair play. O poslední přesný zásah se postarala dvojice hráčů. Hostující brankář špatně odkopl loptu, kterou na velkém vápně zachytil kapitán Hošek. Šel spolu s Murčem na brankáře, toho si vytáhl a následně předložil před prázdnou bránu Murčovi, který dával do prázdné brány. Hostující mužstvo se i ve druhé půli a to v jejím úplném závěru mohlo dostat do dobré příležitosti, když jsme ztratili balón na útočné polovině. Bohužel pro našeho soupeře jsme situaci zvládli a nepovolili mu alespoň čestných úspěch. Tři body tak zůstaly na domácí půdě.

Dnešní utkání bylo specifické. Soupeř se nedokázal ať už kvůli kolidaci zápasu s A mužstvem nebo zranění sejít a dorazil pouze v osmi lidech. Utkání jsme nakonec vyhráli 7:0 a tři body, které jsme tak nutně potřebovali, jsme uhráli. V dalším utkání zajíždíme na domácí půdu Pustovět. Utkání je naplánováno na neděli 4.5.2014 od 17:00 SEČ.

Napsat komentář