SK Sparta Řevničov

21. mistrovský zápas

Napsat komentář

Měření dvou týmů v popředí tabulky skončilo spravedlivou dělbou bodů


SK Sparta Řevničov
2:2 (1:1)
SK Lišany
21. kolo 12. 5. 2014 | 17:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Tóth, Landa, Husák Jakub – Hošek, Bechynský, Bílek, Hanzlík (Bobák) – Ládek, Petráček (Pidrman)

Trenéři: Tóth, Bobák

Branky: Petráček, Hošek

Rozhodčí: Sixta – Sedláček, Blín

Další kolo proti sobě svedlo dva adepty jež bojují o třetí pozici. Na jedné straně celek naší Sparty Řevničov, na té druhé velice dobře hrající mužstvo Lišan, které ztratilo v jarní části pouze v zápase se Zavidovem. V případě našeho vítězství jsme se mohli posunout před Branov, který v sobotním domácím zápase ztratil s Kroučovou. Dnešní utkání odřídila trojice sudích. Jako hlavní arbitr Sixta, na lajnách mu vypomohli Sedláček a Blín.

V utkání jsme postrádali několik hráčů základní sestavy. Na marodce je stále Matějka, který léčí zranění, k tomu se před víkendovým zápasem přidal Pesl, který si přivodil zranění při pádu ze svahu. Dalším, kdo nemohl do utkání zasáhnout byl Arnošt a Murčo, kteří si plnili pracovní povinnosti. Naopak na výpomoc přijel Bílek, jelikož sestava nebyla optimální. Do utkání vstoupil mnohem lépe náš soupeř. Měl lepší pohyb a hned z první akce se dostal do zakončení, ale z hranice velkého vápna branku netrefil. Hrálo se od začátku ve velkém tempu, akce střídala akci a to se muselo přihlížejícím divákům určitě líbit. Aktivnější v prvním poločase byli hosté, ale naše pozorná obrana soupeři nedovolovala větší ohrožení. Když už se hosté přeci jenom k něčemu propracovali, byl na svém místě Peterka. Když se hostům nepodařilo ze svého tlaku nic vytěžit, udeřilo na druhé straně. Hošek zahrál rohový kop, který vrátil hlavičkou do pokutového území Tóth, tam vystřelil Hanzlík a jeho střelu ještě tečoval Petráček a šli jsme do vedení. Bohužel právě tento hráč musel být po chvíli střídán, když mu zranění nedovolilo dál pokračovat v zápase. Do hry šel místo něj střídající Pidrman, který se postavil na levý kraj zálohy, Bílek se vysunul do útoku. Byl to právě Bílek, který sice nastoupil po dlouhé době, ale vnesl do naší hry větší aktivitu směrem dopředu. Druhá branka mohla padnout po standardní situaci, kdy Hošek rozehrál do vápna na Tótha, ten poslal střílející centr na malé vápno, kde zakončení Bechynského dokázali hráči Lišan alespoň ztečovat na rohový kop. Další šance se naskytla po centru Hanzlíka, který si zpracoval na velkém vápně na prsa Tóth, posunul si jej a vystřelil a jeho střelu vytáhl na poslední chvíli těsně vedle tyče hostující brankář, naši dobíhající útočníci už se k dorážce nedostali. Ke konci poločasu přišel tlak soupeře, který byl podpořený hlavně čtyřmi rohovými kopy po sobě jdoucími. Tři jsme dokázali odskákat, ale následně jsme špatně pokryli na velkém vápně stopera Lukáše Řepku a ten přízemní střelou skrz klubko hráčů ve vápně srovnal brankový účet. To běžela už poslední minuta prvního poločasu. Hosté tak v úplném závěru první půle srovnali a do kabin se odcházelo za stavu 1:1.

Ve druhém poločase jsme chtěli zabojovat o tři body. Hrálo se vyrovnané utkání, ale ze začátku druhé půle byl soupeř lepší. Několikrát musel naše mužstvo podržet Peterka a v dalších případech hosté své akce vyřešili na poslední chvíli špatně. Do zdárného konce se jim podařilo dotáhnout až akci po naší levé straně. Tam naši dva hráči propadli, nechali se obehrát, hostující hráč Paseka už pak pouze našel přihrávkou na malém vápně svého spoluhráče Jelínka a ten neměl problém strhnout vedení na stranu Lišan. Trochu jsme proházeli posty a vše vsadili na jednu kartu a to na tu útočnou. Dalším zásahem do naší sestavy bylo zranění Hanzlíka, který byl nešetrně skluzem faulován u našeho vápna a musel být střídán. Do hry šel poslední hráč do pole a to Bobák, který se postavil do útoku a Ládek se zatáhl na pozici pravého záložníka. Hosté hráli pozorně a disciplinovaně a náš celek nepouštěli do vážnějšího ohrožení své branky. To vše se změnilo po dlouhém autovém vhazování Bílka. Lopta se odrazila za velké vápno, kde si hrudí balón sklepl Hošek a pěknou přízemní střelou k tyči vyrovnal. Do konce v tu chvíli mohlo chybět nějakých deset minut. Poté se z ničeho nic zjevil v obrovské šanci Bechynský, ale byl zády k bráně a jeho střela ve vápně šla bohužel pouze doprostřed brány, s čím neměl hostující brankář problémy. Bylo vidět, že ani jedno mužstvo není spokojeno s remízovým stavem. Hosté ještě do hry poslali čerstvou krev a chtěli se pokusit o strhnutí vítězství na svojí stranu. Zejména jejich standardní situace, kterou poslali rovnou na bránu byla velmi nebezpečná. Rána šla z pohledu našeho brankáře doprava, ale od zdi se odrazila na druhou stranu a jen o pověstný vlásek skončila vedle naší brány. V nastavení jsme měli k dispozici dlouhé autové vhazování a byť se lopta dostala na malé vápno, nebyl tam nikdo, kdo by jí uklidil tam, kde by jí většina přítomných tak ráda viděla. Lišanští poslali dlouhým odkopem loptu do bezpečí a sudí Sixta následně utkání ukončil.

Odehrálo se pěkné utkání z obou stran, které mělo tempo, šance a nechyběly ani osobní souboje, ale většinou v rámci fair play. Do vedení šlo naše mužstvo po teči Petráčka. Hosté srovnali krásnou ránou Lukáše Řepky z velkého vápna a ve druhé půli strhli Jelínkem dokonce vedení na svojí stranu. Naše mužstvo dokázalo vyrovnat podobnou střelou z hranice velkého vápna, to když zaúřadoval kapitán Hošek. Více toho ani jedno mužstvo nestihlo a utkání tak skončilo spravedlivou remízou 2:2. Další utkání sehrajeme v neděli 18.05. 2014 od 10:00 SEČ na půdě rezervního mužstva Zavidova.

Napsat komentář