SK Sparta Řevničov

22. mistrovský zápas

Napsat komentář

V Zavidově jsme si nechali vstřelit dvě branky v úplném závěru a odjíždíme s prázdnou

FC 05 Zavidov B
3:1 (1:1)
SK Sparta Řevničov
22. kolo 18. 5. 2014 | 10:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Matějka, Landa, Husák Jakub – Hošek, Tóth, Murčo, Ládek (Pidrman) – Arnošt, Bechynský (Bobák)

Trenéři: Tóth, Bobák

Branky: Arnošt

Rozhodčí: Švácha – Klekner, Kalaš

Další utkání a další mužstvo na špici tabulky. Zavidovští se pohybují prozatím na první pozici a tu budou chtít určitě uhájit. Náš celek se po domácí remíze nikam neposunul a zůstal na páté pozici. Podzimní měření sil dopadlo pro naše barvy bohužel smolně, když jsme nedokázali přes vedení po prvním poločase zápas dotáhnout do vítězného konce a nakonec jej ztratili 2:3. Dnešní utkání odřídila trojice sudích. Jako hlavní arbitr Švácha, na lajnách mu vypomohli Klekner a Kalaš.

Naše marodka se opět rozšířila a k dispozici trenérům nemohli být tito hráči a to ať už z různých důvodů. Jedním znich je Petráček s Hanzlíkem, kteří se zranili v domácím zápase s Lišany. Dále nebyl k dispozici Pesl, který stále léčí své zranění a stabilně Mudra. Do hry se naopak vrátil již uzdravší předstoper Matějka. Celý zápas ovlivňovalo velmi špatné počasí a po celý zápas hřiště zkrápěl vydatný déšť, nutno ovšem podotknout na to, jaké bylo počasí, bylo hřiště připraveno perfektně. Od začátku utkání bylo jasné, že favoritem budou domácí a budou se neustále tlačit dopředu. Jenže ve třetí minutě poslal jeden z obránců malou domů, tu vystihl útočník Arnošt a s vyběhnuvším brankářem si poradil náramně, když jej lobem přehodil a lopta skončila v horním růžku branky. Běžela asi pátá minuta utkání a domácím byl nabídnut pokutový kop. Urbanovič si při snaze odkopnout balón nastřelil ve vápně ruku a sudí Švácha neváhal ani na okamžik a nařídil penaltu. Velice diskutabilní penalta, jen pro doplnění, co o těchto situacích říká pravidlo o hře rukou. K té se postavil Novák a našemu brankáři nedal šanci, když poslal míč doleva nahoru. Hrálo se v dobrém tempu a hlavně s šancemi na obou stranách. Domácí mohli udeřit po jednom průniku středem hřiště, ale zakončení z hranice vápna proletělo těsně vedle naší levé tyčky. Na druhé straně se naše mužstvo dostalo do několika standardních situací, ale ani jednu nedokázalo využít. Pěkně sehraná situace byla zvlášť ta od Hoška, který našel ve vápně nabíhajícího Matějku a ten z první zkoušel překvapit domácího gólmana, leč neúspěšně. Zavidovští si vytvořili dobrou pozici také po standardce a též z rohového kopu, ale domácí hráč nedokázal svojí hlavičku vtěsnat mezi tři tyče. Z našeho pohledu to několikrát z pozice levého záložníka zkoušel s individuálním průnikem Murčo, ale do zakončení se bohužel ani v jednom případě nedostal. První poločas tedy skončil smírně 1:1.

Poločasová pauza se nám o chvilku protáhla, ale počasí bylo stále stejné. Ani ve druhém poločase neustál déšť a hráči se museli vyrovnat nejen s tímto nepříznivým počasím, ale také s těžkými, promočenými dresy. Domácí začali druhý poločas aktivněji a na jejich straně začaly přibývat nebezpečné situace. Zejména dvě skrumáže před naší brankou volaly po gólu, ale na poslední chvíli dokázala naše obrana míč odvrátit do bezpečí dlouhým odkopem na půlící čáru. Dnes odvedli při těchto situacích dobrou práci naši stopeři Matějka s Urbanovičem. Když se našemu soupeři nepovedlo proměnit ani další šance, mohlo z ničeho nic udeřit na opačné straně. Tóth si přebral balón na půlící čáře a pěknou českou uličkou vybídl ke skórování Bechynského, který postupoval, byť stíhán domácím obránci, sám na bránu. Zvolil střelu, ale tu dokázal domácí brankář na poslední chvíli nohou nebo čím snad vyrazit na rohový kop. Rozhodující moment utkání se odehrál v osmdesáté šesté minutě utkání. Nejdříve musel ze hřiště odstoupit Ládek, kterého nahradil v útoku Pidrman, následně musel být střídán i Bechynský, na jehož místo se postavil Bobák. Náš celek následně nezvládl rozehrávku ve středu hřiště, domácí pravý obránce odkopl bodlem míč přes naše beky a pak už postupoval útočník Peška ze strany sám na Peterku a toho dokázal prostřelit přízemní střelou k tyči. V závěru jsme vrhli všechny zbývající síly do útoku a snažili jsme se o vyrovnání. Bohužel to se nám nepovedlo a z brejkové situace v závěru po naší pravé straně jsme nechali odcentrovat na malé vápno záložníka, který viděl dva nabíhající spoluhráče. Naše obrana ještě stačila zasáhnout, ale míč pouze přizvedla do vzduchu a na brankové čáře už nebyl pro domácího hráče Folkmana problém uklidit míč do brány. Domácí tak tímto zásahem rozhodli o svém trochu šťastném vítězství v samém závěru.

Dnešní utkání nedopadlo podle představ, byť jsme ale mohli určitě na půdě Zavidova bodovat. Do vedení poslal naše mužstvo lobem Arnošt, domácí srovnávali z nabídnuté šance a to z pokutového kopu. Ve druhém poločase o svém vítězství rozhodli v samém závěru dvěma brankami. V dalším utkání přivítáme na domácí půdě celek Rynholce. Utkání je naplánováno na neděli 25.05. 2014 od 17:00 SEČ.

Napsat komentář