SK Sparta Řevničov

23. mistrovský zápas

Napsat komentář

Pro oko diváka v ne příliš pohledném utkání branka nepadla a soupeři si tak rozdělili po bodu


SK Sparta Řevničov 0:0
TJ Baník Rynholec
23. kolo 26. 5. 2014 | 17:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Tóth, Landa, Husák Jakub – Hošek, Zejmon, Ládek (Mudra), Arnošt (Hanzlík) – Bechynský, Petráček (Pidrman)

Trenéři: Tóth, Bobák

Rozhodčí: Hamouz – Vyhnanovský, Rous

Po utkání v Zavidově, kde jsme přišli o cenný bodový zisk v úplném závěru, nás čekalo další utkání. Na náš pažit dorazil celek z nedalekého Rynholce, který se pohybuje na osmé přičce se čtyřbodovou ztrátou na náš celek. V podzimním měření sil jsme na soupeřově půdě dokázali vyhrát 3:2. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Hamouz, na lajnách mu vypomohli Vyhnanovský a Rous.

Ani do dnešního utkání jsme nebyli kompletní. K dispozici trenérům nebyl Murčo, který měl pracovní povinnosti a ani Matějka, který měl stop za žluté karty. Do utkání se vrátil po zranění Petráček, přišel i Mudra a po delší odmlce se připojil k týmu i Zejmon. Na střídačku šel ne ještě zcela doléčený Hanzlík. Do utkání jsme chtěli vstoupit aktivně a pokusit se soupeře zatlačit a pokud možno co nejdříve vstřelit úvodní branku. V úvodu utkání se hra ovšem odvíjela vesměs uprostřed hřiště a ani jeden celek nechtěl udělat chybu. Na naší straně byl asi nejaktivnější, alespoň co se týče střeleckých pokusů, Hošek. Ten se dostal dvakrát těsně za vápnem do dvou střeleckých pokusů, byť nebyly střely vůbec špatné, v bráně soupeře neskončila ani jedna. Ani soupeř ale nechtěl zůstat pozadu a těžil hlavně z našich, někdy až zbytečně ukvapených, rozehrávek. Po jedné takové se dostal do zakončení na velkém vápně hostující útočník Vít Kougl, ale jeho střela skončila těsně vedle Peterkovy svatyně. Na opačné straně se dostal do šance po průniku Tóth, když si navedl balón na střed hřiště, ale branku soupeře bohužel o kousek minul. Nebezpečná situace pro náš celek mohla nastat záhy poté. Zbytečně jsme faulovali hostujícího záložníka Matějku u postranní čáry a byla z toho nebezpečná standardka. Tu ovšem hostující mužstvo nezahrálo vůbec dobře, centr byl moc dlouhý a prolétl až do autu. Poté si naše mužstvo dokázalo vytvořit dobrou střeleckou příležitost. Ládek se prodral do vápna, z čehož rezultovala pěkná rána Hoška kousek ve vápně, ale když už byl brankář hostů překonán, dráhu letu míče za brankovou čáru zastavila tyč. Stoprocentní šance byla vidět i na druhé straně. To když si náš brankář křikl, že balón má a tak jej náš levý bek Landa pustil. Nebylo tomu ovšem tak a Měsíček se dostal do zakončení z bezprostřední blízkosti. Jeho střela ale mířila pánu Bohu do oken. První poločas se hrstka fanoušků, která nesledovala zrovna třetí třetinu hokeje naší reprezentace na MS, branky nedočkala.

Do druhé půle jsme udělali změnu. Arnošta nahradil ve hře Hanzlík a Ládka vystřídal v záloze Mudra. Ve druhém poločase byl o něco aktivnějším mužstvem soupeř a dokázal si vytvořit několik nebezpečných situací. Jednou z nich byl přímý volný kop kousek za velký vápnem. K tomu se postavil Kaválek, ale jeho přízemní střela skončila vedle branky. Totožná situace se odehrála i na druhé straně s tím rozdílem, že Hoškova střela šla vzduchem, ale do brány se taktéž nevešla. Hostům se podařilo vybojovat si několik po sobě jdoucích rohových kopů. Některé z nich jsme uskákali, jiné byly moc dlouhé a pro soupeře toho správného adresáta nenašly. Nás můžou dnes taktéž mrzet standardní situace. Jindy je tato parketa naší silnou stránkou, ale v dnešním utkání jsme z těchto situací soupeře nedokázali ohrozit. Asi jedna z větších šancí mohla být po rohovém kopu zahraném na přední tyč, kde jsme balón pustili do vápna, ale Urbanovičovi chyběl kousek, aby dostal loptu do brány. Stoprocentní šanci měli ve druhém poločase pouze hosté. Chybovali jsme na soupeřově polovině, ten podnikl rychlý protiútok, kdy šli dva hráči na jedno našeho obránce a to Urbanoviče. Ten čekal do poslední možné chvíle a snažil se soupeře vytlačit k rohovému praporku. Ten ovšem poslal přihrávku na malé vápno na nabíhajícího spoluhráče, ale těsně předním vypíchl balón zpátky sprintující Tóth. Tutová šance, kterou kdyby soupeř využil, těžko by se nám vracelo do zápasu. V průběhu druhého poločasu ještě nahradil Pidrman v útoku Petráčka, který přeci jenom po zdravotní stránce stále není fit. Pak dokázal vyprodukovat krásnou táhlou střelu ze střední vzdálenosti Jakub Husák, která se snášela na bránu, ale nakonec jí o pověstný vlásek minula. Ke konci zápasu bylo na obou mužtvech vidět nepřeberné úsilí. Ani jedno mužstvo se nechtělo smířit z bezbrankovou remízou. Na naší straně se několikrát dostal do vápna Mudra, ale toho správného adresáta nenašel. Na druhé straně se to samé několikrát podařilo i hostům, s tím rozdílem, že měli ještě k dispozici jeden přímý volný kop. Ten ale opět nedokázali proměnit, když si s touto střelou poradil Peterka. Utkání tak nakonec přeci jenom dospělo k remíze.

V dnešním utkání se hrálo o dost. Týmy nad námi ztratily v sobotních zápasech a v případě výhry jsme se tudíž mohli dotáhnout. To se bohužel nepovedlo a oba celky si rozdělily, asi i spravedlivě, po bodu. Další utkání nás čeká opět v neděli a bude to pikantní souboj. Zajíždíme do nedaleké Kroučové, kde se s tamním mužtvem popereme o další důležité body. Utkání je naplánováno na neděli 01.06. 2014 od 17:00 SEČ.

Napsat komentář