SK Sparta Řevničov

24. mistrovský zápas

Napsat komentář

V Kroučové viděli diváci vyrovnané utkání, o kterém svědčí konečný remízový výsledek


TJ Sokol Kroučová 2:2 (1:1)
SK Sparta Řevničov
24. kolo 1. 6. 2014 | 17:00
SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič, Tóth, Landa, Pesl – Hošek, Zejmon, Husák Jakub, Murčo – Bechynský (Arnošt), Petráček (Hanzlík)

Trenéři: Tóth, Bobák

Branky: Hošek, Tóth

Rozhodčí: Klekner

Sezóna se blíží mílovými kroky do svého konce. Nyní bylo na pořadu již čtyřiadvacáté kolo. Náš celek čekala cesta do nedaleké Kroučové, kde jsme změřili síly v „derby“ zápase s tamním Sokolem. V podzimním zápase jsme dokázali na našem hřišti soupeře porazit a to tím nejtěsnějším možným způsobem 1:0. Soupeř je v tabulce o šest bodů pod námi. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Klekner, na lajnách mu vypomohli lajci. Za domácí Trkal, na naší straně Bobák.

Do utkání jsme vstupovali po dlouhé době skoro v kompletní sestavě. K dispozici nebyl trenérům pouze Matějka. Na pozici pravého beka se vrátil po absenci naopak Pesl. Do utkání vstoupil o něco lépe soupeř, který bojoval a žádný souboj nevypustil. O kroučovské snažení směrem dopředu se staral hlavně Jan Husák, zdatně se mu v tom snažil sekundovat i Vančura ve středu hřiště. Do první vážnější šance zápasu se ovšem dostal jejich jmenovec Janek, ale ze strany zvolil střelu, ale ta skončila jen na boční síti. Na opačné straně se chtěl zapsat do zápisu kapitán Hošek, ale své dvě střely poslal až přes síť za brankou do lesa. První branka utkání padla po nedůrazu v našem malém vápně na přední tyči. Domácí rozehráli rohový kop, tam si naběhl nehlídaný stoper Rais a hlavičkou poslal míč za bezmocného Peterku. Nehrál se v prvním poločase nikterak oslnivý fotbal. Spousty balónů létali vzduchem. Po jednom dlouhém míči Hoška za obranu si pro míč ve vápně vyběhl domácí gólman Jiří Tomeš a ve snaze vyboxovat míč zbořil našeho útočníka Bechynského, ovšem balón předtím vůbec nehrál. Sudí Klekner tuto situaci nevyhodnotil jako faul a pokračovalo se tak dál. Na pravé straně se poté uvolnil Murčo, dostal se do vápna, ale brankáře soupeře nepřekonal. Domácí to zkoušeli střelou z přímého volného kopu, ale ta trefila pouze dobře postavený obranný val vystavený na hranici velkého vápna. Na druhé straně už se skóre utkání ovšem měnilo. Petráček dostal přihrávku na pravou stranu. Odtud poslal přihrávku přes celé vápno až na nabíhajícího Hoška, který uklízel do prázdné brány. To už běžela pětačtyřicátá minuta utkání a branka to tudíž byla velice důležitá.

O poločase byla na naší střídačce bouřka, která jak se později ukázalo měla svůj efekt. Druhý poločas jsme začali velmi dobře, drželi častěji míč na svých kopačkách a začali si vytvářet více šancí. Do jedné takové se dostal Petráček, ale o kousek minul. Na druhé straně to zkoušel Mayrich, ale toho na poslední chvíli zastavil za pět dvanáct stoper Urbanovič. Do vedení šlo ve druhém poločase naše mužstvo. Vybojovali jsme rohový kop, Hošek jej zahrál mezi penaltový puntík a malé vápno, kam si naběhl Tóth a hlavičkou poslal míč pod břevno. Na balón si sice domácí brankář sáhl, ale vytěsnit mimo tři tyče už jej nedokázal. Do konce v tu chvíli ale zbývalo ještě dost času a soupeř se nechtěl v žádném případě vzdát bodů bez boje. O vyrovnání se pokoušel průnikem Jan Husák, ale na naší obranu si nepřišel. To se povedlo až o pár chvil později. Naši dva hráči propadli u levé postraní čáry, odkud se probil do vápna Janek a na zadní tyči našel bohužel nehlídaného Mayricha a pro toho nebyl, stejně jako v prvním poločase pro našeho kapitána, problém uklidit míč do prázdné brány. Strhnout vedení na naši stranu mohl Zejmon, ale jeho střelu z vápna vytáhl brankář na rohový kop. V dalších minutách se neujala ani standardní situace, kterou rozehrál Hošek, jeho střela postrádala totiž potřebnou razanci. V závěru se zbytečně na obou stranách přiostřilo, což měl na svědomí ale i rozhodčí Klekner, který leckteré zákroky přecházel bez povšimnutí. Na jedné straně přišel tvrdší zákrok, aby toho nebylo málo vzápětí se oplácelo i na straně druhé. Poslední možnost, jak našemu mužstvu vystřelit tři body měl Hanzlík, ale na přízemní centr o pověstný vlásek nedosáhl. Utkání tak dospělo asi k zasloužené remíze.

Dnešní utkání nepřineslo atraktivní podívanou. První poločas nebylo k vidění takřka nic, ale na to jaká se hrála bída, tak branky padaly. O tu první se postaral z rohového kopu Rais, který si počkal na centr svého spoluhráče a na přední tyči jej poslal hlavičkou do brány. Skóre utkání vyrovnal po přihrávce Petráčka na malé vápno nabíhající Hošek. Ve druhém poločase strhlo vedení na svojí stranu naše mužstvo, když se po rohu trefil hlavou Tóth. O vyrovnání se za domácí postaral Mayrich, který dal utkání i konečnou podobu. Další utkání sehrajeme v neděli 08.06. 2014 od 17:00 SEČ. Na náš pažit přijede soupeř z Branova.

Napsat komentář