SK Sparta Řevničov

1. přátelské utkání

Napsat komentář

První přátelské utkání se našemu celku nevydařilo

SK Sparta Řevničov

2:10 (2:6)

Baník Lubná

přátelské utkání 5. 8. 2018 | 17:00

SK Sparta Řevničov: Peterka – Tóth, Murčo, Bohatý T., Urbanovič – Beneš, Husák Jakub, Kolek, Petráček, Hošek – Hamouz L.

Hokejově střídali: Rais, Schneider, Linc, Matějka, Zukriegl

Trenér: Tóth

Branky: Petráček, Hamouz L.

Rozhodčí: Husák Jan – laik Bobák, laik Trejbal

K prvnímu přátelskému utkání si naše mužstvo pozvalo tým Lubné. Ten byl v minulé sezóně naprosto suverénní a dokázal s přehledem opanovat okresní soutěž III. třídy. Před novou sezónou ještě posílil a na úvod to byl tedy sakra těžký oříšek. Utkání odřídil sudí Jan Husák, na lajnách mu vypomohli laici, za naše barvy jmenovitě Bobák, za hosty Trejbal.

Do utkání jsme sice vstoupili aktivní pětiminutovkou, ale pak přebrali otěže zápasu do svých rukou hosté. Ty se také zcela jednoduše dostávali k naší bráně, z čehož rezultovala rychlá první branka. Nám se podařilo vyrovnat po rohovém kopu navrátilce do sestavy Hoška, když si na loptu naběhl druhý navrátilec Petráček a hlavou poslal míč neomylně do sítě. Pak se ale hrálo spíše na naší polovině a soupeř dokázal hlavně dobře kombinovat a středem hřiště procházet. Volný zůstával hlavně Trejbal, který táhl většinu akcí svého týmu. Ve dvacáté minutě svítilo na ukazateli skóre 1:4, což bylo hodně, ale v tu chvíli odpovídalo průběhu hry. Nám se nepodařilo proměnit několik šancí, když Tóth po rohovém kopu nedokázal míč dostat mezi tři tyče. Kuba Husák měl také dobrou šanci z levé strany, ale nedokázal trefit přesně. Ani Hošek z přímého volného kopu bránu netrefil. Podařilo se to až záhy, když pláchl Petráček, trefil tyčku, od které se míč odrazil k Hamouzovi a ten dorážel takřka do prázdné. Na druhé straně hosté ale zaúřadovali ještě dvakrát a poločasový výsledek 2:6 nevěštil nic dobrého.

Do druhého poločasu jsme sice vstoupili aktivně, ale neproměňujeme šance, kdežto soupeř vždy udeří z jedné naší chyby. V dobrých šancích se objevil např. Kuba Husák, který šel ze strany sám na brankáře, ale trefil pouze síť za brankou. Lépe se nevedlo ani Raisovi, který bodlem o kousek po průniku přestřelil. A když nedal stoprocentní šanci ani nová posila Beneš téměř z brankové čáry, bylo jasné, že góla již nevstřelíme. Naopak leckdy jsme se nechali unést a útočili zbytečně ve čtyřech, pěti lidech a pak zůstávala hodně velká okénka v zadních řadách. Chudák Peterka, na kterého se několikrát hráč soupeře řítil úplně sám, takže s tím nemohl vůbec nic dělat. Nakonec jsme ve druhém poločase inkasovali ještě další čtyři branky a odešli z utkání s deseti obdrženými góly.

Dnešní utkání se nám nepovedlo, ale to se tak trochu dalo čekat. Soupeř je v přípravě už nějakých dvacet dnů, což se projevilo hlavně na fyzické zdatnosti, která našemu týmu chyběla. Další věcí je proměňování šancí, které musíme bezpodmínečně do sezóny zlepšit. Další přátelské utkání sehrajeme v Lícha Areně v neděli 12.8.2018 od 17:00 SELČ proti Ročovu.

Napsat komentář