SK Sparta Řevničov


Napsat komentář

Mladší žáci se zúčastnili halového turnaje ČUS Cup

V neděli 26.11.2018 se v hale TJ TZ Rakovník (Na Bazéně) konal čtvrtý ročník halového turnaje. Zúčastnilo se ho celkem osm mužstev. Vedle naší Sparty a dalších třech okresních zástupců v podobě Roztok, Hředlí a Tatranu Rakovník to dále byla mužstva Petříně Plzeň, Spol. Vroutku/ Kryrů, Spartak Lubenec a Spol. Dobrá/ Družec.  První místo nakonec pro sebe uzmulo mužstvo Roztok, na druhé příčce skončil celek Petříně Plzeň a třetí stále ještě medailovou pozici obsadilo mužstvo Tatranu Rakovník.

Výsledky našeho mužstva na turnaji

SK Petřín Plzeň – SK Sparta Řevničov 15:0

SK Sparta Řevničov – FK Hředle 1:5
Branka: Rekšák F.

Ostatní výsledky nejsou bohužel známy 😦

Individuální ocenění

Nejlepší hráč: Michal Barčot (TJ Roztoky)

Nejlepší brankář: Elina Štajnerová (Spol. Dobrá/ Družec)

Nejrychlejší branka: Martin Vitner – 11 vteřin (FK Hředle)

Konečná tabulka ČUS Cupu

# Tým PZ V R P VG:OG PB
1. TJ Roztoky
2. SK Petřín Plzeň
3. TJ Tatran Rakovník
4. FK Hředle
5. Spol. Vroutek/ Kryry
6. Spartak Lubenec
7. Spol. Dobrá/ Družec
8. SK Sparta Řevničov

Zdroj: https://rakovnicky.denik.cz


Napsat komentář

Zhodnocení podzimní části sezóny mladších žáků

Dnešním dnem skončila podzimní část také našim mladším žákům. Pro ně to byl vůbec první ročník v této věkové kategorii, do které se přihlásilo těžko uvěřitelných dvanáct týmů, což je na tuto kategorii po problémech s mladeží všeobecně, opravdu hodně. Samotná sezóna byla pro naše kluky opravdu těžká, což se v průběhu celého podzimu projevilo na jejich výsledcích. Naši kluci nakonec skončili na posledním místě, když právě o tomto umístění rozhodlo poslední utkání, které v Zavidově nezvládli a prohráli. Kluky je ale nutno do další fáze sezóny podpořit a jaro bude o mnoho lepší.

Týmové statistiky mladších žáků

Konečné umístění 12. ze 12
Počet bodů 3
Vstřelené branky 14
Obdržené branky 92
Výhry 1
Prohry 10
Červené karty 0
Žluté karty 0
Průměr vstřelených branek na zápas 1,3
Průměr inkasovaných branek na zápas 8,4
Nejvyšší výhra 5:2
Nejvyšší prohra 0:22
Čistá konta 0

Nejlepším střelcem podzimní části se stal Tomáš Rekšák, který dokázal soupeřovu síť rozvlnit celkem ve čtyřech případech. Za ním se umístila Barbora Studená se třemi vstřelenými brankami a na třetím místě figuruje Tobiáš Mudra se třemi zásahy. V celé soutěži za podzimní část nepadla ani jedna červená či žlutá karta. V tabulce domácích zápasů jsme skončili na posledním místě se ziskem tří bodů. Venkovní tabulka ukazuje umístění na jedenácté pozici, byť jsme venku nebodovali, ale díky lepšímu skóre jsme přeskočili Lišany.

Reference: https://www.fotbal.cz


Napsat komentář

Sestava podzimu

Podzimní část nám skončila a tak tu máme sestavy podzimu. Ve III. třídě máme ve hře hned tři horká želízka. Jsou jimi nejlepší střelec soutěže Vojta Kapr, kapitán a mozek týmu Michal Beneš a v neposlední řadě také nestárnoucí a protřelý Tomáš Bohatý.

Hlasujte a dejte našim klukům šanci na konečnou výhru (sčítá se celkový počet hlasů a deset hráčů s největším počtem postoupí do finále o hodnotné ceny).

Hlasovat můžete na https://fotbalunas.cz/sestava-kola/6979/sestava-kola-podzimni-kolo-stredocesky-rakovnik-iii-trida-2018-2019/

Zdroj: http://fotbalunas.cz/

 


Napsat komentář

Tréninky

Rozpis tréninků

Místo Čas Obuv
Každou středu hala Řevničov – futsal 19:00 – 20:00 SEČ Sálovky
Každý pátek hala Řevničov – fotbal 18:30 – 19:30 SEČ Sálovky
Každou neděli UMT Řevničov 12:00 – 14:00 SEČ Sálovky/ turfy


Napsat komentář

Zhodnocení podzimní části sezóny A mužstva

V neděli nám skončila podzimní část okresní soutěže III. třídy a my se podíváme na její průběh od samého začátku. Před sezónou nastalo několik změn v hráčském kádru. Z „hostování“ v Kroučové se vrátil útočník Lukáš Petráček, naopak „hostování“ Václava Blína se změnilo v přestup do téhož klubu a po jedné sezóně se vrátil do Kroučové také Honza Husák. Podařilo se nám i nadále domluvit s SK Rakovník na účinkování Pavla Bohatého, což bylo velké plus. Do toho jsme vstoupili s tímto klubem do jednání ohledně Michala Beneše, které se taktéž podařilo dotáhnout do zdárného konce. Novými tvářemi byli Michal Polák, Lukáš Hamouz a Vojtěch Kapr. S čistou hlavou můžeme říci, že z těchto nově příchozích se uchytili dva a to Polák a Kapr. Samotná sezóna pro nás začala zápasem na domácí půdě proti Sýkořici, toto utkání jsme zvládli a zvítězili jednoznačně 7:0. Další dvě utkání ale znamenala určité rozpaky. Na Branově jsme zvítězili „až“ na pokutové kopy, kdežto doma to bylo ještě horší a po neproměněných tutových šancích jsme podlehli Janovu 1:0. Vše se k dobrému obrátilo ve druhém poločase v Jesenici, kde jsme dokázali zvítězit a nakonec jsme naši vítěznou šňůru natáhli až na sedm zápasů. Poslední podzimní domácí vystoupení se nám ale vůbec nepovedlo. Prohráli jsme doma s Čistou 4:2 a to i přesto, že jsme na začátku druhého poločasu průběžný stav otočili ve svůj prospěch. Ale ani tato prohra, byť hodně mrzí, neznamenala v konečné tabulce vůbec nic. Podzim jsme zakončili na prvním místě se ziskem dvaceti šesti bodů a působivým skóre 57:16. Podzim lze proto hodnotit jako povedený.

Týmové statistiky A mužstva

Konečné umístění 1. ze 12
Počet bodů 26
Vstřelené branky 57
Obdržené branky 16
Výhry 9
Prohry 2
Červené karty 1
Žluté karty 15
Průměrná návštěva doma
81
Průměrná návštěva venku 65
Celkem diváků na zápasech Sparty 813
Průměr vstřelených branek na zápas 5,2
Průměr inkasovaných branek na zápas 1,5
Nejvyšší výhra 14:0
Nejvyšší prohra 2:4
Čistá konta 3

Nejlepším střelcem podzimní části se stal Vojtěch Kapr, který dokázal soupeřovu síť rozvlnit celkem ve třinácti případech. Za ním se umístil Pavel Bohatý s jedenácti vstřelenými brankami a na třetím místě figuruje Jakub Husák s devíti zásahy. Nejtrestanějším hráčem po polovině je Jan Fujera, který vyfasoval celkem jednu červenou kartu a tři žluté. Za ním skončilo duo se dvěma žlutými kartami a to Jan Urbanovič, Jakub Husák. V tabulce domácích zápasů jsme skončili na třetím místě se ziskem třinácti bodů. Venkovní tabulka ukazuje číslici jedna se ziskem čtrnácti bodů. Na naše domácí utkání si našlo cestu celkem 487 věrných fanoušků, naše venkovní utkání vidělo 326 diváků.

Reference: https://www.fotbal.cz


Napsat komentář

11. mistrovský zápas

V posledním podzimním utkání se nám bohužel nezadařilo

SK Sparta Řevničov

2:4 (0:1)

TJ Čistá

11. kolo 4. 11. 2018 | 14:00

SK Sparta Řevničov: Peterka – Tóth, Bohatý T., Urbanovič, Hanzlík (Polák) – Beneš, Husák Jakub, Pedál, Fujera – Bohatý P., Petráček (Kapr)

Trenér: Tóth

Asistent: Šrytr, Bobák

Branky: Kapr, Bohatý P.

Rozhodčí: Polívka – Vodrážka, Týče Vladimír

Poslední podzimní vystoupení čekalo na naše A mužstvo v rámci jedenáctého kola. To jsme sehráli na domácí půdě v Lícha Areně proti Čisté. S tímto mužstvem jsme v minulé sezóně dokázali v obou případech zvítězit, nejdříve na jeho půdě 3:1, posléze doma 4:2. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Polívka, na lajnách mu vypomohli Vodrážka a Týče Vladimír.

V dnešním utkání jsme z neznámých důvodů nemohli počítat s Murčem, dále omluveným Kolkem a Matějkou. Do utkání jsme vstoupili chybou na naší levé straně a následnou střelou soupeře mimo bránu. Jenže co se soupeři nepovedlo ihned na začátku, podařilo se o pár chvil později. Propadli jsme zcela jednoznačně opět na levé straně, kde se k míči dostal hostující hráč a před bránou našel nabíhajícího Jiřího Votroubka, který již jen uklízel za bezmocného Peterku. Pak jsme soupeře zatlačili a začali si vytvářet dobré brankové příležitosti. V jedné takové se zjevil Petráček, ale z malého vápna levačkou netrefil. V další šanci se ocitl Fujera, když ho našel přihrávkou Pavel Bohatý. Náš hráč mohl postupovat blíže, ale volil trochu zbytečně střelu, se kterou si hostující Kratochvíl poradil. Tentýž hráč měl na noze vyrovnání, když ho našel centrem z levé strany na zadní tyči Pedál, ale náš hráč míč netrefil vůbec ideálně a ten skončil mimo. Na druhé straně jsme dost hořeli na levé straně, kde jsme nedostupovali mladé hráče soupeře a ti nám dělali nemalé problémy. Po jedné takové akci byl zcela volný po centru na zadní tyči hráč soupeře, ale nepočítal s propadnutou loptou a jen nastavil nohu a míč skončil vedle tyčky. Na druhé straně se do zakončení probil Pavel Bohatý, ale jeho tři střely byly vždy zblokovány. Lépe se nevedlo ani Jakubu Husákovi, Milanovi Pedálovi. Prvně jmenovaný sice hráče před sebou obstřelil, ale o kousek minul vzdálenější tyč. Pedál zase naopak troskotal na bránícím valu na velkém vápně. Měli jsme i další tutové šance, ale neproměnili jsme je a do kabin tak odcházeli s jednobrankovou ztrátou.

Do druhého poločasu jsme udělali jednu změnu, když Petráčka nahradil v útoku Kapr. Ten se ihned zapojil do útočného obléhání a několikrát dobře prodloužil loptu za sebe, což se nám v prvním poločase ale vůbec nedařilo. Nicméně to nebylo nic platné, jelikož jsme toho nedokázali ani v jednom případě využít. Vyrovnat se nám podařilo ale záhy, když se Kapr dostal ve vápně k míči a potvrdil instinkt „zabijáka“ a poslal míč přesně k tyči. Za další dvě minuty bylo v našem stánku zase o něco veseleji. To když byl na hranici velkého vápna faulován Pedál. Pavel Bohatý si vzal loptu, neotálel a kolem zdi poslal přesně k tyči za překvapeného gólmana hostů. Nebylo nám to ale nic platné, jelikož za další tři minuty bylo vyrovnáno. Na levé straně nám „frnkl“ útočník Jiří Votroubek, poslal centr do vápna, který nešťastně srazil Urbanovič do našeho gólmana a od něj se odrazil míč do sítě, hodně smolná, leč pro soupeře velmi platná branka. Nás to mělo vyburcovat k ještě větší aktivitě, ale desetiminutovka po vyrovnávací brance byla taková mdlá. Nakonec jsme za to draze zaplatili, když jsme nechali na půlící čáře samotného Tomáše Bohatého. Vhodili jsme aut, hosté odkopli až na naši polovinu, kde utekl Jiří Votroubek, vystřelil, míč ještě vyrazil pravou nohou Peterka, ale kulatý nesmysl se odrazil zase k hostujícímu hráči, který napodruhé již nezaváhal. Aby toho nebylo málo, inkasovali jsme za dalších šest minut další branku. Špatně jsme zakombinovali u hlavní tribuny, míč ve snaze odkopnout do bezpečí napálil kapitán Roman Votroubek a ten zapadl do levého horního víka naší svatyně. Poté to byla od našeho mužstva již křeč, ale i tak jsme měli ještě několik velkých šancí, když Kapr na malém vápně doslova trefil hostujícího gólmana, Fujera střílel z nulového úhlu místo přihrávky pod sebe a Kuba Husák o kousek minul levou tyč. Soupeř si tak odvezl tři body.

Dnešní utkání jsme prohráli vlastními chybami. Sice šel soupeř brzo do vedení, ale podařilo se nám na začátku druhého poločasu utkání otočit. Jenže pak přišla nešťastná vlastní vyrovnávací branka. Následně soupeř přidal další dvě branky, z čehož ta poslední byla velmi šťastná. Ke konci se nám velké šance využít již nepodařilo a tři body si tak odváží soupeř. Poslední zápas nám sice nevyšel, ale hlavy vzhůru. Na jaro se dobře připravíme a jede se dál, sezóna je teprve ve své polovině.


Napsat komentář

Rozhovor s Milanem Pedálem – hráč 10. kola

V posledních zápasech ukazuje skvělé výkony. Řevničovský záložník je nyní ve formě, což ukazuje na hřišti a na hře Sparty je to znát. Třeba jako v posledním zápase. Derby s Kroučovou mělo svého muže.

Proti Kroučové jsi odehrál výborný zápas, soupeř si s tebou zkrátka nevěděl rady. V čem tkví tvá momentální skvělá forma?
Řekl bych, že celá forma tkví v tom, že funguje hra celého týmu. Osobně jdu teď na hřiště vždy s úplně prázdnou hlavou a jediným cílem: udělat vše, co je v mých silách, abychom vyhráli.

Očekával jsi za svůj výkon nominaci do sestavy kola a následné prvenství?
Nominaci jsem neočekával, zato prvenství poté už ano. Když už jsem se do nominace dostal, bylo by velice nesportovní, aby jí Vojta Kapr vyhrál podruhé.

Jsi celkem sedmým hráčem kola z Řevničova. Podporujete se v kabině navzájem?
V kabině ani tak ne, tam spíš každý dostane za uši. Na hřišti pak už ano, tam to vnímám tak, že vzájemná podpora a soudržnost je na dost vysoké úrovni.

Momentálně jste na prvním místě a máte skvěle nakročeno k postupu do vyšší soutěže. Myslíš, že by Sparta obstála v konkurenci týmů vyššího levelu?
Rozhodně si myslím, že s mnoha týmy z vyšší soutěže bychom hráli vyrovnaná utkání a nebyli bychom horším celkem. Rád bych ale, abychom zůstali u dosavadního pokorného přístupu, že jdeme od jednoho zápasu k druhému, že máme hlad po dalších vítězstvích a že chceme být zkrátka první. Postup je zatím někde v dáli…

Jste ve formě a v tabulce to je znát. Napadlo by tě něco, co vašemu hernímu projevu i tak chybí?
Na našem herním projevu mě a všem v týmu velice chybí tři krásné body ze zápasu s Janovem.

Jak se na zápasy připravuješ, máš nějaký rituál?
Má veškerá příprava spočívá v tom, že se před zápasem snažím aspoň na 5 minut seznámit po týdnu zase s míčem a můj pravidelný rituál (za který se všem postiženým omlouvám) je, že pokaždé přijdu pozdě, když se odjíždí na zápas.

Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Ve zkratce – kultura a jídlo.

Na závěr otázka z kabiny: V čem tkví tvůj jídelníček? Co do sebe pošleš před zápasem a o poločas?
O poločas neposílám vůbec nic, to jsem rád, že sedím a nic nemusím. A před zápasem sním prakticky cokoliv. Jediným mým krédem je, aby to bylo uvařené z kvalitních surovin.

Zdroj: http://fotbalunas.cz/


Napsat komentář

Rozhovor s Jirkou Peterkou – hráč 9. kola

Nejen v posledním zápase proti Mšeckým Žehrovicím podává Jiří Peterka mezi třemi tyčemi jisté a zodpovědné výkony. Řevničov má ve zkušeném brankáři obrovskou podporu a jistotu. I proto se Spartě daří a je favoritem letošního ročníku…

Proti Žehrovicím jste odchytal další dobré utkání. Očekával jste nominaci do top jedenáctky a následné prvenství?
Ne. Každé vítězství je vždy zásluhou celého týmu.

Jste zkušený brankář a něco už máte odchytáno. Přibližte čtenářům našeho portálu svou kariéru. Kde byly Vaše první fotbalové krůčky a proč nyní zrovna Řevničov?
S fotbalem jsem začal ve čtyřech letech v Hřebečníkách pod vedením pana Korfa. Pak Slabce, Pavlíkov a Pustověty. A od roku 2002 jsem v Řevničově. Je tu skvělá parta lidí, se kterou si posedíme i mimo dokopnou.

Na jaké období své kariéry vzpomínáte nejraději?
Na vzpomínání bude čas, až s fotbalem skončím.

Bylo během Vašeho fotbalového působení něco, na co byste nejraději zapomněl nebo při čem byste se rozhodl jinak?
Po každém úrazu si říkám: „Mám to ve svém věku zapotřebí?“ A evidentně mám, za týden nastoupím znovu.

V jakých chytáte rukavicích a dle čeho si vybíráte nové?
Na značce jako takové mi tolik nezáleží. Rukavice mi zkrátka musí sedět po prvním nasazení.

Máte před zápasem nějaký rituál?
To se raději neptejte… Malé pivko a cigaretka.

Kdo byl Vaším vzorem ze staré brankářské školy a koho obdivujete v současnosti nejvíce?
Mým vzorem byl Peter Schmeichel. Obdivuju každého trenéra, který s nadšením a trpělivostí trénuje přípravku.

Jaké jsou Vaše volnočasové aktivity?
V tuto chvíli především rodina.

Nemohu opomenout ani otázku na malého špunta. Jak jeho baví fotbal, je také po tátovi nebo by spíše větral rukavice někde v útočných řadách soupeřovu brankáři?
V tuto chvíli především rodina. Těší mě, že syna fotbal od mala zajímá (uvidíme, jak dlouho mu nadšení vydrží). V současné době už se mnou občas jezdí na tréninky a zápasy. Jak může tak „kope“, takže spíš útok než obrana.

Zdroj: http://fotbalunas.cz/