SK Sparta Řevničov

2. utkání na turnaji v Rynholci

Napsat komentář

Na soupeře z B. třídy jsme bohužel neměli

SK Sparta Řevničov

1:11 (0:4)

SK Lány

2. kolo 24. 2. 2019 | 10:00

SK Sparta Řevničov: Peterka – Beneš, Švambera, Urbanovič, Murčo – Kolek, Husák Jakub, Skoupý F., Pedál, Skoupý L. – Kapr

Hokejově střídal: Hošek

Trenér: Tóth

Asistent: Šrytr, Bobák

Branka: Husák Jakub

Rozhodčí: Blín – laik Bobák, laik hosté

Ve druhém utkání na turnaji nás čekal hodně tvrdý oříšek. Mužstvo Lán hraje B. Třídu, tzn. o dvě soutěže výše.

Ani do tohoto utkání nemohl trenér a jeho asistenti počítat s optimálním počtem hráčů. Nakonec se jedenáctka nějakým způsobem poskládala a kupodivu zůstal ještě jeden hráč na střídání. Hned od úvodních minut bylo patrné, že nás nečeká vůbec nic jednoduchého. První šanci si však vypracovalo naše mužstvo, když se po pravé straně prodral Filip Skoupý. Ten se dostal až do vápna, ale branku o kousek netrefil. Lány kontrovaly standardkou, ale ta byla zblokována až do autu. Další situace začala dlouhým autovým vhazováním, kdy jsme nezachytili náběh soupeře do vápna, přišla přihrávka po malém vápně na nabíhajícího spoluhráče. Toho Peterka na brankové čáře perfektně vychytal, ale vyrazil loptu tak nešťastně a ta se odrazila od těla Urbanoviče nakonec za brankovou čáru. Na druhé straně jsme se dostali do náznaku šance, když si dvojčata Skoupých dobře vyhověla, ale nakonec jsme z toho nic nevytěžili. Druhá branka v naší síti byla pro soupeře vcelku jednoduchá. Přišly dvě přihrávky uprostřed hřiště a rázem šel hráč Lán sám na Peterku. Toho postavením svého těla nalákal na jednu stranu a nakonec svoji střelu poslal na druhou po zemi k levé tyči. Snížit jsme mohli po centru Kuby Husáka, když se do vzduchu vyšrouboval Kapr, ale hlavou orazítkoval pouze břevno. Co se nepovedlo nám, povedlo se soupeři na druhé straně. Přišli jsme o míč uprostřed hřiště, přišel ťukec a hráč soupeře postupoval sám na Peterku. Toho dokázal v poklidu prostřelit potřetí. V dalších minutách jsme nepropadli uprostřed, ale na levé straně. Přišel rychlý centr do vápna, kde byl ve svém postavení navrátivší se Beneš a při těžkém obraném zákroku vylekal našeho brankáře. Míč se otřel o tyčku. Čtvrtá branka soupeře pramenila z toho, že se náš hráč nestačil vrátit doprostřed do svého postavení. Přišla dlouhá, ale za to přesná přihrávka vzduchem za naši obranu. Tam si míč bez problémů hráč soupeře zpracoval a ze strany postupoval na Peterku, kterého dokázal na vzdálenější tyč také prostřelit. O první naši branku se mohl postarat Kapr, když mu adresoval přihrávku Kolek. Náš hráč ale vystřelil těsně vedle. V prvním poločase jsme ještě jednou propadli na levé straně, odkud přišla přihrávka po zemi do tandemu na volného spoluhráče, ale toho perfektním zákrokem nohou vychytal Peterka. To bylo v prvním poločase vše.

Trenéři ještě ani nedokouřili, fanoušci se ještě nevrátili z občerstvení a kopačák se v naší síti třepotal popáté. Peterka chtěl rozehrát na Murča, ale jeho úmysl vystihl útočník, nabídl přihrávku vedle sebe na volného spoluhráče a ten už měl snadnou práci. Šestá branka byla podobná, byť v rozehrávce jsme chybovali v poli. Soupeř získal na levé straně balón, podnikl rychlý útok a ten skončil šestou brankou. Gólové hody soupeře ale pokračovaly. Přišel dlouhý nákop, krásné stáhnutí míče na špičku a lob přes Peterku – krásná branka, ale bohužel do špatné brány. V těchto momentech nám totálně vázla jakákoli mezihra, nebyli jsme schopni si více jak dvakrát pořádně přihrát. To vše vinou řešení situací pro nás složitým způsobem. Na druhé straně to vypadalo zajímavě na levé straně, ale na poslední chvíli toto nebezpečí obrana soupeře odvrátila. Situace, kdy šel sám hráč soupeře na Peterku, se opakovala i po výkopu gólmana, ale tentokráte šla střela hodně vedle. Slabší chvilku v zápase si ale přeci jenom vybrala i obrana Lán. Přišla špatná rozehrávka, tu zachytil Kuba Husák a přeloboval brankáře stojícího na velkém vápně. Tak přeci jenom jsme se dočkali alespoň čestného úspěchu. Poté se vyznamenal náš gólman, když přišel centr z pravé strany a zakončení. Osmého gólu se soupeř dočkal po přihrávce zleva doprostřed na volného spoluhráče na velké vápno a ten se nemílil. Krásné akce jsme byli svědky následně. Na pravé straně podnikli hosté útok, přišel centr a zakončení ze vzduchu do břevna. Lopta se odrazila zpět do hry k penaltovém puntíku, přišlo další zakončení a tyčka. Blížil se konec utkání a soupeř naplno přebral otěže zápasu. Vzadu jsme nedostoupili na velkém vápně útočníka, ten udělal kličku do vápna, poslal míč pod sebe na volného spoluhráče a ten dával do prázdné. Podobná situace se opakovala i poté, když se na velkém vápně prodral okolo našeho obránce hráč soupeře a střelou podél Peterky přidal desátý zásah. Na polovině soupeře jsme vhodili dlouhý aut na Kubu Husáka a ten tvrdě zakončil, ale doprostřed brány a gólman vyrazil do bezpečí. Po pravé straně to na konci soupeři šlo a i další šance byla odtud, ale opět si poradil náš brankář. Následně jsme dostali ještě jedenáctou branku, když hosté tentokráte táhli svůj útok po levé straně. Z té našel před bránou volného spoluhráče a ten už jen doklepával. V samotném závěru se do šance na levé straně prodral Filip Skoupý. Udělal ve vápně kličku, zakončil, ale gólmana soupeře se mu propálit nepodařilo. Největší šance přišla ještě v nastavení, když se na pravé straně probil do vápna Kolek. Loptu poslal do malého vápna na nabíhajícího Švamberu, ale ten bohužel přestřelil. To bylo v tomto zápase bohatém na góly také vše.

Ve druhém utkání jsme doplatili na spoustu ztrát balónu. Herně jsme se snažili, ale situace jsme řešili komplikovaně. Soupeř právě tyto míče sbíral a své akce přetavoval v branky. Je to ale zatím druhé přípravné utkání a ještě k tomu se soupeřem o dvě soutěže výše. Pořádná konfrontace s mužstvem, se kterým se budeme v soutěži potkávat, teprve na turnaji přijde. Další utkání sehrajeme 03.03.2019 od 12:30 SEČ a soupeřem nám bude Zvoleněves.

Napsat komentář