SK Sparta Řevničov


Napsat komentář

Jak šel čas, aneb od začátku až k vytouženému postupu

POSTUP PO DESETI LETECH!

To, co se zdálo jako utopie, se v této sezóně stalo skutečností. Náš celek dokráčel dvě kola před koncem k prvenství v soutěži, titulu a tudíž i zaslouženému postupu. To všechno po dlouhých deseti letech. Naposledy se zde hrál okresní přebor v soutěžním ročníku 2008-2009 a to s naprosto odlišnou sestavou. Za tím vším je neskutečné práce, za kterou musíme poděkovat hlavně předsedovi Jiřímu Peslovi a celému vedení klubu, realizačnímu týmu, kteří se o fotbal v Řevničově starají a samozřejmě hráčům, bez kterých by se to nepovedlo. Jmenovitě to jsou Jiří Pesl, Martin Tóth, Milan Tóth, Josef Šrytr, Vladimír Bobák, Eva Bechyňská, Petr Landa. Poděkování patří těž Janu Arnoštovi, který sice nefiguruje ve vedení oddílu, ale pravidelně se také staral o fungování oddílu. Hlavní penzum práce ale odvedli hráči na hřišti a ti se zasloužili o tento mimořádný úspěch. Poděkování ale patří také všem těm, kteří chodili pomáhat s přípravami a samotnými realizacemi akcí, s výpomocí při zápasech, brigádách atd.

JAK ŠEL ČAS

Mužstvo se začalo postupně formovat již v létě před sezónou na Memoriálu Vladimíra Šrytra. Do mužstva se vrátil Michal Beneš, což byla velká posila. Z Kroučové se po roční anabázi vrátil Lukáš Petráček, opačným směrem také po ročním působení odešel Jan Husák a „hostování“ Václava Blína v Kroučové se přetavilo v přestup. Na „hostování“ odešel také Jiří Rais, který zamířil do Mšeckých Žehrovic. V průběhu podzimní části se povedlo dotáhnout přestup útočníka Vojtěcha Kapra z Tuchlovic. Zkoušelo se i duo Michal Polák a Lukáš Hamouz, ale ani jeden do konce sezóny nevydržel. Vrátil se také Michal Vacínek a Filip Bílek, ale ze zdravotních důvodů nepokračují. Konec kariéry oznámil Petr Matějka.

Takové první měření sil bylo v létě na turnaji, ale memoriál se nám moc nepovedl, ale to byl teprve začátek dlouhé cesty.

Podzimní část

Do sezóny jsme vstoupili dvěma výhrami, ztratili jsme až doma nečekaně s Janovem. Následovalo sedm výher po sobě, padli jsme až doma s Čistou, což bylo velké překvapení.

Před jarní částí se řešilo dalších několik jmen, které by mohly posílit naše mužstvo. Před sezónou se povedlo uplatnit opci na Pavla Bohatého, který přišel na přestup z SK Rakovník. Dlouhá jednání se vedla okolo dvojčat Skoupých. Lukáš a Filip nakonec zvolili klub, který je vychoval a vrátili se do Řevničova z Tatranu Rakovník. Další posilou, ale docela nečekanou, se stal Jan Švambera, který přišel ze Švýcarska.

Jarní část

Druhou část jsme odehráli naprosto famózně. Ztratili jsme pouze na nekvalitním povrchu v Janově, kde jsme padli po pokutových kopech a doma s Kroučovou tím nejtěsnějším možným rozdílem. Jinak byly výkony mužstva stabilní a to i přesto, že jsme se potýkali z řadou zranění, která v nemalé míře ovlivňovala základní jedenáctku mužstva. Kádr byl ale široký a tak vždy bylo kam sáhnout.


Napsat komentář

Zhodnocení sezóny mladších žáků

Soutěž skončila také našim mladším žákům. Nejdříve se na podzim hrálo systémem každý s každým a na jaře se mužstva rozdělila podle umístění do tabulky od prvního do šestého místa, dále pak od sedmého do dvanáctého místa. Myšlenka je taková, aby se hrálo více vyrovnaných zápasů. Náš celek se na podzim umístil bohužel na posledním místě, když se mu podařilo získat tři body. Na jaře to bylo o chlup lepší a kluci dokázali zvítězit ve dvou případech a obsadili konečnou pátou pozici.

Týmové statistiky mladších žáků po základní části

Konečné umístění 12. ze 12
Počet bodů 3
Vstřelené branky 14
Obdržené branky 92
Výhry 1
Prohry 10
Červené karty 0
Žluté karty 0
Průměrná návštěva doma
/
Průměrná návštěva venku /
Celkem diváků na zápasech Sparty /
Průměr vstřelených branek na zápas 1,3
Průměr inkasovaných branek na zápas 8,4
Nejvyšší výhra 5:2
Nejvyšší prohra 0:22
Čistá konta 0

Nejlepším střelcem se stal Tomáš Rekšák se čtyřmi brankami, za ním následovala Barbora Studená a Tobiáš Mudra s dvěma zásahy. Ostatní hráči (Jakub Souček, Josef Studený, Jakub Smutný, Adam Šenkýř, Adéla Šenkýřová a Jan Václav Vosička) vstřelili po jedné brance. V domácích zápasech se naše mužstvo umístilo na poslední dvanácté příčce se ziskem tří bodů. Venkovní tabulka ukazuje místo jedenácté bez bodového zisku.

Týmové statistiky mladších žáků v nadstavbě o 7. – 12. místo

Konečné umístění 5. ze 6
Počet bodů 6
Vstřelené branky 18
Obdržené branky 32
Výhry 2
Prohry 8
Červené karty 0
Žluté karty 0
Průměrná návštěva doma
/
Průměrná návštěva venku /
Celkem diváků na zápasech Sparty /
Průměr vstřelených branek na zápas 1,8
Průměr inkasovaných branek na zápas 3,2
Nejvyšší výhra 7:0
Nejvyšší prohra 1:9
Čistá konta 2

Nejlepším střelcem nadstavby se stalo duo Tobiáš Mudra a Tomáš Rekšák, kteří dokázali nastřílet čtyři branky. Za ním následoval Jakub Smutný se třemi brankami, dále se trefili všichni jednou (Josef Studený, Jakub a Marek Součkovi, Ondřej Smutný, Jakub Rekšák a Adam Šenkýř). V tabulce domácích zápasů se naše mužstvo umístilo na předposlední páté příčce se ziskem tří bodů. Venkovní tabulka ukazuje také předposlední místo a také zisk tří bodů.

Reference: https://www.fotbal.cz


Napsat komentář

Zhodnocení sezóny A mužstva

Tak nám zase utekla další sezóna a opět se řečí čísel a různých statistik podíváme na to, jaká že byla. Sezónu jsme zahájili sice vysokým vítězstvím nad v tu chvíli ještě neškodnou Sýkořicí, ale hned ve druhém zápase jsme ztratili bod za bezbrankovou remízu a následnou výhru na penalty v Branově. Ani třetí zápas nebyl optimální, když jsme doma prohráli s Janovem 0:1, byť jsme měli několik tutových šancí minimálně na vyrovnání. Pak se ale dobře namazaný stroj jménem SK Sparta Řevničov rozjel naplno. Důkazem toho sedm výher v řadě při skóre 48:11! Poslední podzimní utkání se nám ale nevydařilo a prohráli jsme s Čistou. Vstup do jara byl z našeho pohledu velice těžký a v Sýkořici se nikdy nehraje dobře. Ubojovali jsme ale výhru 2:1. Pak jsme sice přejeli Branov, ale následně prohráli na penalty v Janově. Tento bod mohl být z pohledu dalšího vývoje tabulky velmi důležitý, leč nakonec by o ničem stejně nerozhodoval. Pak přišla šňůra šesti výher, kdy za zmínku stojí hlavně domácí vítězství 14:1 nad rezervou Jesenice. Pak jsme sice prohráli v „derby“ s Kroučovou, ale celou sezónu zakončili výhrou v Čisté. I z tohoto pohledu už muselo být jasné, že to bude stačit na první pozici a POSTUP po dlouhých deseti letech do okresu!

Týmové statistiky A mužstva

Konečné umístění 1. ze 12
Počet bodů 54
Vstřelené branky 114
Obdržené branky 27
Výhry 18
Prohry 4
Červené karty 2
Žluté karty 30
Průměrná návštěva doma
78
Průměrná návštěva venku 65
Celkem diváků na zápasech Sparty 1573
Průměr vstřelených branek na zápas 5,2
Průměr inkasovaných branek na zápas 1,23
Nejvyšší výhra 14:0
Nejvyšší prohra 2:4
Čistá konta 7

Nejlepším střelcem právě skončeného ročníku se stal Jakub Husák. Ten se dokázal do sítě soupeřů trefit celkem ve dvaadvaceti případech, což mu také vyneslo krále střelců III. třídy. Za ním se umístil Kapr s devatenácti trefami (druhá příčka v celkové tabulce střelců soutěže) a jako třetí skončil Pavel Bohatý s šestnácti trefami do černého. Nejtrestanějším hráčem mužstva byl opět Urbanovič, který vyfasoval šest karet (je to ale o čtyři karty méně než v minulé sezóně). Za ním následoval Švambera s Fujerou (oba 4 karty). V tabulce domácích zápasů jsme se umístili na třetí pozici se ziskem dvaceti čtyř bodů. Venkovní tabulka ukazuje jednoznačnou záležitost a první flek se ziskem třiceti bodů (hnedle o jedenáct více než druhý a třetí tým).

 

Reference: https://www.fotbal.cz


Napsat komentář

22. mistrovský zápas

Poslední utkání sezóny jsme zvládli na výbornou

TJ Čistá

3:7 (0:5)

SK Sparta Řevničov

22. kolo 15. 6. 2019 | 13:30

SK Sparta Řevničov: Peterka – Pedál, Bohatý T. (Tóth), Beneš (Matějka), Murčo – Husák Jakub (Petráček), Švambera, Skoupý L., Hanzlík (Fujera) – Kapr (Urbanovič), Skoupý F.

Trenér: Tóth

Asistent: Šrytr, Bobák

Branky: Husák Jakub 2x, Skoupý F. 2x, Švambera, Kapr, Urbanovič

Rozhodčí: Švácha – laik Gebouský, laik Bobák

K poslednímu mistrovskému utkání skvělé sezóny jsme vypravili autobus a jeli jsme si toto poslední utkání užít. Cesta to byla trochu delší, jelikož jsme cestovali do Čisté. S tou jsme na podzim překvapivě na domácí půdě prohráli 2:4, a proto jsme tomuto soupeři měli co vracet. Utkání odřídil jako hlavní sudí Švácha, na lajnách mu vypomohli laici, za domácí Gebouský, za naše barvy Bobák.

Přijeli jsme takřka v kompletním složení, ale sestavu jsme zase trochu pozměnili. I domácí měli nějaké své problémy se sestavou. Do první vážnější situace se dostal domácí celek, když jsme si zcela nepochopitelně nepohlídali nabíhajícího hráče po rohovém kopu, ale ten přehlavičkoval. Na druhé straně jsme sice okolo vápna hezky kombinovali, ale čeho je moc, toho je příliš a vždy to překombinovali. Chybělo zakončení, s tím si ovšem nic nedělalo domácí mužstvo. Opět hlavička, skvělý Peterka na brankové čáře. Další skvělý zákrok musel předvést proti ráně za vápnem, ale konečky prstů dokázal zasáhnout. Když se neujala ani zpětná přihrávka do vápna na nabíhajícího domácího záložníka (ten upadl bez cizího zavinění), udeřilo na druhé straně. K míči se za vápnem dostal Kuba Husák a svoji levačku představil i v Čisté. Jeho projektil zapadl přesně po zemi k pravé tyči. Za dalších děvet minut se prodral do zakončení Filip Skoupý a byli jsme rázem ve vedení o dvě branky. Tuto akci rozjel pravý obránce Murčo, který se prodral až do vápna. Dalších devět minut to trvalo a opět se měnilo skóre. K míči se dostal Kuba Husák a opět nedal domácímu brankáři šanci. Domácí mohli snížit z rychlého protiútoku, ale tak dlouho jim to trvalo, až je naši obránci doběhli a byl z toho pouze rohový kop. Naopak na druhé straně musel domácí gólman lovit míč ze své sítě počtvrté. K přímému volnému kopu z úctyhodné vzdálenosti se postavil Švambera a k údivu všech vyslal nechytatelnou střelu. První poločas zakončil pátou brankou Kapr a do kabin se šlo v dobrém rozpoložení.

Druhý poločas už neměl takové tempo a tak se o slovo přihlásil i domácí celek. Byla to branka z přímého volného kopu a zaplula přímo do pravé šibenice. Náš gólman s touto střelou nemohl vůbec nic dělat. Jenže za dalších pět minut dostal na levé straně míč Filip Skoupý. Přesprintoval svého strážce a střelou podél gólmana na vzdálenější tyč rozvlnil znovu domácí síť. Druhý poločas jsme prostřídali, aby si pokud možno všichni zahráli. Domácí dokázali využít naší nepozornosti při autovém vhazování, kdy jsme přestali hrát. Poslali dlouhý míč za obranu a šli ve dvou na samotného Peterku a to už nebyl problém. Jenže za další minutu vletěl na hřiště jako tank Honza Urbanovič a míč i s pomocí tyče po hlavičce skončil v bráně. Centrem jej našel krásně Filip Skoupý, náš hráč se „vyšrouboval“ a domácímu gólmanovi nedal sebemenší šanci. Utkání jsme uzavřeli naší hrubicí, když jsme chtěli rozehrát od brány. Bohužel míč byl krátký, vypíchl jej Votroubek a vstřelil třetí branku svého týmu. Víc už toho ani jedno mužstvo do konce neukázalo a po právu tak odjíždí jako vítěz náš celek.

Dnešní utkání jsme rozhodli pěti góly v prvním poločase. Důležitým faktorem byl ale Jirka Peterka, který chytil domácím několik vyložených šancí. Druhý poločas už se hrál v podstatě pouze z povinnosti a k vidění bylo dalších pět branek. Sezónu jsme tedy zakončili vysokou výhrou.

 


Napsat komentář

21. mistrovský zápas

Kroučové stačila jedna branka

SK Sparta Řevničov

0:1 (0:1)

TJ Sokol Kroučová

21. kolo 8. 6. 2019 | 14:30

SK Sparta Řevničov: Tomeš P. (Peterka) – Beneš, Pedál, Urbanovič (Kolek), Murčo – Hanzlík (Kapr), Tóth, Husák Jakub (Hanzlík), Skoupý L. – Fujera (Petráček), Skoupý F.

Trenér: Tóth

Asistent: Šrytr, Bobák

Rozhodčí: Beneš Petr – laik Bobák, laik Škuthan

Poslední domácí utkání, takový byl plán našeho A mužstva, které už mělo jistý postup do vyšší soutěže. Přivítali jsme nedalekou Kroučovou, kterou jsme na podzim dokázali porazit na jejím hřišti 5:1. Utkání odřídil jako hlavní sudí Petr Beneš, na lajnách mu vypomohli laici. Z našich řad Bobák a za hosty mával Škuthan.

Jelikož bylo před zápasem všechno jisté a postup už nás minout nemohl (zajistili jsme si jej v minulém kole), prostor dostal širší okruh hráčů. Od začátku zápasu se hrálo vyrovnaně, šancí bylo opravdu jako šafránu. Vedro bylo taky slušné a k vidění nebyl tím pádem nikterak krásný fotbal. Moc se neběhalo, ztrát na obou stranách bylo také dost. Proti sobě se do brány postavili bráchové Pavel a Jirka Tomešovi. Náš celek se snažil a vytvořil si několik standardních situací, ale skórovat se mu z nich nepodařilo. Hosté se spoléhali hlavně na defenzivu. Zhustit to před vápnem, to byla hra, která nám úplně nevoněla. Do vedení se soupeř z Crussowa, jak se v průběhu staletí obec kdysi také jmenovala, dostal ke konci poločasu. Honza Husák si našel dlouhý balón, potáhl si jej doprostřed a střelou po zemi k levé tyči dostal svůj tým do vedení. Tak i první poločas skončil a nic na tom nezměnila ani situace, kdy Vančura chytil míč oběma rukama a přerušil útočnou akci.

Druhý poločas byl v podstatě o hře na jednu bránu. Kroučová se zatáhla, sil také moc neměla a náš celek se tlačil více a více před bránu soupeře. Bohužel i když jsme byli fotbalovější, soupeře tlačili a vytvořili jsme si slibné šance, nedařilo se nám je proměňovat. Chyběla tomu střela, loptu jsme tahali po velkém vápně, ale nikdo nebyl schopný vystřelit. Změnit to mohl Honza Kolek, který vykvrdlal ve vápně hned tři hráče, ale zbytečně ještě hledal lépe postaveného spoluhráče. Do černého se nepovedlo zacílit ani Kubovi Husákovi, který trefil z přímého volného kopu pouze zeď. Asi nejdůležitější zákrok předvedl gólman Kroučové proti hlavičce Tótha, která byla dobře usměrněná, ale brankář Kroučové byl na svém místě a míč vyrazil do bezpečí. Nám v dnešním zápase vůbec standardky moc nefungovaly. Buď to bylo krátké a nebo to přeletělo všechny až skoro do zámezí. Kroučové nakonec jedna vstřelená branka stačila, ale rozhodně tím nezhořkly následné oslavy postupu.

Dnešní utkání nebylo ideální. Hosté šli do vedení ke konci poločasu, ale srovnat mohl ještě Hanzlík, ale těsně minul. Druhý poločas jsme do soupeře bušili, měli jsme tlak, byli jsme jasně lepší, ale vyrovnat se nám bohužel nepodařilo. Nevadí, cíl byl i tak splněn a teď si jedeme zahrát fotbálek do Čisté. Utkání je naplánováno na sobotu 15.06. 2019 od 13:30 a vypravovat se bude autobus.