SK Sparta Řevničov


Napsat komentář

12. mistrovský zápas

Z Jesenice s velmi důležitým vítězstvím

FC Jesenice

3:4 (1:1)

SK Sparta Řevničov

12. kolo 30. 10. 2021 | 14:00

SK Sparta Řevničov: Tomeš P. – Urbanovič, Beneš, Vait, Fujera (Kohout) – Tóth, Husák Jakub (Novák), Skoupý L., Skoupý F. – Trejbal, Kapr

Trenér: Tóth

Branky: Kapr 3x, Kohout

Rozhodčí: Vodrážka – Brejník, Tichý

Po domácím smolném zápase s lídrem tabulky jsme se vydali do Jesenice a to s jasným cílem vydolovat za každou cenu tři body, jelikož už nebylo cesty zpět. Poslední měření sil s Jesenicí proběhlo v sezóně 2019-2020 a podařilo se nám na hostující půdě zvítězit 3:2. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Vodrážka, na lajnách mu vypomohli Brejník a Tichý.

Dnes jsme nemohli počítat s Přibylem, Peterkou, Tomášem Bohatým, Petráčkem, Pedálem, Murčem a Hanzlíkem. I tak jsme ale odjeli plní odhodlání poprat se o vítězství. Do utkání jsme vstoupili dobře a drželi jsme míč na svých kopačkách. Do první vážnější šance se dostal hned na začátku Tóth, když si našel míč z rohového kopu, ale svoji hlavičku poslal těsně nad břevno. Nakonec se nám povedlo dobrý start do utkání využít hned v páté minutě. Po pravé straně utekl Filip Skoupý, poslal přihrávku na Trejbala, který ještě vedle sebe posunul na úplně volného Kapra. Ten se s ničím nemazlil a urugvajským bodlem poslal merunu přesně k tyči 0:1. To byl snový začátek, na který nejsme vůbec ale vůbec zvyklí :). Nicméně místo toho, abychom se uklidnili, jsme inkasovali hned za další čtyři minuty vyrovnávací branku. Stoper domácích se zjevil na velkém vápně, vyslal pumelici na Tomeše, který míč vyrazil a bohužel jako první dobíhající byl Jeníček. Ten si míč ještě posunul do strany a dával placírkou do prázdné 1:1. Hra se poté vyrovnala a k vidění bylo strašně moc nevynucených chyb na obou stranách. Nám lopta při zpracování uskakovala, domácí zase neměli vůbec přesné rozehrávky. Do vedení nás mohl poslat Kapr, který se vyhnul offsidové pasti a šel ze strany sám na gólmana. Zakončil dobře, ale míč se odrazil pouze od tyče zpět do rukavic domácího gólmana. Na druhé straně domácí podnikli akci po levé straně, přišel centr, ale zakončení domácího borce ve vápně bylo hodně nepřesné. První poločas další branku nepřinesl a skončil tak 1:1.

Před druhým poločasem jsme si lehce zvýšeným hlasem v kabině něco řekli. Do středu zálohy šlo duo Skoupých, na levého beka se postavil Tóth, levého záložníka obsadil Vait a na pravou stranu zálohy se posunul Kuba Husák. Bohužel hned za tři minuty jsme vyrobili zbytečný faul těsně za velkým vápnem. K tomu se postavil Brda a využil toho, že zeď nadskočila a poslal míč pod ní přesně k tyči, Tomeš byl v tomto případě bez šance 2:1. Museli jsme zabrat, pokud jsme si chtěli z tohoto utkání nějaký ten bodík odvézt. Vyrovnání přišlo hned záhy a to po další uplynulé minutě. Na rohový kop si na přední tyči naskočil Kapr a poslal hlavou míč přesně pod břevno 2:2. Naše hra se potom zlepšila a kombinačně jsme na tom byli rozhodně lépe než soupeř. Velkou šanci měl na levé straně Lukáš Skoupý, který byl sám před brankářem, ale trestuhodně přestřelil. Lépe se nevedlo ani Filipovi Skoupému, který se zjevil na velkém vápně zcela osamocen, ale placírkou poslal míč hodně vedle brány. Skórovat se nám povedlo až v minutě šedesáté první. Tóth šajtlí pravé nohy vysunul za obranu Kapra, který si míč zpracoval a doslova jej propasíroval mezi nohama Kalaje 2:3. Domácí se snažili s utkáním něco udělat, ale měli to těžké. Když už se dostali do šance, zhatil jí výběhem Tomeš, aby při téže situaci ještě „vykoupal“ klouzajícího Jeníčka zaseknutím míče na opačnou stranu a následně v poklidu rozehrál na svého spoluhráče doprostřed hřiště. Nám se povedlo pět minut před koncem utkání odskočit do dvoubrankového vedení. Devět minut stačilo Kohoutovi, aby si našel na zadní tyči propadlý míč z rohu a levačkou jej uklidil do sítě 2:4. Pak se nám ovšem zranil Vait a do utkání již nezasáhl a vzhledem k tomu, že na střídání již nikdo nebyl, dohrávali jsme v deseti. Domácím se nakonec podařilo šťastnou střelou za vápnem přesně k tyči snížit, běžela devadesátá minuta 3:4. Z domácích řad musel ještě odstoupit Brda, jelikož si udělal něco s nohou a nemohl utkání dohrát. Za ošetřování se ještě nastavovalo nějakých pět, možná šest minut. Domácí se ještě dostali k jednomu centru, hlavičkoval Jeníček, ale Tomeš jeho zakončení vychytal. To bylo také vše a bereme tři body.

Dnešní utkání bylo hektické. Šli jsme sice brzo do vedení, ale za čtyři minuty bylo vyrovnáno. Vstup do druhého poločasu lépe využil domácí celek a šel poprvé v utkání do vedení. Nicméně za minutu bylo srovnáno. Pak se nám podařilo odskočit narozdíl dvou branek. Domácí už pouze snížili a všechny body a hlavně důležitá výhra putuje k nám do Řevničova. Další a také poslední utkání podzimní části je naplánováno na sobotu 06.11.2021 od 14:00 SEČ. Soupeřem nám bude rezerva Tatranu Rakovník.


Napsat komentář

11. mistrovský zápas

V domácím utkání dobrý výkon, ale smolný gól v závěru přisoudil body hostům

SK Sparta Řevničov

 
 

2:3 (0:2)

FK Hředle

11. kolo 23. 10. 2021 | 14:30

SK Sparta Řevničov: Peterka – Murčo (Kapr), Urbanovič, Vait, Přibyl – Tóth, Beneš, Skoupý L., Skoupý F., Husák Jakub (Fujera) – Trejbal

Trenér: Tóth

Branky: Husák Jakub (P), Přibyl

Rozhodčí: Linhart – Kvítek, Tichý

Jedenácté kolo bylo pro všechny příznivce kopané rozhodně velmi atraktivní. Do Řevničova přijely v derby zápase Hředle, které jsou na vedoucí příčce celého okresního přeboru. Poslední vzájemné měření sil bylo v minulé sezóně a v utkání zvítězil soupeř 3:2. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Linhart, na lajnách mu vypomohli Kvítek a Tichý.

Začátek tohoto těžkého utkání jsme tentokráte zvládli velmi dobře a po delší době jsme neinkasovali. Tak trochu jsme vyčkávali, s čím soupeř přijde a snažili se poctivě bránit. První velkou šanci mělo naše mužstvo a postaral se o ni Tóth. Rohový kop zahrál Kuba Husák na přední tyč, Tóth jej hlavou lízl a ten skončil bohužel pro naše barvy těsně vedle vzdálenější tyče soupeřovy svatyně. První branky se dočkala početná enkláva fanoušků ve dvacáté minutě. Hosté rozehráli rohový kop na přední tyč, kde jsme si nepohlídali Bechnera a ten hlavou uklidil po zemi k tyči 0:1. Soupeř byl v těchto minutách více na míči a snažil se o pojišťující branku. To se mu nakonec také velmi šťastně povedlo. Vait byl v souboji s hostujícím hráčem, míč se snažil ukopnout, ale pouze jej postrčil na velké vápno, kde stál zrovna v tu chvíli Sláma a placírkou poslal míč k pravé tyči 0:2. Náš celek měl možnost snížit Kaprem, který musel bohužel nahradit zraněného Murča. Jenže v poslední chvíli byl na velkém vápně zablokován a nic z toho nebylo. Důležitá situace se odehrála v úplném závěru prvního poločasu na naší polovině, když byl po faulu na Vaita vyloučen po dvou žlutých kartách Adam Vitner. Poločas i tak vyhráli hosté o dvě branky.

Do druhého poločasu vstoupilo naše mužstvo aktivně, ono to v podstatě jinak ani nešlo a obraz hry se oproti prvnímu poločasu obrátil. Náš celek se snažil hledat díry v hostující defenzivě, ale nedařilo se nám to tak, jak jsme si představovali. Snížit se nám podařilo až později a to v minutě padesáté šesté z pokutového kopu. Prodrali jsme se do vápna, Malinovský špatně načasoval výběh a skokem pod nohy musel nedovoleně zastavit našeho hráče a foukala se pentle. Té se ujal Kuba Husák a s naprostým přehledem ji také proměnil 1:2. Rázem to bylo o jeden gól a zase bylo o co hrát. Náš celek musel z hranice velkého vápna podržet Peterka, když střelu Slámy z přímého volného kopu mířící do prava nahoru, dokázal vyrazit do bezpečí. Trochu netradičně se mohl postarat o vyrovnání Urbanovič, který ve snaze odcentrovat překvapil asi nejenom Malinovského, ale také všechny ostatní přítomné a centr padal přímo do šibenice. Malinovský nakonec dokázal s vypětím všech sil vytáhnout na rohový kop. Tentýž hráč měl smůlu při následném rohovém kopu, když na zadní tyči šla jeho hlavička kousek vedle brány. Nakonec se nám přeci jen podařilo vyrovnat. Přibyl natáhl k dalekonosné střele, která překvapila Malinovského a zapadla doprostřed pod břevno 2:2. Bohužel remízový stav jsme neudrželi, když jsme inkasovali po autovém vhazování téměř u rohového praporku. Benešovi se nepovedl odkop, míč mu propadl pod nohou a dostal se ke Slámovi a i když byl na těsno bráněn, dokázal špičkou posunout na volného Raise a ten z prostoru okolo penalty trefil přesně k levé tyči. To byla obrovské smůla a řekl bych, že i nazasloužená branka, která znamenala pro náš celek již několikáté utkání, které jsme prohráli nejenom o gól, ale také výsledkem 2:3.

Dnešní utkání jsme sice chytili začátek, ale aktivním hostům se i tak do poločasu přeci jenom podařilo vstřelit dvě branky. Pak ale obdrželi červenou kartu a ve druhém poločase se obraz hry obrátil. Šli jsme do toho naplno a podařilo se nám vyrovnat. Bohužel minutu před koncem jsme inkasovali z nedůrazu v našem vápně třetí branku a bylo hotovo. Bohužel všechny body si nakonec odvezly Hředle. Další utkání sehrajeme v sobotu 30.10.2021 od 14:00 SEČ na půdě Jesenice.


Napsat komentář

10. mistrovský zápas

Hrubě ovlivněné utkání sudím, ale i tak vezeme bod

TJ Roztoky

3:3 (2:2) 5:4 p.k.

SK Sparta Řevničov

10. kolo 16. 10. 2021 | 15:30

SK Sparta Řevničov: Tomeš P. (Peterka) – Murčo, Urbanovič, Vait, Přibyl (Novák) – Skoupý L., Husák Jakub, Beneš, Kohout (Bohatý T.) – Skoupý F., Trejbal

Trenér: Tóth

Branky: Skoupý L., Skoupý F., Trejbal

ČK: Skoupý L., Fujera

Rozhodčí: Tvrz – Červený, laik Pastor

Po další domácí prohře přišlo utkání, které mělo být nesmírně těžké. Zajížděli jsme na půdu Roztok, které se pohybují v horní tabulce okresního přeboru. Poslední vzájemné utkání nastalo v minulé sezóně 2020-2021, to jsme dokázali na hostující půdě zvítězit 4:3. Dnešní utkání odřídil jako hlavní rozhodčí Tvrz, na lajnách mu vypomohl Jan Červený a laik z řad domácích Pastor.

Naše vstupy do zápasů, to je opravdu na pováženou. Ani v tomto zápase jsme nedokázali nástup soupeře zachytit a opět jsme zbytečně inkasovali. Na naší pravé straně se dostal k míči Hruška, posunul si míč lehce doprostřed a střelou na zadní tyč nedal Tomešovi sebemenší šanci, aby zakročil 1:0. Po inkasované brance se ale naše hra zlepšila a byli jsme herně lepším týmem, čehož jsme také dokázali zužitkovat v minutě dvacáté osmé. K míči se dostal Lukáš Skoupý, posunul si na střed hřiště a vypálil. Střela šla doprostřed brány, ale díky chybě gólmana Hůly skončila v síti, míč mu totiž propadl mezi nohama 1:1. Jenže uběhlo sedm minut a domácí příznivci mohli opět zvedat ruce nad hlavu. Okolo Kohouta si míč ve vápně posunul Merhaut a Kohout jej zcela nesmyslně zfauloval. Hráč domácích si přitom míč posouval z vápna směrem ven. K pokutovému kopu se postal jeden z nejzkušenějších Michal Čermák a proměnil, byť na jeho střelu si náš gólman sáhl 2:1. To ale nebylo v prvním poločase vše. Uběhlo dalších sedm minut a zase bylo srovnáno. Dostali jsme výhodu rohového kopu a této nabídnuté šance také náležitě využili. Na roh si naskočil Filip Skoupý a stanovil poločasový výsledek na 2:2.

O poločase přišla na naší straně změna. Na hrací plochu přišel Tomáš Bohatý, který nahradil ne zcela výrazného Kohouta. Hned se zadutím hlavního rozhočího bylo na obou akérech vidět, že ani jeden z týmů nebude chtít prohrát. Hrálo se hodně od podlahy, ale bohužel karty šli většinou pouze jedním směrem a to tím naším. Najednou se změnil i styl pískání a domácí byli rázem na koni. Další branka padla po rohovém kopu, když se dokázal prosadit nekrytý Špimr 3:2 a vrátil tak domácím opět vedení. Nicméně naše hra nebyla špatná a asi nikdo v tu chvíli nevěřil, že bychom nedokázali vyrovnat. Poté přišlo hrubé ovlivnění celého zápasu. Filip Skoupý se dostal do brejku a byl zcela evidentně zezadu faulován, ale k překvapení naprosto všech nebyl tento zákrok posouzen ani jako faul, takže místo jasné červené a našeho přímého volného kopu, se pokračovalo dále. To ovšem nevydržel Fujera a rozhodčímu dvakrát vyčinil a ten hned tasil dvě žluté a rudou, neuvěřitelné. Najednou plály emoce na hřišti a na střídačce. Nám se nakonec podařilo vyrovnat tři minuty před koncem, když se obranou probil Trejbal a nadvakrát dokázal prostřelit domácího gólmana 3:3. V nastavení ještě dostal po druhém faulu druhou žlutou a tudíž červenou Lukáš Skoupý. Utkání tedy dospělo do penalt.

Před penaltami jsme museli vystřídat gólmana z důvodu zranění a do brány se tak postavil Peterka. Nakonec se rozhodovalo v až úplně poslední sérii. Penalty zahájili domácí, ale kopali je s přehledem a náš gólman bohužel nedokázal ani jednu z nich zlikvidovat. V páté sérii nakonec jako jediný neproměnil Filip Skoupý a domácí brali druhý bonusový bod.

Dnešní utkání bylo bohaté na góly, zejména tedy v prvním poločase, kdy jsme viděli hnedne čtyři branky. Nejdříve náš strašný začátek, poté srovnání. Domácí si vzali své vedení zpět, ale ještě do poločasu jsme dokázali vyrovnat. Ve druhém poločase šli domácí opět do vedení, ale o vyrovnání se těsně před koncem postaral Trejbal. V penaltách byli bohužel šťastnější domácí. Další utkání sehrajeme na domácí půdě a bude to derby se sousedními Hředlemi a momentálně vedoucím celkem okresního přeboru. Utkání je naplánováno na sobotu 23.10.2021 od 14:30 SEČ.


Napsat komentář

9. mistrovský zápas

Na domácí půdě těsná prohra se Senomaty

SK Sparta Řevničov

2:3 (0:1)

SK Senomaty

9. kolo 9. 10. 2021 | 16:00

SK Sparta Řevničov: Peterka – Murčo, Urbanovič (Novák), Skoupý L., Přibyl (Beneš) – Tóth (Kohout), Vait, Husák Jakub, Skoupý F. – Kapr (Hanzlík), Trejbal

Trenér: Tóth

Branky: Trejbal, Husák Jakub (P)

Rozhodčí: Klíma – Vyhnanovský, Šimáček

Podrobnosti přineseme snad později…


Napsat komentář

Starším žákům se v poslední době daří

Naši starší žáci prozatím odehráli celkem šest zápasů. Po trochu vlažném začátku si dokázali v posledních třech kolech připsat vždy plný bodový zisk. Celkem jejich bilance z šesti odehraných zápasů čítá čtyři výhry a dvě prohry. Nejdříve v úplně prvním soutěžním zápase v této kategorii prohráli v Senomatech 7:3, aby poté dokázali doma přetlačit Vinařice 2:1. V dalším zápase nestačili na SK Rakovník, kde padli poměrem 6:1. Nicméně v dalších třech zápasech pouze samé výhry. Postupně výhra 1:0 nad Slavojem Kladno, 4:2 ve Strašecí a v posledním utkání na hřišti Baník Libušín / Sokol Hostouň 2:1.

Doufáme, že naši žáci budou v těchto výkonech pokračovat i nadále a jejich bodový růst se bude rozrůstat.


Napsat komentář

8. mistrovský zápas

O bodech rozhodl luxusní druhý poločas

FC 05 Zavidov B

3:7 (3:2)

SK Sparta Řevničov

8. kolo 3. 10. 2021 | 10:00

SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič (Kohout), Murčo, Skoupý L., Přibyl (Bohatý T., Tóth) – Vait, Beneš, Husák Jakub, Skoupý F. – Kapr, Trejbal

Trenér: Tóth

Branky: Trejbal 3x, Beneš, Skoupý F., Vait, Kapr

Rozhodčí: Šefara – Týče Vladimír, Husák Jan

Nepovedený domácí zápas znamenal, že v dalším kole jsme zavítali do Zavidova, kde jsme se utkali s tamní rezervou a bylo tím pádem jasné, že to bude boj a „šest“ bodů. Zavidov si totiž v tabulce stojí podobně jako naše mužstvo. Poslední měření sil proběhlo v minulé sezóně, když jsme soupeře doslova dokázali přetlačit 5:4. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Šefara, na lajnách mu vypomohli Vladimír Týče a Jan Husák.

Sestava se před zápasem nějakým způsobem vykrystalizovala, ale bylo tam opět několik otazníků. Nakonec mělo naše mužstvo zcela odlišný začátek utkání. Beneš krásnou šajtlí vysunul za obranu Trejbala, který si všiml vyběhnutého gólmana a krásným lobem, za který by se nemusel stydět ani hráč nejvyšší soutěže, poslal naše barvy do vedení 0:1. Bohužel vedení nám vydrželo pouze osm minut a domácí dokázali srovnat. Po naší levé straně přišel úprk, přihrávka před bránu a na zadní tyči už měl úlohu jednoduchou Havel 1:1. Poté se ale dostal na vápně k míči Beneš a svoji slabší levou nohou poslal kopačák přesně k pravé tyči, byli jsme tak opět ve vedení 1:2. Jenže za další dvě minuty jsme vyrobili obrovskou hrubici a domácí srovnali. Přibyl zahrál malou domů, ale nevšiml si za obranou Havla a ten šel sám na Peterku, kterého pohodlně obstřelil 2:2. Naše pravá strana hořela a právě odtud přišel i třetí gól. Důrazný centr a ve vápně se nedohodl Urbanovič s gólmanem Peterkou, který si pro míč nešel a náš hráč ve snaze odehrát míč hlavou, si vsítil vlastence 3:2. Bylo z toho rázem vedení pro domácí a to jim na to stačily tři minuty. První poločas se pak již dohrál, ale nutně jsme udělali jedno střídání, když Přibyla nahradil Tomáš Bohatý. Velmi divoký první poločas vyhráli domácí o jednu branku, tedy 3:2.

Druhý poločas, to bylo ale opravdu jiné kafe. Začali jsme držet míč a dobře kombinovat a z toho jsme také záhy těžili. Osm minut po začátku druhého poločasu si vzal slovo opět Trejbal, udělal si z obrany „dobrý den“ a míč poslal do sítě 3:3. Pokračovali jsme v aktivní hře a za další tři minuty se do černého zapsal také Filip Skoupý, když mu před prázdnou kasu připravil Trejbal 3:4. Soupeř v tu chvíli absolutně nestíhal. Uběhly další pouhé čtyři minuty a slovo si vzal Vait. Napřáhl ke střele a jeho tečovaná rána skončila obloučkem za Krausem 3:5. Vedli jsme o dvě branky a hned to bylo o dost veselejší. Hra se trochu zklidnila, ale nakonec to bylo opět naše mužstvo, které se skóre opět pohnulo. Po delší době se dokázal trefit také Kapr a náš celek tak odskočil již na tři branky 3:6. Domácí se sesypali ve druhém poločase a na hřišti bylo pouze jedno mužstvo a to bylo to naše. Za další dvě minuty „vykvrdlal“ Trejbal na velkém vápně obranu domácích znovu. Loptu si posunul trochu doleva a levačkou tvrdou střelou zakončil nekompromisně pod břevno 3:7. Domácí se snažili ještě korigovat, ale hlavičky po rohových kopech nebezpečné nebyly a když v samotném závěru trefil Sekyra tyč, bylo jasno. Utkání jsme nakonec zcela ovládli a bereme důležité tři body.

Dnešní utkání jsme po delší době začali dobře a šli do vedení. To nám sice nevydrželo, ale dokázali jsme si ho záhy vzít zpátky. To samé se ale povedlo také domácím a dvěma brankami v rozmezí tří minut šli do vedení. Druhý poločas bylo na hřišti ale pouze jedno mužstvo. Soupeři jsme nasázeli těžko uvěřitelných pět branek, když exceloval hlavně Trejbal. Bereme tři body a již se plně koncentrujeme na sobotní zápas (09.10.2021) od 16:00 SEČ, kdy přivítáme hráče Senomat.