SK Sparta Řevničov

8. mistrovský zápas

Napsat komentář

O bodech rozhodl luxusní druhý poločas

FC 05 Zavidov B

3:7 (3:2)

SK Sparta Řevničov

8. kolo 3. 10. 2021 | 10:00

SK Sparta Řevničov: Peterka – Urbanovič (Kohout), Murčo, Skoupý L., Přibyl (Bohatý T., Tóth) – Vait, Beneš, Husák Jakub, Skoupý F. – Kapr, Trejbal

Trenér: Tóth

Branky: Trejbal 3x, Beneš, Skoupý F., Vait, Kapr

Rozhodčí: Šefara – Týče Vladimír, Husák Jan

Nepovedený domácí zápas znamenal, že v dalším kole jsme zavítali do Zavidova, kde jsme se utkali s tamní rezervou a bylo tím pádem jasné, že to bude boj a „šest“ bodů. Zavidov si totiž v tabulce stojí podobně jako naše mužstvo. Poslední měření sil proběhlo v minulé sezóně, když jsme soupeře doslova dokázali přetlačit 5:4. Dnešní utkání odřídil jako hlavní sudí Šefara, na lajnách mu vypomohli Vladimír Týče a Jan Husák.

Sestava se před zápasem nějakým způsobem vykrystalizovala, ale bylo tam opět několik otazníků. Nakonec mělo naše mužstvo zcela odlišný začátek utkání. Beneš krásnou šajtlí vysunul za obranu Trejbala, který si všiml vyběhnutého gólmana a krásným lobem, za který by se nemusel stydět ani hráč nejvyšší soutěže, poslal naše barvy do vedení 0:1. Bohužel vedení nám vydrželo pouze osm minut a domácí dokázali srovnat. Po naší levé straně přišel úprk, přihrávka před bránu a na zadní tyči už měl úlohu jednoduchou Havel 1:1. Poté se ale dostal na vápně k míči Beneš a svoji slabší levou nohou poslal kopačák přesně k pravé tyči, byli jsme tak opět ve vedení 1:2. Jenže za další dvě minuty jsme vyrobili obrovskou hrubici a domácí srovnali. Přibyl zahrál malou domů, ale nevšiml si za obranou Havla a ten šel sám na Peterku, kterého pohodlně obstřelil 2:2. Naše pravá strana hořela a právě odtud přišel i třetí gól. Důrazný centr a ve vápně se nedohodl Urbanovič s gólmanem Peterkou, který si pro míč nešel a náš hráč ve snaze odehrát míč hlavou, si vsítil vlastence 3:2. Bylo z toho rázem vedení pro domácí a to jim na to stačily tři minuty. První poločas se pak již dohrál, ale nutně jsme udělali jedno střídání, když Přibyla nahradil Tomáš Bohatý. Velmi divoký první poločas vyhráli domácí o jednu branku, tedy 3:2.

Druhý poločas, to bylo ale opravdu jiné kafe. Začali jsme držet míč a dobře kombinovat a z toho jsme také záhy těžili. Osm minut po začátku druhého poločasu si vzal slovo opět Trejbal, udělal si z obrany „dobrý den“ a míč poslal do sítě 3:3. Pokračovali jsme v aktivní hře a za další tři minuty se do černého zapsal také Filip Skoupý, když mu před prázdnou kasu připravil Trejbal 3:4. Soupeř v tu chvíli absolutně nestíhal. Uběhly další pouhé čtyři minuty a slovo si vzal Vait. Napřáhl ke střele a jeho tečovaná rána skončila obloučkem za Krausem 3:5. Vedli jsme o dvě branky a hned to bylo o dost veselejší. Hra se trochu zklidnila, ale nakonec to bylo opět naše mužstvo, které se skóre opět pohnulo. Po delší době se dokázal trefit také Kapr a náš celek tak odskočil již na tři branky 3:6. Domácí se sesypali ve druhém poločase a na hřišti bylo pouze jedno mužstvo a to bylo to naše. Za další dvě minuty „vykvrdlal“ Trejbal na velkém vápně obranu domácích znovu. Loptu si posunul trochu doleva a levačkou tvrdou střelou zakončil nekompromisně pod břevno 3:7. Domácí se snažili ještě korigovat, ale hlavičky po rohových kopech nebezpečné nebyly a když v samotném závěru trefil Sekyra tyč, bylo jasno. Utkání jsme nakonec zcela ovládli a bereme důležité tři body.

Dnešní utkání jsme po delší době začali dobře a šli do vedení. To nám sice nevydrželo, ale dokázali jsme si ho záhy vzít zpátky. To samé se ale povedlo také domácím a dvěma brankami v rozmezí tří minut šli do vedení. Druhý poločas bylo na hřišti ale pouze jedno mužstvo. Soupeři jsme nasázeli těžko uvěřitelných pět branek, když exceloval hlavně Trejbal. Bereme tři body a již se plně koncentrujeme na sobotní zápas (09.10.2021) od 16:00 SEČ, kdy přivítáme hráče Senomat.

Napsat komentář